• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin'in elindeki ekmek, Yasin'in elindeki kurban eti

Berkin'in yaptığının doğruluğunu ya da yanlışlığını savunmuyorum.
Kimse çocuğunun peşinde 7/24 olamaz.
Ve hiçbir zaman da kimse çocuğuna tamamen istemli ya da istemsiz yaşayamaz.
Çok zaman Allah'a emanet bırakırsınız çocuklarınızı laf anlatamayıp da...

Yukarıda bir Adalet var o şaşmaz.Bu yüzden büyük lokma ye büyük konuşma.
Sen kimi nasıl yetiştirdiğini nereden biliyorsun her gün yanlarında aynı masaya mı oturdun ?
Bende Meydana çıktım benim annem babam beni insan gibi yetiştirmedi mi ? Kimse o gün Meydanlara teröristlik yapmaya çıkmadı..
Burada ucuz edebiyat yapmayın.
benim arkadaşlarımda oradaydı. bir kısmı doktor bir kısmı mühendis. apoyla bir tutulmalarınıda hakaret olarak görüyorum.

benim arkadaşlarımda oradaydı. bir kısmı doktor bir kısmı mühendis. apoyla bir tutulmalarınıda hakaret olarak görüyorum.
ben apoyla bir tutmadım kimseyi, "terör örgütü çocuklardan" bahsediyorum, eylemcilere genelleme yapmadım. örgütteki küçücük çocuklar ıslah edilmediği sürece apolar hiç bitmeyecek.

Ben de eylemlere katıldım göğsümu gere gere savunacagim şeyi savundum şimdi benim de elimde sapan olsaydı ve oldurulseydim ailem beni çok mu kötü yetiştirmis olcakti bu nası bi düşüncedir? ??
Ailem beni çok iyi yetiştiriyor çok şükür
Haksızliklara karşı gelmemi hakkimi savunmami öğretiyor
Korkmamayi cesur olmayı öğretiyor
Ailemle ve kendimle grur duyuyorum
Canım senin ailen çok şükür ki teröristte destek veren bir görüşe sahip değillermiş.

ben apoyla bir tutmadım kimseyi, "terör örgütü çocuklardan" bahsediyorum, eylemcilere genelleme yapmadım. örgütteki küçücük çocuklar ıslah edilmediği sürece apolar hiç bitmeyecek.
neden apoda çocuktu dediniz peki. berkinle,yasinin konusunda onun çocukluğu ne alaka

küfürlerle andığımız apo dün çocuktu, bugün bizim cocuklarımızı öldürüyor. oh iyi oldu demiyorum asla, ölüm yanlısı hiç değilim, ıslah edilmelerinden yanayım terör örgütü çocukların. ama zorla cici gösterilmelerine de karşıyım sonuna kadar.
Nasıl ıslah edeceksiniz?
Döverek mi? Ağızlarını bantlayarak mı?
Yoksa hapislere atarak mı?
Gerçekten şaşırıyorum...
Apo da bir zamanlar çocuktu evet, tıpkı diğer tüm hapiste yatan adam öldüren veya tecavüz eden insanlar gibi.
Hepsini salalım iyi görelim demiyoruz, çocukluktan itibaren birşeyleri düzeltebiliriz diyoruz.
Ergenlik çağındaki bir çocuk düzeltilebilir evet.
Ağaç yaşken eğebiliriz.
Kökünden koparmak ne diye?

neden apoda çocuktu dediniz peki. berkinle,yasinin konusunda onun çocukluğu ne alaka
apo da zamanında çocuktu ıslah edilmedi ve günümzüde görüyoruz ne olduğunu. berkinde bana göre göre örgüttendi, ölmesini değil ıslah edilmesini isterdim.

