• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle varmısınız???

Ortaokul-lise-üniversiteyi ing.eğitim veren okullarda okudum.

Ama pratiğimi okuduğum ingilizce kitaplara ve seyrettiğim ingilizce film ve dizilere borçluyum diyebilirim.:17:

The dog is barking(köpek havlıyor)present continous (şimdiki zaman) fiil ing eki alıyor.aslında gramerıde gözden geçirebılırız.sen tam anlamıyla bılıomusun canıımcı m?buarada ne iş yapıorsun yada okuyormusun

Bark genelde şu şekilde kullanılıyor: I heard a dog barking outside.

kizlar bana sorarsaniz kelime boyle ezberlenmez. ben hikaye kitaplari okuorum ve bilmedigim kelimeler o an aklima kaziniyor. ve gramerin icinde nasil yer buldgunu da goruyorsunuz. ayni kitabi ikinciye de okuyorum bu sefer tamamen sindiriyorum . hem yeni kelimeleri hemde kaliplari.

bence birbaska kelime ezberleme yolu da belli bi konu hakkinda konusmaya calismak. ornegin hbileriniz, karakteriniz. bunlari ifade edeceginiz kelimeleri ve deyimleri ayni anda orenmek kalicidir

kizlar bana sorarsaniz kelime boyle ezberlenmez. ben hikaye kitaplari okuorum ve bilmedigim kelimeler o an aklima kaziniyor. ve gramerin icinde nasil yer buldgunu da goruyorsunuz. ayni kitabi ikinciye de okuyorum bu sefer tamamen sindiriyorum . hem yeni kelimeleri hemde kaliplari.

bence birbaska kelime ezberleme yolu da belli bi konu hakkinda konusmaya calismak. ornegin hbileriniz, karakteriniz. bunlari ifade edeceginiz kelimeleri ve deyimleri ayni anda orenmek kalicidir

ama bunları kuramıyoum henuz ıyı degılım cunku kıtap okusamda anlayamıyorum hıc.ben en basıt kelımelerı ezberlıyıp yanı mesela aılerler sebzeler hayvanlar yıyecekler gıycekler az cok zıt eş anlamlı falan bunlardan sonra basıt kıtap falan alırım dıe dusundum.

Back