• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin'in ailesinden Erdoğan'a yanıt

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Berkin'in ailesinden Erdoğan'a yanıt
Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi

Cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 14 Mart 2014 Cuma

Gezi sirenişi sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile önceki akşam Kulaksız'da silahla öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, bu akşam "artı 1" televizyonunun Ana Haber bülteninde buluştu. İki acılı baba, bültene canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Can Dündar, ilk olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Gaziantep mitinginde söylediği "Annesi diyor ki, 'Evladımın katili Başbakan" diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama, sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilye atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeyi acaba niçin atıyorsun evladının mezarına? Neyin mesajını veriyorsun?" sözlerini ekrana getirdi.

Can Dündar, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a, "Ne hissettiniz dinlerken?" diye sordu. Baba Elvan, şöyle konuştu:

"Maalesef ki çok acı gerçekleri Başbakan ortaya koyuyor. Yani böyle bir şey olabilir mi? Kendi çıkarları için, kandan beslenen bir insanı başka türlü değerlendiremiyorum. Biz evladımızı kaybetmişiz. Karşımda da acılı bir baba. Bugün ben o babayla görüştüm. Bu evlatları biz kolay yetiştirmedik. Bu evlatlar kolay gelmedi bu yaşa. Bizim ne şartlarda yetiştirdiğimizi gördü mü kendisi? Biz onun gibi gidip de onun bunun şeyini çalıp da, devletin arsalarını parselleyip de evladımıza yedirmiyoruz. Biz helal sütümüzü, helal paramızı yediriyoruz. Bundan Başbakan falan olmaz. Annesi evladını kaybetmiş, konuştuğu kelimelere bak... Senin emir verdiğin polisler bu çocuğu veriyor. Karşımdaki insan da o kadar acılı insan ki, Halil abi İstanbul'a dönünce biz kolkola girip utandıracağız o insanı."

"BİLYE" TARTIŞMASI

Sami Elvan, "Neden mezara bilye attınız? Oradan bir anlam çıkarmaya çalışıyor Başbakan..." sorusunu da, "Ben söyleyeyim, çünkü çocuğun misket oynama zamanı. Misket oynayacak yaşta çocuk. Onun için, annesi oraya misket oynasın diye bilye koydu benim çocuğumun mezarına" diye yanıtladı.

Baba Sami Elvan, "Eli sopalı, yüzü poşulu meselesine de bir açıklık getirir misiniz?" sorusu üzerine de, "Nasıl anlatayım? İnsanları birbirine kırdırmak için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyor bu insan. Başka bir şey söyleyemeyeceğim. Şu an konuşamıyorum zaten sinirden. Gerekirse ben yarın sabah kalkıp Giresun'a gideceğim, Halil Abi'nin elini öpeceğim. Birlikte biz elele, kolkola Giresun'dan buraya geleceğiz. Bu ülkeyi ne yapmaya çalışıyor bu insan, anlamadım ki? Biz acımızı bile paylaşamıyoruz. Acımızı bile yaşayamıyoruz. Ne istiyor bu ülkeden, ne istiyor bu insanlardan? 8 tane can almış, hâlâ doymamış mı? Benim oğlum 14 yaşında. Hiçbir siyasi düşüncesi yoktur. Hiçbir siyasi güç arkasında yoktur. Bunu çok açık ve net olarak söyleyeyim. Ne Halil abi, ne ben, ne başkası... Bunların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BARIŞA İHTİYACI VAR"

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu da, "Çocuğumuzu toprağa verdik genç yaşta. Başkalarının başına gelmesin. Diyeceğim başka bir şey yok. Ne diyeyim yani? Benim içim yanıyor. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. 22 yaşındaki bir delikanlıyı toprağa verdik. Hiç yoktan. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. İnsanların birbirine kaynaşmaya ihtiyacı var. İnsanların birbirini sevmeye ihtiyacı var" dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/50753/Berkin_in_ailesinden_Erdogan_a_yanit.html

Yazık..İnsanların yüreğine, hanesine kor ateş düşmüşken nelerle uğraştırıyorlar evladını kaybeden bir ana-babayı..Yazıklar olsun.