Nasıl ıslah edeceksiniz?
Döverek mi? Ağızlarını bantlayarak mı?
Yoksa hapislere atarak mı?
Gerçekten şaşırıyorum...
Apo da bir zamanlar çocuktu evet, tıpkı diğer tüm hapiste yatan adam öldüren veya tecavüz eden insanlar gibi.
Hepsini salalım iyi görelim demiyoruz, çocukluktan itibaren birşeyleri düzeltebiliriz diyoruz.
Ergenlik çağındaki bir çocuk düzeltilebilir evet.
Ağaç yaşken eğebiliriz.
Kökünden koparmak ne diye?
bende tam olarak bundan bahsediyorum, çocuklar ölmemeli. herne sebeple olursa olsun. 14 yaşındaki çocuk ne anlar siyasi görüşten? örgütten? ıslah edilsin, o ortamlardan geri çekilsin isterim.

apo da zamanında çocuktu ıslah edilmedi ve günümzüde görüyoruz ne olduğunu. berkinde bana göre göre örgüttendi, ölmesini değil ıslah edilmesini isterdim.
Rica ediyorum sinirlerimi ziplatmayin elim ayağim titriyor yazdiklarinizdan dolayi
Alıntı da yapmayın cevap yzmiycam çünkü gözardı edicem

bende tam olarak bundan bahsediyorum, çocuklar ölmemeli. herne sebeple olursa olsun. 14 yaşındaki çocuk ne anlar siyasi görüşten? örgütten? ıslah edilsin, o ortamlardan geri çekilsin isterim.
14 yaşında hangi örgütten olabilir Allah aşkına?
Okmeydanı ve onların oturdukları yerler zaten çok karışık bir bölge.
Her daim olay çıkan ve sürekli polislerle dolu bir çevre.
Öyle bir ortamda ister istemez insanlar birşeylerden etkilenebiliyor.
Sapanı alıp fotoğraf çekilince kendini kahraman gibi zannetmiş olabilir hatta ve hatta bunu oyun olarak bile görmüş olabilir.
O çevre buna çok müsait çünkü.

Benim kardeşim de gösterilere katıldı hem de ailem karşı çıkmasına rağmen. Ama engelleyemediler.
Keşke zincire vursalardı. Engelleyecekler ya. :KK53:
Ben ise gitmedim. Bu durumda hangimizi ailemiz iyi yetiştirmiş oluyor?
%50lik oranda iyi bir anne baba olmuşlar demek ki bu anlayışa göre. :KK59:

Hakkını savunmanın neresi kötü..Çocuk 15 yasında hakkını savunuyor adam 70 yaşına gelmiş bir çocuk kadar olamıyor.

Aman he yaaa sizin cocuklarınız mukemmel, siz olağanüstü annelersiniz, müthiş çocuk yetiştiriyorsunuz.
Sizin cocuklarınız hiç bu tür işlere bulaşmayacak, asla küfür etmeyecek, pırt bile yapmaz sizin çocuklarınız siz mukemmel yetiştiriyorsunuz cunku.

Komik oluyor yıl 2015 hala ben çocuğumu nasıl büyütürsem çocuğum öyle olur mantığında insanlar var.Çağ İnternet çağı.Bu çağda sen çocuğunu A görüşünde yetiştirmeye çalışırsın çocuğun araştırır soruşturur Z'yi benimser.O yüzden boşuna çabalamayın burada.Yok sokağa salmam falan salmanıza gerek kalmadı ki artık biraz çağın gerisinde mi kaldınız sanki ne ?

Benim için ikiside aynı.. Aleviside Sünniside.. değilmi ki terör olaylarina bile isteye, göz göre göre karışmış, hem de aile desteğiyle... yok ekmek almakmıs yok, et almakmış, geçin bi şunları ya.. Olaylar durulana kadar o ailelerde, o artık akil baliğ olmuş çocuklarda bekleseler ölürlermiydi açlıktan... oh olmuş demem ama ah vahta edemem bu çocuklar için.

Benim için ikiside aynı.. Aleviside Sünniside.. değilmi ki terör olaylarina bile isteye, göz göre göre karışmış, hem de aile desteğiyle... yok ekmek almakmıs yok, et almakmış, geçin bi şunları ya.. Olaylar durulana kadar o ailelerde, o artık akil baliğ olmuş çocuklarda bekleseler ölürlermiydi açlıktan... oh olmuş demem ama ah vahta edemem bu çocuklar için.

