Merhaba hanımlar, benim problem yaklaşık 7 8 aydır durduramadığım saç dökülmesiyle alakalı. Ben hep uzun ve gür saçları olan birisiydim. Herkesin çok beğendiği uzun dalgalı saçlarım vardı ve hani bazı insanlara deriz ya iki kilo saç var diye, o kadar gürdür. Hah,işte benim saçlarım da öyleydi. Sonra her nasıl olduysa çok şiddetli dökülme başladı. Her banyodan sonra saçlarımızı taradığımızda belli bir oranda dökülme olur ya işte o kat kat fazlalaştı. Mevsimseldir dedim önce, sonra saçlarımda bariz bir hacim kaybı olunca ilk önce doktora gittim, kan değerlerimi ölçtürdüm. Hiçbir problem olmadığını söyledi doktor. Tüm değerlerim normalmiş. Sadece takviye olsun diye demir ve b12 vereceğim, ama herhangi bir tıbbi problem yok dedi. İlaçları kullandım aksatmadan, ama dökülmem asla durmadı. Sonra bitkisel şeyler denedim,zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, keten tohumu yağı, badem sütleri mi dersiniz, karanfil suları, ne okuyup duyduysam dönem dönem uyguladım. Ama hiçbirisi iş yaramadı. Saçlarım günden güne eriyip sönüyordu. Şu anda sadece bir tutam saçım kaldı. İnsanlar bile fark eder oldu, ne oldu senin saçlarına diye. 26 yaşındayım bu arada, bekarım hani bu süreçte doğum vs hormonal bir değişikliğim falan olmadı. Adetim düzenli, çok şükür bir sorunum yok. Ama saçlarım eridi gitti, sanki canımdan can gidiyor. Biz kadınlar için saçları ne kadar önemlidir bilirsiniz. Şimdi güzellik merkezlerinde saç dolgusu, mezoterapi gibi yöntemler mi denesem diye düşünüyorum. Çok uzattım konuyu farkındayım ama inanın bu bir kadının hayatını, psikolojisini çok fazla etkiliyor. Konuyu yazarken bile gözyaşlarımı tutamadım. Saçlarımı artık korka korka tarıyorum, banyoda şampuanlarken çok yavaş ve dikkatli olmaya çalışıyorum. Çünkü dökülmeler kökten oluyor, saç köklerim tutmuyor saçlarımı. Eski halini çook özlüyorum. Bu durumu yaşayan, çaresini bulan, eski saçlarına kavuşan var mı?