Bugün menüde İtalyan mutfağının dünyaya mal olmuş lezzetlerinden, şişman kedi Garfield’ın favorisi, Makarnagillerin en prestijli “prima piatto”su Lazanya var:)
Lazanya tadı çok merak edilen anavatanı İtalya olan bir çeşit İtalyan makarnasıdır. Orjinal adı "Lasagna" dır. Peynir , domates sosu veya et sosu ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir diyede tanımlayabiliriz
İtalya ve İtalyan mutfağıyla ilgili yazacak, anlatacak çok şey var ama ben bu kısa girişi fazla dallandırıp budaklandırmadan, içine dilediğiniz malzemeyi kullanabileceğiniz onlarca Lazanya tariflerinden birinin yapımına geçivereyim hemen:)
MALZEMELER; Eki Görüntüle 698886 Yarım paket Pastavilla Lazanya,
300Gr.Kıyma,
1 Adet orta boy Soğan,
1 Adet rendelenmiş Havuç,
1 Adet Alaca soyulmuş,küp küp doğranmış patlican,
3 Adet Yeşil Biber,
1 Adet Kırmızı Biber,
1 Yemek Kaşıgı Domates Salçası,
Küp Küp dogranmış domates (Ben hazır konserve domates kullandım)
İki diş Sarımsak,Zeytinyağı,Tuz,Pulbiber,Kırmızı toz biber,Karabiber,
Üzerine Kaşar peyniri rendesi..
Beşamel sosu için; 2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
YAPILIŞI; Öncelikle Kıymalı,Sebzeli harcımızı hazırlıyoruz.. Tavamıza 2-3 Kaşık Zeytinyagı koyuyoruz ve doğranmış Soganlarınızı ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 698899 Rengi dönen soğanların üzerine dogranmış yeşil biberlerimizi ve kırmızı biberlerimizi de ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 698900 Rendelenmiş havucumuzuda ekleyip havuçlarımızıda birazcık çevirip öldürüyoruz..
Eki Görüntüle 698901 Küp küp doğranmış patlicanlarımızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz..
Eki Görüntüle 698904 Eki Görüntüle 698903 Patlicanlarımıda biraz kavrulunca Kıymamızıda ekliyoruz..
Eki Görüntüle 698905 Kavrulan kıymamızın üzerine Salçamızı,Kırmızı Toz Biberimizi,Pul Biberimizide ekleyip kavurmaya devam ediyoruz..
Eki Görüntüle 698906 Kavrulan harcımızın üzerine Küp Küp Doğranmış Domates Konservemizide ekliyoruz,Bir bardakta Sıcak Suyumuzu ekleyip altı kısık bir şekilde kıymalı harcımızı pişirip suyunu hafif çektiriyoruz..
Eki Görüntüle 698909 Eki Görüntüle 698910 Eki Görüntüle 698908 Kıymalı&Sebzeli harcımızı bir kenara alıp Beşamel Sosumuzu yapmaya başlıyoruz
Bunun için yine bir tavamıza 2 Çorba Kaşıgı Tereyağı (margarin) ekleyip yagımızı eritiyoruz..
Eki Görüntüle 698913 Eriyen yağımızın üzerine 4 Çorba Kaşıgı unumuzu ekleyip unumuzu kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 698915 Üzerine 2 Su bardagı sütümüzü ekliyoruz,kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekleyip tatlandırıyruz..
Eki Görüntüle 698917 Isıya dayanıklı bir kap alıp kabımızı yaglıyoruz..
Eki Görüntüle 698920 Yağlanmış fırın kabımıza Beşamel Sosumuzdan bir miktar koyup yayıyoruz..
Eki Görüntüle 698923 Lazanya yapraklarından istediğimiz kadar koyuyoruz.. (ben iki kişilik yaptıgım için iki sıra koydum)
Eki Görüntüle 698925 Lazanyamızın üzerine tekrar Beşamel sos koyup yayıyoruz..Üzerinede Kıymalı harcımızdan suyuyla beraber koyuyoruz..
Eki Görüntüle 698928 Tekrar Lazanya yapragı koyup bu sıralamayla istedigimiz kadar yükseltmeye devam ediyoruz
(ben 3 kat yaptım)
Eki Görüntüle 698929 En üstüne tekrar Beşamel sosumuzdan sürüyoruz ve bol Kaşar Peyniri Rendesi döküyoruz..
Eki Görüntüle 698930 200 Derecede ısıttığımız fırınımızda 15-20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..
Eki Görüntüle 698931 Eki Görüntüle 698932 Lazanyamız servise hazır
Eki Görüntüle 698933 Eki Görüntüle 698934 Eki Görüntüle 698935 Eki Görüntüle 698936 Eki Görüntüle 698937 AFİYET OLSUUNN.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba bayanlar..Bugün sizlerle Oğluşumun çok sevdigi ve beğenerek yedigi bir makarna tarifini paylaşacağım
Özellikle iştahsız çocuklar için bire bir ,sunum süper oluyor yerkende çok lezzetli doğrusu arkadaşlar...Yapımıda bir o kadar kolay
(Hani kolay birşeyler yapın yahu,bizlerde yapalım pratik olsun diyen arkadaşlar için gelsin bu tarif)
AHTAPOT MAKARNA MALZEMELER; 1 Paket Filiz makarna,
1 Paket Kokteyl Sosis (uzun olursada bıçakla kesip istediginiz boyuta getirebilirsiniz)
Kavurmak için Margarin yada Tereyağı,
Haşlamak için su,tuz,sıvı yag..
Eki Görüntüle 699981 YAPILIŞI; Öncelikle tenceremize suyumuzu koyuyoruz,kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve bir miktar sıvı yagınıda ekliyoruz..
Sosislerimiz eger çok uzunsa bıçakla kesiyoruz..Çubuk makarnamızı kırmadan sosislerimize batırıyoruz..Yaklaşık 5-6-7 tane çubuk makarnayı sosisimize batırabiliriz..
Eki Görüntüle 699983 Eki Görüntüle 699984 Kişi sayısına göre bu işlemi yapmaya devame diyoruz..
Eki Görüntüle 699985 Sosisli makarnalarımızı kaynayan tuzlu,yaglı suyumuza atıyoruz..Suda kalan makarnalar yumuşadıkça tahta kaşıkla karıştırmaya başlıyoruz ve bütün makarnaları suya alıyoruz
Eki Görüntüle 699986 8-10 Dakika ara sıra karıştırarak sosisli makarnalarımızı haşlıyoruz..Haşlanan makarnamızı süzgece alıp süzüyoruz..
Eki Görüntüle 699987 Tenceremize makarnamızın miktarına göre Margarinimizi veya tereyagımızı alıp kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 699988 Kavrulan yağa sosisli makarnalarımızı ekliyoruz ve birkaç kez daha çevirip makarnalarımızıda hafif kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 699989 Makarnamız servise hazırrr...
Dilerseniz ketçap ve mayonezle süsleyip servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUUNN... Eki Görüntüle 699990 Buda Nette gördüğüm farklı bir sunum şekli
Eki Görüntüle 699991