Aslında o kadar çok şey söylemek istiyorum ki, ama konuşursam çok ağır konuşucam artık.
İnsanların arasını bozmaya çalışması Berkin için terörist, Burak için yavrumuz demesinden belli. Bu insana hala körü körüne bağlı olanlar var ya, çok acıyorum onlara.
Başbakanlarına ise hiçbir şey söyleyemiyorum artık, onu toprak bile kabul etmeyecek.

Hasbinallahhh..
Adamı dinden çıkarır bu herif!
Ortada 24 yaşında bir çocuğun canı var yahu,20 yaşında bir delikanlı var.
Rahmet dilemek yerine adını dahi ağzına almayı tenezzül etmeyen bir başbakan olamaz,bir insan olamaz.
Rabbim ıslah eylesin.

Biz ekmek alıncaya gidince cebimizde 1 tl oluyor. Evimizden 6km uzağa ekmek için gitmiyoruz. Elinde sapan cebinde demir bilye yüzünde puşi ve barış işareti yapan çocuk....
Anlayacağınız o kadar masum değil.
Türkiyenin en parlak dönemi akp ile olmuşken sizin gbi nankörler bu tarz konuşur. Suriye de çocuklar acından ölür bizimkiler aZmış olaylara karışır.
Başbakanımın canına allah sağlık versin.!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ya anlamadığım şu. ben buna inanmıyorum ama hadi gerçek olsun. yani elinde sapan var diye bu çıocuk ölmeyi hakediyormu.
ölümden bahsediyoruz. ölüm ya. neden bu kadar içimizi kötülükle doldurduk ve neden acıma duyularımızı kaybettik. filistindeki o çocuklarda elinde taş olan o çocuklar,ölümü hakediyormu. hayır.
hiçbir çocuk ölümü haketmez.

Son düzenleme:
14 yaşındaki ortaokula giden küçük bir çocuğu ülkeye kasteden terörist ilan ettiler resmen.
cok ilginç ya.

bu kadar saygısızlığın, vicdansızlığın , haksızlığın sonu ne olacak ? iyi görmüyorum sonunu biri gider bir başkası gelir umrumda değil
halkımıza, vatanımıza bir şey olmasın yeter..:26:

Siyasete girmeden, şöyle bir yorum yapmak istedim,
Öncelikle vefat eden, gençlerimize ve Polis görevlilerimize Allahtan rahmet diliyorum, Ben sadece bu ölümün siyasetleştirilmesine kızıyorum, türkiyede farklı nedenlerden insanlar ölüyor, vatanımızı korumak için askerlerimiz şehit oluyor, neden onlar için üzülüp yürüyüş yapılmıyorda, gösteri yapılarak o gösteri sahasındaki, dükkanları cam çerçeve kırıp halka zarar veriliyor,milletin özgürlüğü kısıtlanıyor... yani gösteri yapanlar özgür zarar görenler özgür değilmi..?
esnafa halka zarar verilirken polisin müdahale etmesinden doğal bişey göremiyorum ben. ? Asıl olan olay milleti galeyena getirmeye çalışıp o yavruları ana kuzularını oyuna getirmek isteyenler suçlu eğer ki bir suçlu arıyorsak!
Terör olayları durdu, bir suriye, bi kırım, bir lübnan gibi bizi içten karıştırmak istiyorlar, ama oradaki göstericiler malesef bunu farkında değiller. ama bu millet her şeyin farkında!!!

