• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin'in ailesinden Erdoğan'a yanıt

Cahil olmadıgınızın farkındayım, aynen sizinde bazı şeylerin farkında oldugunuz gibi !:34:

Bu Millet ne zaman karşısındakinin düşüncesine saygı duyar işte o zaman kavgasız güçlü bir ülke olur .Ya deyilese arada bir çelme takılır işte böyle :34:
:16::16:

Başkalarının düşüncesine saygısızlık değil benim söylemek istediğim. Demek istediğim şey bambaşkaydı orada. Asıl düşünce dediğiniz şey ideolojiyse o konuya girersek ohoo.. O zaman ban yerim muhtemelen. O yüzden konuyu başka şeylere çekmeden kapatalım bence. Uzatmanın lüzumu yok.

Bır devlet buyugunun ki bu basbakan bınler onbınlerın katıldıgı bır cenaze esnasında mıtıngde ıkı kelam etmez aksine ölümü kurları etkilemedi deyip ertesı gün vefat eden gencimiz için baş saglıgı dilerse bunun sebebi ülkenin tek tip olmamasıdır diyebilir miyiz ?
Bence diyemeyiz.

hala aynı muhabbet elinde sapan olduğu için ölümü haketti mi sorusu?
kimse ölümü hakketti demiyor zaten ölümünü siyasete dahil etmek için söyleyenlere diyorum evet hiç bir çocuk ölümü haketmez ama ekmek almaya gidiyordu yalanıda bıktırdı artık eyleme katılmış olayı iyice milletin ateşini körüklemek için mezarına misket koymak nedir çocugun cebinden bunlar çıkmadı aksine tam bir eyleme gider gibi hazırlanmış çocuk.
bunada birşey demiyorum daha bu tarz şeylere karar verecek akla sahip değil fakat bu ne gaza gelmektir kardeşim biraz kafanızı kullanın sen masumca eylem yapıyorum ayağına devletin milletin malını yakıp yık polis ne yapacaktı hangi ülkede böyle bir eyleme karşı polis oturup seyirci kalmış tabikide gerekeni yapacak malesef o gaz bombasıda çocugun başına gelmiş hepimiz çok üzüldük ama hiçbirimiz oyuna gelmedik ben 22 yaşındayım o zamnları hatırlamıyorum ama ben araştırdım sizde hükümete laf söylemeden önce açın bakın bi araştırın nolmuş ne bitmiş önceden bu ülke ne haldeymiş şimdi nasıl bir ilerleme kaydetmişiz siyasetten bi haberler bile bu çocuğun üzerinden siyaset yapıyo asıl vicdanı sorgulanması gereken onlar...

Berkin bilye oynayacak yaşta olduğu için konuldu onlar Başbakan oyuncak misketleri “demir bilye” olarak çarpıttığı için siz de farklı birşey düşünemediniz heralde.
2005 Paris ayaklanmasında 8700 araç yakılmış ve 300 kamu binası tarumar edilmiş ve kimse öldürülmemiştir. polisin öldürme hakkı yoktur fakat biz demokrasiden, adaletten o kadar uzaklaştık ki bizim ülkemiz de hak olarak görülüyor, katiller korunup, saklanıyor...

''Ölme kardeşim ölme Türk derler, Alevi derler, Kürt derler, Dinsizdi derler, Ne işi varmış derler,Taş atmış derler... Ama ''Allah rahmet eylesin'' demezler..''

Son düzenleme:
Biz ekmek alıncaya gidince cebimizde 1 tl oluyor. Evimizden 6km uzağa ekmek için gitmiyoruz. Elinde sapan cebinde demir bilye yüzünde puşi ve barış işareti yapan çocuk....
Anlayacağınız o kadar masum değil.
Türkiyenin en parlak dönemi akp ile olmuşken sizin gbi nankörler bu tarz konuşur. Suriye de çocuklar acından ölür bizimkiler aZmış olaylara karışır.
Başbakanımın canına allah sağlık versin.!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya off yemin ediyorum hep aynı şey,o fotoğraf shop arkadaşım shop ,niye kendiniz bir şeyleri araştırmıyorsunuz,niye hep düşünerek hareket etmiyorsunuz?
Dikkatlice bakın o fotoğrafa 40 kilo çocuğun göbeğimi olur,40 kilo çocuğun öyle elleri parmaklarımı olur,valla sıktınız ya ,gördünüz mü siz taş atarken çocuğu,niye madem başka fotoğrafları yok,niye madem olaylar oldu ondan sonra aradan biraz zaman geçtikten sonra bi foto çıktı piyasaya,ölümlerini hak göstermek için mi?Hak ediyor muydu bi çocuk ölmeyi,ayakkabı kutularını ses kayıtlarını görüp ,hala montajdır efendim diyen,ama küçük bi çocuğun saçma sapan shop'lu fotosuna bakıp,sapan taşıdığına dair hiçbir delil olmayan masum çocuğun öldürülmesine"O da masum değilmiş bak,taş atıyormuş" diyebiliyor,perde inmiş gözlerinize perde,kaldırın onları... :34:

Güneydoğu'da 15 çocuğun üstüne bombalar yağdırıldı.suriye'yi düşünenler neredeydi o zaman!!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ya anlamadığım şu. ben buna inanmıyorum ama hadi gerçek olsun. yani elinde sapan var diye bu çıocuk ölmeyi hakediyormu.
ölümden bahsediyoruz. ölüm ya. neden bu kadar içimizi kötülükle doldurduk ve neden acıma duyularımızı kaybettik. filistindeki o çocuklarda elinde taş olan o çocuklar,ölümü hakediyormu. hayır.
hiçbir çocuk ölümü haketmez.