Pardon da kurban bayraminda kurban eti dagitmak icin ramazan bayramini mi beklemek gerekiyordu?
vallahi saka gibisiniz..
Dusunsenize sizin evladiniz cahillik edip polise tas atti diye olduruluyor. Sizin evladiniz kurban bayraminda fakir insanlara kurban eti dagitti diye paramparca ediliyor ve insanlar çıkıp "
valla oyle yapmasalardi, aileleri sahip ciksaydi hic uzulmem, ah vah da etmem"
deselerdi yüreğiniz ne derdi acaba??
Anne olarak Bi düşünün ya bi düşünün. .
Benim amcamin oglu cebine koyulan bir mektuptan 15 yil yatti iskencelerle. Oysa hicbir alakasi yoktu. Aramalarda cebine konulmustu.. adamin hayati mahvoldu...

Bi kendi basiniza gelmis gibi düşünün. Ölüm öyle kolay bir sey mi?
Rabbim dusmanim basina evlat acisi vermesin. Evlat acisinin üstüne bir aci varsa o da birilerinin ölen evladiniz icin "oh olsun, o da gitmeseydi, etmeseydi "demesidir

Bizim fakultede cok olay olurdu. Ve bir gun olaylarin tam ortasında kaldim gaz bombalari sıkıldı bogulacaktim, ama hicbir alakam yoktu. Ben sadece dersine gitmeye calisan biriydim. Ya olseydim?? Beni de terörist olarak gosterip kimse yasamimi, hayat tarzimi bilmeden "oh olsun" mu diyecekti??..

Bence bir Müslüman, ölen kim olursa olsun "oh olsun" "hakkettiler" diye konusmamali. Ki siz de biliyorsunuz ki Berkin de Yasin de cennete gidecekler. Çünkü hicbir gunahlari yok. O yasta zaten gunahlar yeni yazilmaya baslar.

Yani o iki cocuk da aslinda sizden benden temizler..

Sevgiler.....

Pardon da kurban bayraminda kurban eti dagitmak icin ramazan bayramini mi beklemek gerekiyordu?
vallahi saka gibisiniz..
Dusunsenize sizin evladiniz cahillik edip polise tas atti diye olduruluyor. Sizin evladiniz kurban bayraminda fakir insanlara kurban eti dagitti diye paramparca ediliyor ve insanlar çıkıp "
Benim amcamin oglu cebine koyulan bir mektuptan 15 yil yatti iskencelerle. Oysa hicbir alakasi yoktu. Aramalarda cebine konulmustu.. adamin hayati mahvoldu...

Bi kendi basiniza gelmis gibi düşünün. Ölüm öyle kolay bir sey mi?
Rabbim dusmanim basina evlat acisi vermesin. Evlat acisinin üstüne bir aci varsa o da birilerinin ölen evladiniz icin "oh olsun, o da gitmeseydi, etmeseydi "demesidir

Bizim fakultede cok olay olurdu. Ve bir gun olaylarin tam ortasında kaldim gaz bombalari sıkıldı bogulacaktim, ama hicbir alakam yoktu. Ben sadece dersine gitmeye calisan biriydim. Ya olseydim?? Beni de terörist olarak gosterip kimse yasamimi, hayat tarzimi bilmeden "oh olsun" mu diyecekti??..

Bence bir Müslüman, ölen kim olursa olsun "oh olsun" "hakkettiler" diye konusmamali. Ki siz de biliyorsunuz ki Berkin de Yasin de cennete gidecekler. Çünkü hicbir gunahlari yok. O yasta zaten gunahlar yeni yazilmaya baslar.

Sevgiler.....
İşte demek ki bugün sırf bir Kalabalığın ortasında kaldınız diye haberlerde birkaç kare fotoğrafınız çıksa ve Taksim'deki, Beşiktaş'taki vs vs grup denilerek haber olsanız adınız teröriste çıkacak, Apo aktivist, siz terörist.