hala aynı muhabbet elinde sapan olduğu için ölümü haketti mi sorusu?
kimse ölümü hakketti demiyor zaten ölümünü siyasete dahil etmek için söyleyenlere diyorum evet hiç bir çocuk ölümü haketmez ama ekmek almaya gidiyordu yalanıda bıktırdı artık eyleme katılmış olayı iyice milletin ateşini körüklemek için mezarına misket koymak nedir çocugun cebinden bunlar çıkmadı aksine tam bir eyleme gider gibi hazırlanmış çocuk.
bunada birşey demiyorum daha bu tarz şeylere karar verecek akla sahip değil fakat bu ne gaza gelmektir kardeşim biraz kafanızı kullanın sen masumca eylem yapıyorum ayağına devletin milletin malını yakıp yık polis ne yapacaktı hangi ülkede böyle bir eyleme karşı polis oturup seyirci kalmış tabikide gerekeni yapacak malesef o gaz bombasıda çocugun başına gelmiş hepimiz çok üzüldük ama hiçbirimiz oyuna gelmedik ben 22 yaşındayım o zamnları hatırlamıyorum ama ben araştırdım sizde hükümete laf söylemeden önce açın bakın bi araştırın nolmuş ne bitmiş önceden bu ülke ne haldeymiş şimdi nasıl bir ilerleme kaydetmişiz siyasetten bi haberler bile bu çocuğun üzerinden siyaset yapıyo asıl vicdanı sorgulanması gereken onlar...

Masum degilken hic birimiz acaba nasil 14 yasinda bir cocugun masumiyetini sorguluyor sorgulamakla kalmayip hukum veriyoruz.14 yasinda ustelik hayatta olmayan bir cocuk ellerinden gelse mezardan cikarip hapse aticaklar . Bir allah rahmet eylesin diyemiyorsan arkasindan soyleyecegi baska birseyi olmamali kimsenin.

Son düzenleme:
Siyasete girmeden, şöyle bir yorum yapmak istedim,
Öncelikle vefat eden, gençlerimize ve Polis görevlilerimize Allahtan rahmet diliyorum, Ben sadece bu ölümün siyasetleştirilmesine kızıyorum, türkiyede farklı nedenlerden insanlar ölüyor, vatanımızı korumak için askerlerimiz şehit oluyor, neden onlar için üzülüp yürüyüş yapılmıyorda, gösteri yapılarak o gösteri sahasındaki, dükkanları cam çerçeve kırıp halka zarar veriliyor,milletin özgürlüğü kısıtlanıyor... yani gösteri yapanlar özgür zarar görenler özgür değilmi..?
esnafa halka zarar verilirken polisin müdahale etmesinden doğal bişey göremiyorum ben. ? Asıl olan olay milleti galeyena getirmeye çalışıp o yavruları ana kuzularını oyuna getirmek isteyenler suçlu eğer ki bir suçlu arıyorsak!
Terör olayları durdu, bir suriye, bi kırım, bir lübnan gibi bizi içten karıştırmak istiyorlar, ama oradaki göstericiler malesef bunu farkında değiller. ama bu millet her şeyin farkında!!!

hala aynı muhabbet elinde sapan olduğu için ölümü haketti mi sorusu?
kimse ölümü hakketti demiyor zaten ölümünü siyasete dahil etmek için söyleyenlere diyorum evet hiç bir çocuk ölümü haketmez ama ekmek almaya gidiyordu yalanıda bıktırdı artık eyleme katılmış olayı iyice milletin ateşini körüklemek için mezarına misket koymak nedir çocugun cebinden bunlar çıkmadı aksine tam bir eyleme gider gibi hazırlanmış çocuk.
bunada birşey demiyorum daha bu tarz şeylere karar verecek akla sahip değil fakat bu ne gaza gelmektir kardeşim biraz kafanızı kullanın sen masumca eylem yapıyorum ayağına devletin milletin malını yakıp yık polis ne yapacaktı hangi ülkede böyle bir eyleme karşı polis oturup seyirci kalmış tabikide gerekeni yapacak malesef o gaz bombasıda çocugun başına gelmiş hepimiz çok üzüldük ama hiçbirimiz oyuna gelmedik ben 22 yaşındayım o zamnları hatırlamıyorum ama ben araştırdım sizde hükümete laf söylemeden önce açın bakın bi araştırın nolmuş ne bitmiş önceden bu ülke ne haldeymiş şimdi nasıl bir ilerleme kaydetmişiz siyasetten bi haberler bile bu çocuğun üzerinden siyaset yapıyo asıl vicdanı sorgulanması gereken onlar...

