• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi benmi yanlis yapiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cotech

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
136
42
298
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar
19 mart doktor kontrolünde bebeğim 4 kilo üstü çıktığı için doktor sezeryan önerdi ve bende 4 kilo üstü olur normal doğum yapamam diye ve bebeğe bişey olur diye korktum kabul ettim 20 martta sezaryanla doğum yaptım 39+3 de gözlerimi açtığımda bebeğini sordum daha gelmedi dediler 6 saat kadar yoğun bakımda kaldım bebeğini getirmediler 6 kişiydik sadece benim bebeğim yoktu yanımda defalarca sordum bişey söylemediler belki bi sorun vardır veya tedbir amaçlı getirmiyolardir falan dediler en son artık bebeğinin öldüğünü bana söyleyemediklerini düşündüm ölü bebek bekleyerek çıktım yoğun bakımdan annenler beni bekliyordu zaten agliyodum onlara da bebeği getirmediklerini söyledim bebek iyi solunumla ilgili sorun olmuş ama 1 saat içinde düzelmiş dediler içim biraz rahatladı ancak hala bebeği göremedim sonraki gün yeni dogan bölümüne çıktık 2 saatte bir 1 saat emzirme vakti vardı ancak bebeğim emmedi beni slikon üç aldık zorladik falan olmadı Sutum gelmedi de zaten derken taburcu olduk hemşire eğer doymazsa biraz mama takviyesi yapın dedi az az mama takviyesi yaptım ancak biraz iştahlı bebeğim var yetmedi sararmaya başladı sütümde yeterince gelmedi hala 5. gün sarılık supesiyle acile gittik sınırda çıktı sariligimiz daha kötüsü olur diye korkumdan mama yi cogalttik Sutumude sagarak veriyorum iki saatte bir 10 ml kadar süt çıkıyor yetmiyor benim sutunun yanında 2 saatte bi 60 ml de mama yiyor
yaşadığım sorun bebeğine gerektigince anne şutu veremiyor olmam hala yogunbakimdaki durumu düşündükçe ağlıyorum içim aciyor korkuyu atamadim gereksiz yeremi sezeryan oldum olmasaydım(3600 gr doğdu ) durum daha istediğim gibi olurmuydu diye düşünüyorum ne yapabilirim kafam karma karışık Allahima şükür şimdi bebeğim yanımda sağ sağlim diyorum ama bazen o da teselli etmiyor vicdanım hiç rahat değil şutu cogaltayim humana malt o şu bu derken midemide bozdum isdahimda yok zorla biseyler yiyorum ne yapmalıyım fikriniz varsa söyleyin bu kadar uzun yazmamın sebebi kendimi iyi anlatabilmek için

sezeryan konusunu artık kafana takma olan olmuş, bebeğin yanında ya ona şükret. ben de zorunlu sezeryan oldum, sütüm gelmedi, bebeğim emmedi, sarılık oldu. sonra emmeye başladı sarılığı geçti ama sütüm azdı mamayla takviye yaptık. çok araştırdım, bol sıvı, dinlenmek. bol bol emzirdi sırrı. yaptım olmadı :( sen biraz daha inat et, bol bol emzir. benim sütüm de az olduğu halde emmeyle geçti sarılığı çok şükür. yaşadıklarını yaşadım, hissettiklerini hissettim. mama verdiğim için çok üzüldüm, başkalarının yanında vermedim görmesinler diye. psikolojim bozuldu filan ama hepsi geçti, bebeğim iyi ya gerisi önemli değil. 8 aylık hala emiyor, elimden geldiğince de emzircem. ama sen bunları düşünme, emzirmeye odaklan. inşallah sütün çoğalır da bebeğin bol bol emer. bu arada hayırlı olsun bebeğin :)

Hersey olacagina varir ultrasonda bebekler hep kilolu cikyor bana da oyle demislerdi 4 e yakin diye 3.5 dogdu ben normal daogum yaptim ama benim bebegim de anne karninda kaka yspmisti 1 gece benden ayri kaldi yogun bakimda.sonra beni emmedi msma verdik dedigin gibi 1 ayda anca slistirdim benim sutum cok faxlaydi ama emmiyordu sagdim iste 1 ay sonra normale döndü. Seni cok iyi anliyorum dogum kismini unut takma sutunun olmasi icin rahat ol bebegin yaninda artik bi de insan bi acemi oluyor ilk bebekte:)

anne sütünü azaltan tek şey stres üzüntü benimde sütüm stresten yorgunluktan kesilmişti hemde birdenbire oldu herşey stres yapma dicem ama yapmamakta elde olmuyo hala yine aynı şey olsa yine stres yaparım kendini mutlu edecek bişeyler bul bebeğine odaklan sadece su değil suyla beraber bişeyler atıştır sürekli ve üzülme emin ol hiç değmiyor bebek onlar ağlayarak büyüyolar ama elde değil işte çok stresli bi yapıya sahipsen ondan sütün azalmıştır birde bebeğin emdiyse ne kdr sağarsan sağ gelmez öyle emdiği kdr ben başta sağıp verdim çok akıyodu emmeye başladı arada sağıyodum hiç çıkmıyodu süt sağma makinesi alabilirsin durumun iyiyse hem onda sağdıkça çoğalır birde özelde doğum yaptıysan ordakiler sezeryana almak için bahane türetiyolar devlettekilerde almamak için :s keşke olmasaydım vs bunları geç olan olmuş artık mutlu olmaya bakmalısın

canım birde benimde bebeğim 3 gün emdikten sonra bıraktı memeye gelince ağlardı açlıktan ağlardı gazdan ağlardı vs vs vs bende hep sağıp verirdim oda tam doyurmazdı zaten burda başka bi yerede yazmıştım benimde bebeğim o zaman 10 günlük flndı heralde bebekler için uyku melodileri var piyano müziği fln ondan açtım bebeğim sakinleşti yavaaaş yavaaaş göğsüme yaklaştırdım çünkü birden alınca direk ağlamaya başlıyodu :) sonra tuttu biraz emdi bıraktı ardından sağdığım sütten bolca akıttım göğsümün ucundan ağzına tadını alınca emmeye başladı birde benim bebeğim sanırsam göğüs ucum küçük diye emmiyodu heralde şırıngayı kestik göğsümün ucunu çekerdim hep şırıngayla emzirmeden önce gerçektende çıkarmadığım zamanlar tutamazdı ağlardı bende başta emiyodu niye bıraktı fln diodum belkide bu yüzdendi bilemedim bi türlü göğüs ucunun çıkık olması lazım bebeğin tutabilmesi için bunları dene birde sen 10 ml 10 ml sağa sağa o süt biter bir an önce emzirmeye bak yada makine alıp sağ yoksa hepten kaybedeceksin

Son düzenleme:
Back