Makarnalar Beşemel soslu fırın makarna

EFSUNN

alamut
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
520
9
kolay lezzetli makarna

makarnayı haşla süs.

1paket fırın makarna
1lt süt
12paket margarin
4-5 çorba kaşığı un
1kase rende kaşar
2ç.k sıvıyağ

unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan güzel bir sos hazırlayın.tuzunu karabiberini ekleyin.arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun.üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın.kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.rende kaşarla süsleyin.20-25'dakika kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN

eline sağlık canım az sonra başlıyorum tarifini yapmaya :)

mefa042zt1.jpg

işte yaptım tarif in teşekkürler canım

Olur sanırım çünkü ben fırında makarna yapmıştım.tarifi de buna benzerdi ve çok güzel olmuştu ..Normal makarnayla yapmıştım.

ellerine sağlık canım bende yaparım ama sanki senin fırın makarnan
çok daha güzel olmuş görünüyor

Benimde çok sık yaptığım bir tarif fırında beşamal soslu makarna süper oluyo hemde besleyici ben yağını çok az kullanıyorum daha sağlıklı oluyo herkese tavsiye ederim:dance:

hep restoranda yiyordum mantarlısını bayıla bayıla..
şimdi öğrendim nasıl yapıldığını..
teşekkür ederim efsunn

ben kalın spagettiyle yaptım harika oldu:))) diğer makarnalarla okdr güsel olmamıştı:)))

eline sağlık arkadaşım

bende yapıyorum beşamel soslu makarna yalnız ben içine beyaz peynir ve kaşarda koyuyorum,üstüne de ayrıca koyuyorum kaşar.bazen de tavuk koyuyorum.beşamel sosa yumurta da koymanızı tavsiye ederim.mmmhh muhteşem yapsam mı acaba

X