- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
- 133
Pardon da kurban bayraminda kurban eti dagitmak icin ramazan bayramini mi beklemek gerekiyordu?
vallahi saka gibisiniz..
Dusunsenize sizin evladiniz cahillik edip polise tas atti diye olduruluyor. Sizin evladiniz kurban bayraminda fakir insanlara kurban eti dagitti diye paramparca ediliyor ve insanlar çıkıp "
valla oyle yapmasalardi, aileleri sahip ciksaydi hic uzulmem, ah vah da etmem"
deselerdi yüreğiniz ne derdi acaba??
Anne olarak Bi düşünün ya bi düşünün. .
Benim amcamin oglu cebine koyulan bir mektuptan 15 yil yatti iskencelerle. Oysa hicbir alakasi yoktu. Aramalarda cebine konulmustu.. adamin hayati mahvoldu...
Bi kendi basiniza gelmis gibi düşünün. Ölüm öyle kolay bir sey mi?
Rabbim dusmanim basina evlat acisi vermesin. Evlat acisinin üstüne bir aci varsa o da birilerinin ölen evladiniz icin "oh olsun, o da gitmeseydi, etmeseydi "demesidir
Bizim fakultede cok olay olurdu. Ve bir gun olaylarin tam ortasında kaldim gaz bombalari sıkıldı bogulacaktim, ama hicbir alakam yoktu. Ben sadece dersine gitmeye calisan biriydim. Ya olseydim?? Beni de terörist olarak gosterip kimse yasamimi, hayat tarzimi bilmeden "oh olsun" mu diyecekti??..
Bence bir Müslüman, ölen kim olursa olsun "oh olsun" "hakkettiler" diye konusmamali. Ki siz de biliyorsunuz ki Berkin de Yasin de cennete gidecekler. Çünkü hicbir gunahlari yok. O yasta zaten gunahlar yeni yazilmaya baslar.
Yani o iki cocuk da aslinda sizden benden temizler..
Sevgiler.....
Bu benim düşüncem, benim yorumum, şaka olsun diye de yazmadım ki şaka gibi mi duruyorum ordan? Ha şunu belirteyim yalnız, maalesef ki Yasin Börü olayını yanlış biliyormuşum, az önce araştırinca öğrendim kurbanda et dağıtırken pkklılarca katledildiğini, ben onu da Berkin gibi sanıyordum, o masumun adına çok üzüldüm.. Onun adı anılmadı Berkin kadar, belki de o yüzden onunla bir tutmam.. çok üzüldüm ona çok...
Bakın ben Berkin Elvan ve benzeri çocuk ölumlerinde oh olsun demediğimi yazmışım, siz de tam tersi gibi yazmışsınız, evet oh olsun demiyorum ama çok ta üzülemiyorum, neden mi... Diyeceksiniz ki bu iki çocuk arasında ne fark var, ikisi de masum değil mi? Hayır, benim için çok fark var, ikiside aynı saflıkta değil, biri onaltı yaşında terörün göbeğinde, yinede terör karşıtı olmayı başarabilmiş -tabi bunda ailesininde büyük payı var- ama ne yazık ki yine de teröre kurban gitmiş, digeriyse ondört yaşında yani aklı ermeyecek bir yaşta değil, dinimizde erkek çocuklar oniki yaşında akil baliğ olur, hemen her müslümanda bunu bilir, her neyse konudan sapmayayım; yani bu cocuğun ekmeğe diil eyleme gittiğini hepimiz kabul ediyoruz sonucta diymi? Hadi onun yine de aklı kesmiyor zarar görebileceğini ya bunun ailesi? Ondokuz yirmi yaşında olur da engel olamazsın ama ondört yaşındaki çocuğunu kilitlersin gerekirse o karmaşada.
Bende Aleviyim ama sırf bu yüzden haksıza haklı, suçsuza suçlu diyemem, ayrıca Berkini sevenler onun için olay çıkarıp masumlara zarar vereceklerine, kabrine gidip bi Fatiha okusalar daha faydalı olur..