Öyle bir konu ki bu ve kendiniz ve eşiniz hakkında yazdıklarınız öyle şeyler ki açıkcası bu sitede zaman zaman görüldüğü söylenen şu "merakından konu açan erkek" durumuyla mı karşı karşıyayım diye düşündüm. Çünkü anlattıklarınız tuttuğunu koparan, aklı başında bir kadın olduğunuzu gösteriyor ama yaptıklarınız ve sorunuz, başka bir kadının yapacağı şeylere benziyor. O kadar gerçekdışı göründü gözüme. Ama ben yazdıklarınızda samimi bir kadın olduğunuzu düşünerek cevaplayacağım.
Bakın bunlar sizin ağzınızdan çıkanlar:
75 olsam boşar beni. Ciddiyim.
Gerçekten boşayacağına eminim. Benle kilo muhabbetini yaptığı günü görmeniz lazımdı. Öyle bir konuştuk. Yemin ederim kendimi 100 kilo hissetim. Onada dedim abartma istersen diye. Yo abartmıyorum yakında 100 kiloda olursun dedi.
Asla güvenmiyorum ona. Beni bırakıp gider diyorum hep. Kilo alsam bırakır. Kendime bakmasam bırakır. Şöyle olsa bırakır. Böyle olsa bırakır. Hep böyleyim son zamanlarda
şekilci. Tamamen. Bencil.
Çift terapistine gidelim diye kendi teklif etti. Bu kilodan dolayı kavga ettiğimiz zaman. Ne diceksin doktora dedim. Sana dediklerimi dedi. Ve sana hak vereceğinimi düşünüyorsun dedim. Evet dedi.
Kalktı dediki çocuksuz bir evlilik olmaz. Annelik kutsaldır. Kadını kadın yapan çocuktur. Ben şaşırdım dedimki ben çocuk yapmak istemesem veya olduki çocuğumuz olmadı, çocuğu olan kadın benden dahamı kıymetli senin gözünde dedim. Evet dedi bana.
Sağlıklı bir insana benziyor mu? Benzemiyor. Açıkcası insan iki olasılığı düşünüyor: 1. Başka bir kadınla arasında bir şeyler var, siz kendi isteğinizle çekin gidin diye üstünüze geliyor. 2. Dediğiniz gibi ezik bir insan, üstünüzde hakimiyet kurarak güçlü olanın kendisi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.
Yazdıklarınızdan devam edelim.
Ben bütün sorunların bu olduğunu düşünüyorum. Ya arkadaşlar birazdaha açık konuşayım. Acaba kendini ezik gibimi hissediyor. Benim maaşım onun maaşının 3 katı. Evin neredeyse bir çok gideri bende. Asla şikayet etmem. Yüzüne vurmam. Asla. Tabiki yapıcam. Eşsek hayat paylaşıyorsak. Asla haddimi aşacak bu konuda söz etmem. Bu konuda rzik hissediyor olabilirmi. Birde bu boy konusunda. Beni çevrem ve onun çevresindeki insanlar çOk beğenir çok över. Boylu poslu güzel vs. Yanımda kendi tabiriyle kendini küçük hissetmesinden dolayıda ezik hissediyor olabilir mi. Ve bunlar yüzünden beni bu tarz şeylerle ezmeye çalışıyor olabilir mi
İnsanın boylusu, paralısı değil; iyisi makbuldür. İyi insanın yeri asgari ücretle çalışsa, kısa boylu ve sivilceli yüzlü olsa da başın üstündedir. Kötü insan isterse zengin ve uzun boylu, manken gibi olsun; hayatı zehir eder. Ne yapasınız kötü insanı? Siz ideal bir eşsiniz, ama o değil.
Ya inanın ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bi ara şey düşündüm. Saçma gelecek belki ama. Onun UYGUN GÖRDÜĞÜ kiloya inip. Benim yanımda küçük kalmasının tek nedeninin benim kilom olmadığını ona göstermek. Ama anlamsız dimi
ne yapmam lazım ya
Anlamsız değil, çok anlamlı. Ama bunu yaparken o adamla evli kalmak anlamlı mı?
harikasın çok güzelsin mükemmel oldun sana bayılıyorum vs vs dedikten sonra, bir gün sonra nasıl diyebiliyor ince bir çizgidesin beğenmemle beğenmeme arasındasın diye.
"Konu buraya geldiğine göre benim seni çok beğendiğimden bu kadar eminsin yani?" falan desenize. :) Yani öyle egoya böyle cevap verilmeli bence.
İşiniz gücünüz de gayet yerinde madem, bence boşanın. İnsan emeklerinin, zamanının boşa gittiğini hissediyor, başarısız oldum diyor, aileme ne diyeceğim diyor falan filan. Bu yüzden boşanmaya yanaşmıyor. Ama bence bu adamla bu yıl boşanmasanız 3 yıl, 5 yıl sonra boşanırsınız. Belki de 1 yıl sonra sizin yarınız bile etmeyen bir kadını koluna takar ve "Ben seni değil, bunu istiyorum, boşanalım," der. Bence böyle bir aşağılık kompleksiyle çok mümkün bir senaryo bu. Yanında güçlü olacağı kadını ister. Adı ister daha kısa boylusu, ister az kazananı, çalışmayanı olsun...
Ama eğer dediğiniz kadar dengesizse; bir dünyanın en iyi kocası, bir en kötüsü oluyorsa ciddi psikolojik rahatsızlıkları olabilir. Bu durumda da ancak bir uzman size yardımcı olur. Bu konuda uğraşmaya değer bir insan mı, ona da siz karar vereceksiniz.
Bol şanslar.