Berkinin ölüm haberi konusunu ilk açtığında yaptığım yorum tam olarak buydu işte , varsayalım ki karıştı kalabalığa ... Bu Berkinin bir çocuk olduğu gerçeğini değiştirir mi diye ?

Ve evet henüz kafasında neyi neden savunduğu bile belli olmayan hiç bir çocuk , ola ki olaylara karıştı ; terörist ilan e-di-le-mez .

Ancak ve ancak çok üzülünür bu yavruya , hele Başbakansan o ülkede , daha çok üzülürsün ,daha çok üzülmelisin .

Berkinin ölüm haberi konusunu ilk açtığında yaptığım yorum tam olarak buydu işte , varsayalım ki karıştı kalabalığa ... Bu Berkinin bir çocuk olduğu gerçeğini değiştirir mi diye ?

Ve evet henüz kafasında neyi neden savunduğu bile belli olmayan hiç bir çocuk , ola ki olaylara karıştı ; terörist ilan e-di-le-mez .

Ancak ve ancak çok üzülünür bu yavruya , hele Başbakansan o ülkede , daha çok üzülürsün ,daha çok üzülmelisin .
ama bir farkımız var. sen sanırım o zaman kararsızdın.
ben inanmıyorum buna..resimlere baktığımda göz falan sorunlu geldi bana. photoshop olarak bakıyorum ben

Medcezir'den Berkin Elvan göndermesi:
''Aslan yavrusu yoldan değil kenardan. tehlikeli, kimin çıkacağı belli olmaz''
$Bit_69cCQAAfmr5.jpg
$Bit_CUzCAAAc3yV.jpg

Hala taş attı atmadı, ekmek almaya gidiyordu hayır eylemdeydi, çocuktu olur mu bilmem ne örgütüne üyeydi, ölümü kullanılıyor, annesi misketi neden koydu, ne ima ediyor diye konuşuluyor.
Gerek var mı artık, gerek var mı küçük bir beden üzerinden konuşup haklılık ispatı yapmaya.

Ölüm acısı nedir bilir misiniz? Güzel Allah'ım kimseye yaşatmasın bu acıyı.
Anne babanız ölünce ciğeriniz yanar, yüreğinize ateş düşer ama evladınız ölünce ciğeriniz sökülür, yüreğiniz tükenir.

Benim annem 8 yaşındaki evladını toprağa verdiğinde tükenişini gördüm yüzünde, her gece nefes alamıyorum diye balkona atardı kendini, geceleri küçük kardeşimle benim başucumuza gelir nefes alıp almadığımıza bakar, kalp atışlarımızı dinlerdi, ölen kardeşimin boş yatağını görmek, kardeşimle aynı isme sahip komşu çocuklarına seslenmek ne acıydı biliyor musunuz?

O yüzden ben bu tartışmaları anlamıyorum, neyin ispatı yapılmaya çalışılıyor ki?
Tecavüze uğramış bir kadının rahmindeki çocuğun yaşama hakkı var derken 14'ünde bir çocuğun ölümüne haklı gerekçeler aranması neden?

Ölüm bu...

Günlerdir susmak gerek diyorum ama nafile, her seferinde yeni birşeyler çıkarılıyor, mezara misket konmuş, siz hiç misket oynadınız mı?
Ben oynadım, bir avuç olan misketimi koca bir torba misket yapmak için sıra sıra dizilmiş misketlere iyi nişan alabilmek için yere yatıp en uğurlu misketimle atışlar yapardım, üstüm başım kirlenince annemin beni sopayla kovaladığı günleri hatırlıyorum, misketler çocukların, çocukluğun sembolüdür. Benim kardeşimi uğurlarken gelinlik koymuşlardı, kına yakıldı saçlarına, kardeşim gelin miydi? Ama gelin gibi uğurlandı, Berkin çocuktu, misketle uğurlandı.

Hala ısrarla bir annenin acısını görmezden geliyoruz, çocuğunuz öldüğünde milyon tane keşke oluşur aklınızda, keşke ben gitseydim, keşke göndermeseydim, keşke keşke...
Çocuğun arkasından konuşulanlara inanamıyorum, tutki eylemci, tutki bir örgüte üye, ne fark edecek o daha 14'ündeydi, sizin benim kadar yaşanmışlığı bile yoktu hayatta, o masum bir çocuktu, yaptığı günah mıydı?
En azından benle aynı kategoride hesap vermeyecek Allah katında.

