• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Besin Piramidi'ni uygulamaya başlıyorum

minimalist_kova

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
19
1
86
Ankara
Merhaba,

Sandra K. Nissenberg'in Her Yönüyle Diyet (Arkadaş yayınları) adlı kitabı yıllardır bu konuda neredeyse her şeyi okuyan benim için çok sade, kolay, gerçekçi ve güvenilir geldi. Belli bir süre diyet yapıp sonra normal beslenmeye dönünce kiloları geri almaktan bıktım. Artık beslenme düzenimi tamamıyle değiştiriyorum. Buradan da hafta hafta değişimi aktaracağım. Kitabı mutlaka okuyun, kitapçı raflarından inceleyin. Sabah şunu akşam şunu yiyin gibi diyet programları benim gibi dışarıda yemek zorunda kalan ya da misafirliği bol olan durumlarda kesinlikle uygulanamıyor, her an orada yazan şeyleri bulamayabiliyorum. Bu kitapta beslenme piramidini, hangi yiyeceğin hangi besin grubuna girdiğini öğreniyorsunuz, metabolizma hızınız vs. değerlerinizi hesaplayarak günde ne kadar porsiyon hangi besine ihtiyaç duyduğunuzu anlıyor ve bunların herbirinden porsiyon azaltarak zayıflıyorsunuz. Besin grubuna göre hangi yiyeceği seçeceğiniz tamamen size kalmış bu da hareket serbestliği yaratıyor ve kendinizi diyette gibi hissetmiyorsunuz. Neyse ben bugn bu sayfayla birlikte başlıyorum. İlk etapta günde 5 porsiyon karbonhidrat, 3 porsiyon sebze, 2 porsiyon meyve, 2 porsiyon süt ve süt ürünleri, 150 gr et ile başlayacağım. Yiyeceklerinin ne kadarının bir porsiyon ettiği de kitapta yazıyor, yazmayan bazı yiyeceklerin porsiyon değerlerini internetten de buldum. Örneğin bir ince dilim ekmek bir porsiyon karbonhidrat yapıyor, ya da bir orta boy elma bir porsiyon meyve yapıyor. Bunları da bildikten sonra nereye gitseniz aman diyeti bozuyorum gibi bir telaşa kapılmıyorsunuz ve bunu yaşam tarzına dönüştürmek kesinlikle çok daha kolay. Sporla da desteklenirse müthiş olur tabii ama ben pek yapamıyorum. Neyse gelişmeleri yazacağım. Hoşçakalaın.

Back