• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarnalar Beşamel soslu&Sebzeli Lazanya...(Garfield&Pastavilla Sponsorlugunda) ;)

Allahhhhhh tam benlikk,cıstak cıstakkkk hemen arabaya ışınlıcam bunuda:))))
Eşim artık fıttırmazsa iyidir benim bu cıstak sevdamdan:52::21::21::21::21:

:9: Linki var,indirebilirsin :34: Ben hemen indirdim valla,harika gerçektende :52:

Fıttırmaz fıttırmaz,ben eşimi alıştırdım artık arabaya ben bindigimde otomatikman hemen benim parçalarımı açıyor zaten :9:

:9: Linki var,indirebilirsin :34: Ben hemen indirdim valla,harika gerçektende :52:

Fıttırmaz fıttırmaz,ben eşimi alıştırdım artık arabaya ben bindigimde otomatikman hemen benim parçalarımı açıyor zaten :9:

indirdim tabisiii,site harikaymış çok teşekkürler hayatım:16:
benim kocişimde alışık o da çok sever ama bazen kafası götürmüyor,sesi kısıncada ben sevmiyorum:52:
son baslar harika yaa,koltuk uçucak altımdan o derece ev inliyor:21::21::21::21:

indirdim tabisiii,site harikaymış çok teşekkürler hayatım:16:
benim kocişimde alışık o da çok sever ama bazen kafası götürmüyor,sesi kısıncada ben sevmiyorum:52:
son baslar harika yaa,koltuk uçucak altımdan o derece ev inliyor:21::21::21::21:

Allahtan evler yakın değil :9: iyi dinlemeler,bende böyle parçalar çookk :34: Yeni parçalar istersen haberim olsun :34:

Ellerine sağlık canım!
Lazanyayı pek severim! 2 dilimle Karnım doğar, ama gözüm doymaz:27:

Sanada bol şans! :16:

hıımmmmm:56::56:
çok güzel görünüyor ellerine sağlık yarışmada başarılar diliyorum :16:

Fazla iştah acıcı olmuuş :16:ellerine sağlık canım yarışmada başarılar:54:

Ellerine sağlık ben bugün denicem bunu yapınca foto da eklemeye çalışırım

Ellerine sağlık canım!
Lazanyayı pek severim! 2 dilimle Karnım doğar, ama gözüm doymaz:27:

Sanada bol şans! :16:

Lazanya yapınca yanına hiçbirşey yapmıyorum ben zaten.Yoksa doya doya yiyemiyorum.Bu sekilde yapıyorum,mesela bu iki kişilikti..Biri bana,biride eşime..Doyana kadar yedik anlayacağın :56: Gözümüde doyurdum tabi,görüntü kesinlikle çok iştah açıcı zaten :16:
Teşekkür ediyorum canım :54:

nefis görünüyor lazanya hiç yapmadım şimdiye kadar niye yapmadım ki sayende :26: girişinden anladığım kadarıyla malzemeyi isteğime göre çeşitlendirebilirim sanırım. ellerine sağlık diyorum ve listeye alıyorum :34:

Merhaba bayanlar..Bugün sizlerle Oğluşumun çok sevdigi ve beğenerek yedigi bir makarna tarifini paylaşacağım :34: Özellikle iştahsız çocuklar için bire bir ,sunum süper oluyor yerkende çok lezzetli doğrusu arkadaşlar...Yapımıda bir o kadar kolay :34: (Hani kolay birşeyler yapın yahu,bizlerde yapalım pratik olsun diyen arkadaşlar için gelsin bu tarif) :34:

AHTAPOT MAKARNA

MALZEMELER;
1 Paket Filiz makarna,
1 Paket Kokteyl Sosis (uzun olursada bıçakla kesip istediginiz boyuta getirebilirsiniz)
Kavurmak için Margarin yada Tereyağı,
Haşlamak için su,tuz,sıvı yag..

$IMG_2251.jpg

YAPILIŞI;
Öncelikle tenceremize suyumuzu koyuyoruz,kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve bir miktar sıvı yagınıda ekliyoruz..
Sosislerimiz eger çok uzunsa bıçakla kesiyoruz..Çubuk makarnamızı kırmadan sosislerimize batırıyoruz..Yaklaşık 5-6-7 tane çubuk makarnayı sosisimize batırabiliriz..
$IMG_2252.jpg $IMG_2253.jpg

Kişi sayısına göre bu işlemi yapmaya devame diyoruz..
$IMG_2254.jpg

Sosisli makarnalarımızı kaynayan tuzlu,yaglı suyumuza atıyoruz..Suda kalan makarnalar yumuşadıkça tahta kaşıkla karıştırmaya başlıyoruz ve bütün makarnaları suya alıyoruz :34:
$IMG_2256.jpg

8-10 Dakika ara sıra karıştırarak sosisli makarnalarımızı haşlıyoruz..Haşlanan makarnamızı süzgece alıp süzüyoruz..
$IMG_2259.jpg

Tenceremize makarnamızın miktarına göre Margarinimizi veya tereyagımızı alıp kavuruyoruz..
$IMG_2260.jpg

Kavrulan yağa sosisli makarnalarımızı ekliyoruz ve birkaç kez daha çevirip makarnalarımızıda hafif kavuruyoruz..
$IMG_2261.jpg

Makarnamız servise hazırrr... :56: Dilerseniz ketçap ve mayonezle süsleyip servis yapabilirsiniz :34:

AFİYET OLSUUNN... :16:

$makarna.jpg

Buda Nette gördüğüm farklı bir sunum şekli :34:
$IMG_1829.JPG

nefis görünüyor lazanya hiç yapmadım şimdiye kadar niye yapmadım ki sayende :26: girişinden anladığım kadarıyla malzemeyi isteğime göre çeşitlendirebilirim sanırım. ellerine sağlık diyorum ve listeye alıyorum :34:

Şimdiye kadar yapmadıysan eğer biran önce bu lezzetli makarnayı yapmanı şiddetle öneriyorum canım :34:

Tabiki malzemeyi istedigin kadar degiştirebilirsin canım :34: Evde ne varsa malzemesi kullanabilrsin mesela..Ben renkli renkli görünmesini seviyorum,o yüzden havuçla ve renkli biberlerle renklendiriyorum mesela :34:

hey Allah'ım yaa fikre bak, hayatta aklıma gelmezdi uzun makarnayı bu şekilde yapmak :46: kızım henüz çok küçük 9. ayın içinde. sanırım böyle şeyler yemeye başladığında yani iş başa düştüğünde bende böyle şekillere başvurucam gibi görünüyor :9: ama kızımın büyümesini bekleyecek değilim bunu bende ayıla bayıla yerim :9: ellerine sağlık :34:

Buna ben bile bayıldım çocuk nasıl sevmesin :)
Hiç aklıma gelmezdi cidden deneyeceğim teşekkürler:34:

Back