Bir anne bile bile evladını ölüme yollamaz, ekmek almaya gitmedi varsayalım, varsayalım evinin bilmem kaç km ötesinde bulundu çocuk, belki annesine ekmek almaya ben gideyim deyip eyleme gitti, peki artık bunları konuşmanın, anneye yüklenmenin, eylemciydi değildi diye birşeyler ispatlamaya çalışmanın bir manası var mı? Eğer annesine çocuğunu geri verebilecekseniz buyrun konuşun ama artık hiç büyümeyecek, misket oynayamayacak, henüz kendi de anlamlandıramadığı fikrim var zannettiği düşüncelerini eyleme dönüştüremeyecek, o soğuk mezardan çıkamayacaksa susmalıyız.

Anne olarak rica ediyorum sizden, içinizdeki annelik duygusuna güvenerek.
Bırakalım artık, hepsi mezarında rahat uyusun, Berkin'de uyusun.

Hala taş attı atmadı, ekmek almaya gidiyordu hayır eylemdeydi, çocuktu olur mu bilmem ne örgütüne üyeydi, ölümü kullanılıyor, annesi misketi neden koydu, ne ima ediyor diye konuşuluyor.
Gerek var mı artık, gerek var mı küçük bir beden üzerinden konuşup haklılık ispatı yapmaya.

Ölüm acısı nedir bilir misiniz? Güzel Allah'ım kimseye yaşatmasın bu acıyı.
Anne babanız ölünce ciğeriniz yanar, yüreğinize ateş düşer ama evladınız ölünce ciğeriniz sökülür, yüreğiniz tükenir.

Benim annem 8 yaşındaki evladını toprağa verdiğinde tükenişini gördüm yüzünde, her gece nefes alamıyorum diye balkona atardı kendini, geceleri küçük kardeşimle benim başucumuza gelir nefes alıp almadığımıza bakar, kalp atışlarımızı dinlerdi, ölen kardeşimin boş yatağını görmek, kardeşimle aynı isme sahip komşu çocuklarına seslenmek ne acıydı biliyor musunuz?

O yüzden ben bu tartışmaları anlamıyorum, neyin ispatı yapılmaya çalışılıyor ki?
Tecavüze uğramış bir kadının rahmindeki çocuğun yaşama hakkı var derken 14'ünde bir çocuğun ölümüne haklı gerekçeler aranması neden?

Ölüm bu...

Günlerdir susmak gerek diyorum ama nafile, her seferinde yeni birşeyler çıkarılıyor, mezara misket konmuş, siz hiç misket oynadınız mı?
Ben oynadım, bir avuç olan misketimi koca bir torba misket yapmak için sıra sıra dizilmiş misketlere iyi nişan alabilmek için yere yatıp en uğurlu misketimle atışlar yapardım, üstüm başım kirlenince annemin beni sopayla kovaladığı günleri hatırlıyorum, misketler çocukların, çocukluğun sembolüdür. Benim kardeşimi uğurlarken gelinlik koymuşlardı, kına yakıldı saçlarına, kardeşim gelin miydi? Ama gelin gibi uğurlandı, Berkin çocuktu, misketle uğurlandı.

Hala ısrarla bir annenin acısını görmezden geliyoruz, çocuğunuz öldüğünde milyon tane keşke oluşur aklınızda, keşke ben gitseydim, keşke göndermeseydim, keşke keşke...
Çocuğun arkasından konuşulanlara inanamıyorum, tutki eylemci, tutki bir örgüte üye, ne fark edecek o daha 14'ündeydi, sizin benim kadar yaşanmışlığı bile yoktu hayatta, o masum bir çocuktu, yaptığı günah mıydı?
En azından benle aynı kategoride hesap vermeyecek Allah katında.

Bir anne bile bile evladını ölüme yollamaz, ekmek almaya gitmedi varsayalım, varsayalım evinin bilmem kaç km ötesinde bulundu çocuk, belki annesine ekmek almaya ben gideyim deyip eyleme gitti, peki artık bunları konuşmanın, anneye yüklenmenin, eylemciydi değildi diye birşeyler ispatlamaya çalışmanın bir manası var mı? Eğer annesine çocuğunu geri verebilecekseniz buyrun konuşun ama artık hiç büyümeyecek, misket oynayamayacak, henüz kendi de anlamlandıramadığı fikrim var zannettiği düşüncelerini eyleme dönüştüremeyecek, o soğuk mezardan çıkamayacaksa susmalıyız.

Anne olarak rica ediyorum sizden, içinizdeki annelik duygusuna güvenerek.
Bırakalım artık, hepsi mezarında rahat uyusun, Berkin'de uyusun.

Yüreğim sızladı...

Yüreğinize ve kaleminize sağlık...

ama bir farkımız var. sen sanırım o zaman kararsızdın.
ben inanmıyorum buna..resimlere baktığımda göz falan sorunlu geldi bana. photoshop olarak bakıyorum ben

Yok ben o resmi çok sonra gördüm zaten . Okuduklarıma istinaden yazmıştım .

Neyse ne diyelim dedim baştan , baştan dedim ki kimseler bunlarla gelmesin diye .Ama gelindi maalesef oky .

Back