benmi haksizim gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başınız sağolsun. Vefat eden kişi amcanız daha yakınınız olsaydı anlardım aileden birilerinin gitmesi gerekirdi ki zaten Mevlüt’lü yapılmış bana gitmemeniz yanlış gibi geldi. Durumu izah edip en azından evine giderseniz durumu toparlayabilirsiniz.
Bana göre Amcam baba yarisi

Onlar babanıza/size taziyeye geldiler mi?

Zaten kalkip benim icin erteleseydiler demiyorum ama en azinda anlamalarini beklerdim

Eskiden ben küçükken mahallemizde biri vefat ettiğinde 1 hafta tv açmazdık. Simdi hersey degisti amcaniz vefat etmis anlayış gösterebilirler

Çok ayıp etmişsiniz.
Acınız var tamam da 15 gün insan içine çıkmak için çok yeterli bir süre.
Daha çok yeni dedem vefat etti, 2 gün izin aldım o da şehir dışı olduğu için.
3. gün hayat devam etti yani.
Araya fena bir mesafe koymuşsunuz, bahane gibi olmuş sizinki.

Amcanın yasını tutuyorum deseniz bir nebze anlaşılır belki.

Ama amcam için babam üzülüyor diye bu kadar yakın birininin düğününe gitmemek, üstelik haber bile vermemek bence olmamış.

Mevlütlü düğün için babanız darılır mıydı? Ya da babadan habersiz de mi gidemiyordunuz?

Evet geldiler çünkü onlarin da akrabası ölünce gidiyoruz
Öyleyse "cenazemiz olduğunu bildiğiniz için aramadim.Kiziniz benimde canım ,onun mutluluğu en büyük arzum ama gelsem üzüntülü halimle kizimizin bu güzel gününü gölgelerdim" diyebilirsiniz

Eskiden ben küçükken mahallemizde biri vefat ettiğinde 1 hafta tv açmazdık. Simdi hersey degisti amcaniz vefat etmis anlayış gösterebilirler
Aynen öyle annem izin vermezdi on
Amcanın yasını tutuyorum deseniz bir nebze anlaşılır belki.

Ama amcam için babam üzülüyor diye bu kadar yakın birininin düğününe gitmemek, üstelik haber bile vermemek bence olmamış.

Mevlütlü düğün için babanız darılır mıydı? Ya da babadan habersiz de mi gidemiyordunuz?
Evet amcamın yasini tutuyorum

Çok ayıp etmişsiniz.
Acınız var tamam da 15 gün insan içine çıkmak için çok yeterli bir süre.
Daha çok yeni dedem vefat etti, 2 gün izin aldım o da şehir dışı olduğu için.
3. gün hayat devam etti yani.
Araya fena bir mesafe koymuşsunuz, bahane gibi olmuş sizinki.

Sizin icin 3. Günde devam edebilir ama konu sahibi cok etkilenmis. Cokta önemliydi kina geceleri yani. Hem dügün sahibi bas sagligina bile gelmis durumdan haberdar yani.

Müzik yok eğlence yok yani mevlid yapmışlar zaten ben anlayamadım neden gitmediğinizi. Babanız hala üzgün olabilir ama bu da kına yani düğün bile değilmiş yani ve yakın akraba orada bulunmanız gerekirdi ne olursa olsun. Ayıp olmuş bence. Size oraya git gül eğlen diyen yok ki orada oturmakla ne olacaktı ki evinizde de oturuyorsunuz sonuçta. Hani müzikli eğlenceli olsa anlarım millet bak kınaya gitti der belki ama onunla onun ayrımı olması lazım üstelik aramamışsınız bile

açık net olmak iyidir aslında.
şimdi de arayıp söyleyebilirsiniz.
ne diyeceğimi de bilemedim kusuruma bakmayın diyebilirsiniz.

onlar size taziyeye gelmiş miydi?

Geceden birgün önce arayıp mutluluk dileyip durumu anlatıp gönül alsanız belki bunları yaşamayacaktınız
Sakın kendinizi bilemeyin makul bir dille anlatın durumu derim

Sizin icin 3. Günde devam edebilir ama konu sahibi cok etkilenmis. Cokta önemliydi kina geceleri yani. Hem dügün sahibi bas sagligina bile gelmis durumdan haberdar yani.
Anlatamadım sanırım.
3. gün hayat mecburen devam etti.
Dedem öldü bana 1 hafta izin verin deme lüksüm yok.
Hadi bu mecburiyet, insan 1 saat gidip tebrik edip dönebilir, neden gidilmesin ki?

Madem gönül koyacak kadar yakınlık var Düğünden önceki gün uğrayıp hayırlı olsun diyip durumdan bahsedip usulen yardıma ihtiyaçları olup olmadığını sorabilirdin, düğüne katılamayacağını da söylerdin.

Evet gelmişlerdi

haksızsınız diyemeyiz ama, eşinizin yeğeninin düğünü de önemli bir şey sonuçta.
gidebilirdiniz evet, gitmek içinizden gelmedi madem arayabilirdiniz.
aramadınız size sitemler de ulaşmış.
şimdi arayıp gönül alabilirsiniz bence..
yeni gelini de uygun bir zamanda ziyaret edersiniz zaten..

Ölü ile gelin beklemez derler
Ben olsam giderdim sanırım ya da gitmeyeceksem de öncesinde arar eltimle konuşurdum eşinizde gitmedi sanırım ayıp olmuş o tarafa sonuçta amca ve yenge olarak olmanız gerekiyordu ya da görünüp gidebilirdiniz

Ben amcanın elinde büyüdüm sayılır çocukluğum hep amcamlarla iç içe geçti 3 sene önce babam vefat ettiğindede amcam babam gibi oldu. Benim başıma gelse bu olay bende gidemezdim o yönden hak verdim sana ama haber verseymişsin keşke. Genede geç değil açıklayıp bi özür dileyerek gönüllerini alabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back