• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berkin Elvan’ı kaybettik!

Ewett.. Baştan herkess normal bir şekilde eylemini sürdürdü..
Ama sonra baktılar ki iş ciddiye bindi direnemicekler kazanamıcaklar,
olayıı bambaşka boyuta getirmeye çalıştılar..
sonuçta bu bencee...

orada direnemeyecekler kazanamayacaklar dediğiniz insanlar sizin de parkınızı korumak için bunca zahmete girip seslerini duyurdular. ve seslerini duyurmaktan başka bir amaçları olsaydı bunu günlerce çadırda yatıp kalkmadan öncede yapabilirlerdi. polise taş atmak , arbede yaratmak gibi eylemler polis olaya gereksiz müdehale ettikten sonra ortaya çıktı ki bence bu insanlık dışı eylemleri gerçekleştirenler orada o yeşili korumak için toplanan insanlardan olamaz.
ayrıca dikkat ettimde gezi olayını bunca taziyenin arasına karıştıran siz, belirttiğim asıl yorum yapılması gereken EĞİTİM konusuna değilde hala gezi konusuna bağlamaya çalışıyorsunuz inatla. bu olayda iki katil vardır o da cehalet ve saygı yoksunluğu. size tavsiyem biraz okumanız ve araştırmanız, zira bir bayan olarak olaylara bu kadar at gözlüğü ile bakılması beni çok üzüyor. ve maalesef bu yüzden bugüne kadar bir arpa boyu ilerleyemedik TC olarak ki şu anki üzüntümüz 15 yaşında evladımızın Türkiye Cumhuriyeti polisi tarafından komaya sokulması ve hayatını kaybetmesi.

Bu acıya nasıl dayanılır... Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan:5:
$BicpxMhCUAAYmZK.jpg

Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar..Ya ölmeli cellatlar, ya da doğmamalı çocuklar...

Oki aradığından beri kendimde değilim. Bazı yorumları okuyunca daha da geçtim kendimden. Berkinin ölümü kadar, arkasından yapılan yorumlar da sarstı beni.Herkese Allahtan biraz olsun vicdan, biraz sağduyu diliyorum.

Ülkede başımızı ne yana çevirsek devlet terörüyle karşılaşıyoruz.
Faşizme, zulme, baskı rejimine karşı anayasal hak olan direnme hakkını kullandı bu ülkede insanlar.
Hakkını arayan herkese saldırılsın gazlarla tomalarla o vakit, ölenlerin arkasından "e aramasalardı haklarını" denilsin.
Bu kadar mı geçtiniz kendinizden?

İnsanların çıkarları için hala oy, su, kaldırım, yol deyip tüm bu olanları görmezden gelmesine katlanamıyorum artık.
Emri veren de, halkı vuran da bellidir.
Bu çocuklar devlet terörünün kurbanıdır. Diğer abileri gibi.

Einsteinın şu sözü aklıma geliyor;

"Dünya kötülük yapanlar üzerinden değil, seyirci kalıp hiç bir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir"

Bir çocuğun daha geleceği çalındı. "Durmak yok yola devam, ben lafa değil icraate bakarım" nidalarıyla rahat yürüğün duble yollarınızda.

Ruhun şad olsun berkinim...Canımızı yaktın, içimizi acıttın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz ne zamandır ölenin arkasından konuşur hale geldik?
Ne zamandır ölene sevinir olduk bir anlasam, bir bilsem.

Oysa ne güzel bir edep ve adapla büyütülmüştük, ölüm bizim için susulan bir zamandı, üstüne konuşmadığımız, söylenecek sözün kalmadığı bir zaman...

Günahtı bizim için, ayıptı, ölüye, ölenin ailesine saygıydı, biz ne zaman bu kadar kindar olduk, ne zaman örflerimizi, ananelerimizi, inandıklarımızı, inandıklarımızın bize emrettiklerini bir kenara koyar olduk?

Ötekileşip duruyorsunuz ama ötekileşirkende ötekileştirirkende en azından ölümü ayrı tutun.

Back