Düşünce ve duygularıma tercüman oldunuz teşekür ederim ....

.vefat eden çocugumuza ,gencimize, polisimize rabbımdan rahmet diliyorum .

aslında her cenaze törenine ve sonrasına bakmak olayı özetliyor , başka lafa gerek yok ...

bu vatan bu millet bizim ,hepimizin , bir yelpaze gibi her düşünceden insanımız var ve biz hep beraber yaşadık ve yaşıycazda inşallah ..

Berkin'in ailesinin ricasıdır.
1979642_833905686636084_330441118_n.jpg

Şu coğrafyada yaşayan insanların gözleri kapalı ve cahil bırakıldıkları sürece gerçekten bir adım daha öteye gidebileceğimizi düşünmüyorum. Geriledikçe geriliyoruz. Yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Şu coğrafyada yaşayan insanların gözleri kapalı ve cahil bırakıldıkları sürece gerçekten bir adım daha öteye gidebileceğimizi düşünmüyorum. Geriledikçe geriliyoruz. Yazıklar olsun.

Sevgili yaban mersini insanların cahilligini neye göre ölçüyorsunuz ?

ülkemiz bugun bu durumdaysa haddinden fazla ileri gittigi içindir !

ha yanlışlıklar yapılmıyormu ,yapılıyor.. keşke yapılmasa ama kimse kusursuz deyildir .. el ele verip bunları düzeltmek lazım :16:

Son düzenleme:
Sevgili yaban mersini insanların cahilligini neye göre ölçüyorsunuz ?

ülkemiz bugun bu durumdaysa haddinden fazla ileri gittigi içindir !

ha yanlışlıklar yapılmıyormu ,yapılıyor ama kimse kusursuz deyildir .. el ele verip bunları düzeltmek lazım :16:

Beyan ettikleri dezenformatif yorumlara göre ölçüyorum? Ya da yorumsuz kalmalarına göre ölçüyorum...
Ben hiç ileride olduğumuzu düşünmüyorum. Üzgünüm.

Son düzenleme:
Beyan ettikleri dezenformatif yorumlara göre ölçüyorum? Ya da yorumsuz kalmalarına göre ölçüyorum...
Ben hiç ileride olduğumuzu düşünmüyorum. Üzgünüm.

Bir konuda katılırım size . evet yorumsuz kalıyorlar ama bu cahilikden deyil emin olun .:34:

dezenformatif yorumlara gelince belkide onlarda sizin yorumlarınızı dezenformatif olarak görüyorlardır arkadaşım .
...sonuçda herkes kendi gözlügünden bakar olaylara .. bir ülkenin tek tip olmasını bekleyemezsiniz ,olmamalıda . asıl özgürlük ve demokrasi budur bence .:16:
sevgiyle kalın ...:16:

Bir konuda katılırım size . evet yorumsuz kalıyorlar ama bu cahilikden deyil emin olun .:34:

dezenformatif yorumlara gelince belkide onlarda sizin yorumlarınızı dezenformatif olarak görüyorlardır arkadaşım .
...sonuçda herkes kendi gözlügünden bakar olaylara .. bir ülkenin tek tip olmasını bekleyemezsiniz ,olmamalıda . asıl özgürlük ve demokrasi budur bence .:16:
sevgiyle kalın ...:16:

Yorumsuz..
Ama cahillikten değil. (!)
Sevgiler.

Yorumsuz..
Ama cahillikten değil. (!)
Sevgiler.

Cahil olmadıgınızın farkındayım, aynen sizinde bazı şeylerin farkında oldugunuz gibi !:34:

Bu Millet ne zaman karşısındakinin düşüncesine saygı duyar işte o zaman kavgasız güçlü bir ülke olur .Ya deyilese arada bir çelme takılır işte böyle :34:
:16::16:

Back