Her ağzı olan konuşmasa keşke.
Neyse ben konuya geleyim kimin haklı kimin haksız olduğunu tartışmayacağım.Bende Berkin Elvan için meydanlarda yürüyen bir insanım..Sadece Berkin Elvan için de değil. Ethem , Ali İsmail , ve adını saymaya içimin yandığı diğerleri için.
Bütün bu olanların tek suçlusu vardır o da DEVLET.Çünkü devlet her zaman kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tutmuştur.
Öncelikle Savcı Kiraz hakkında herkes ne kadar bilgili ise bende o derece bilgi sahibiyim.Şahsen veya dolaylı yoldan tanımam inançlarını düşüncelerini bilmem.Fakat onu bu olayda gözden çıkardıklarını düşünüyorum.Sözüm ona Terörist yaftasında bulunulan kişilerin taleplerinin yerine getirilmesi imkansız birşey değildi.Fakat hükümet böyle bir anlaşmada bulunmayıp kendi savcısını gözden çıkarabilecek kadar gamsız bir tavır sergiledi.Öyle yapmalıydı çünkü Berkinin Katili zira kendileriydi.
Operasyon bittiğinden sonra aklıma takılan birşey daha oldu.Cumhurbaşkanının Operasyon ekiplerini tebrik etmesi..Hayatımda bu kadar saçma bir kutlama ile karşılaşmamıştım.Pardon tebrik ettiğin şey nedir diyesim var ? Herkes ölmüş.Rehin kurtarılamıyor.Bu bir utanç kaynağıdır övünç değil..Tüm istihbaratta çalışan eğitimli kişileri sen görevinden alıp içeri tıkarsan.Böyle bir durumla karşılaştığında sana yardımcı olacak kişi aramayacaksın.
Ne malum ? Savcıyı polislerin öldürmediği ? Bunun için hepsini ortadan kaldırmadığını..Ortada anlaşılamayacak bir durum yoktu.
1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…
2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…
3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…
4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…
5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD'lı Aileler...
Neden çok mu zordu bunları yerine getirmek..Ben inanıyorum ki olay tamamen seçim öncesi bir provakasyon.Ve bunun baş sorumlusu Cumhurbaşkanıdır.Zira kendisi İşid ve Öcalanla masaya oturmuş devlet üzerinde ticaret yapmış anlaşmış insandır.Böyle bir istek ona vız gelir di..Bence katili uzaklarda aramayın.Kendisi gayet yakınınızda.