Berkin belki bir örgütteydi, belki ekmek almıyordu, sapanla taş atıyordu ama çocuktu.
Insan çocuğunu belli bir yaşa kadar dizinin dibinde tutabiliyor, belli bir süreden sonra siz onu eve zincirleyemiyorsunuz, bu nedenle büyükler hep der ya ahhh kızım çocuğun dizinin dibinde bugünler iyi günlerin kıymetini bil diye, Büyüyünce siz isterseniz arkasında Gölge gibi gezin birşeyin olacağı varsa oluyor, konu şimdi de tamam o çocuktu ama anası yetiştirememiş'e dönmüş, he yani tamam o çocuk kabuk ediyorum fakat anasının yuhalanmasını haklı buluyorum gibi olmuş.

Evlat nedir, Analık ne zordur biliyor musunuz? Yavrunuz kendini sizi paralar uyuşturucu bulmak için, siz ağlaya ağlaya Peşine koşarsınız kurtarmak için, kötü yola düşer herkes arkasından en kötü Sıfatları takar, siz yine peşindesinizdir onu bataktan kurtarmak için, canınızdır o, insan canından can verdiğinden öyle kolayca vazgeçemiyor, vazgeçtiğimizde de size ana denmiyor.

Kimse insanların nasıl Analık yaptığını, dört duvar arasında neler olduğunu bilemez.

vallahi saka gibisiniz..

Bi kendi basiniza gelmis gibi düşünün. Ölüm öyle kolay bir sey mi

Bizim fakultede cok olay olurdu. Ve bir gun olaylarin tam ortasında kaldim gaz bombalari sıkıldı bogulacaktim,
ama hicbir alakam yoktu. Ben sadece dersine gitmeye calisan biriydim. Ya olseydim?? Beni de terörist olarak gosterip kimse yasamimi, hayat tarzimi bilmeden "oh olsun" mu diyecekti??..

Bu benim düşüncem, benim yorumum, şaka olsun diye de yazmadım ki şaka gibi mi duruyorum ordan? Ha şunu belirteyim yalnız, maalesef ki Yasin Börü olayını yanlış biliyormuşum, az önce araştırinca öğrendim kurbanda et dağıtırken pkklılarca katledildiğini, ben onu da Berkin gibi sanıyordum, o masumun adına çok üzüldüm.. Onun adı anılmadı Berkin kadar, belki de o yüzden onunla bir tutmam.. çok üzüldüm ona çok...
Bakın ben Berkin Elvan ve benzeri çocuk ölumlerinde oh olsun demediğimi yazmışım, siz de tam tersi gibi yazmışsınız, evet oh olsun demiyorum ama çok ta üzülemiyorum, neden mi... Diyeceksiniz ki bu iki çocuk arasında ne fark var, ikisi de masum değil mi? Hayır, benim için çok fark var, ikiside aynı saflıkta değil, biri onaltı yaşında terörün göbeğinde, yinede terör karşıtı olmayı başarabilmiş -tabi bunda ailesininde büyük payı var- ama ne yazık ki yine de teröre kurban gitmiş, digeriyse ondört yaşında yani aklı ermeyecek bir yaşta değil, dinimizde erkek çocuklar oniki yaşında akil baliğ olur, hemen her müslümanda bunu bilir, her neyse konudan sapmayayım; yani bu cocuğun ekmeğe diil eyleme gittiğini hepimiz kabul ediyoruz sonucta diymi? Hadi onun yine de aklı kesmiyor zarar görebileceğini ya bunun ailesi? Ondokuz yirmi yaşında olur da engel olamazsın ama ondört yaşındaki çocuğunu kilitlersin gerekirse o karmaşada.

Bende Aleviyim ama sırf bu yüzden haksıza haklı, suçsuza suçlu diyemem, ayrıca Berkini sevenler onun için olay çıkarıp masumlara zarar vereceklerine, kabrine gidip bi Fatiha okusalar daha faydalı olur..

Back
X