merhaba kızlar
uzun süredir aslında buranın üyesiyim ama yeni bir şekilde bu yeni ve zor yolculuğuma başka bir kimlikle başlamak istedim.
ben 1,5 yıldır evliyim ...ilk evlediğimizde borçdu şuydu buydu derken bir 5 ay bekledik sonra eşimle artık bebek sahibi olmaya karar verdik...ben hemen doktora gittim tabi çünkü planlı ve güzel bir gebelik dönemi geçirip sağlıklı bir bebek sahibi olmayı istiyordum...doktor hanım bazı tahliller yaptı usg falan derken gebe kalman için bir sorun yok gözüküyo birde 1 yıl olmaması çok normal dedi...ve o süreç başladı...artık reglimi sürekli takip ediyodum...ama hiç şaşmıyodu..ole bole derken 1 yıl geçti ama benim ellerim hala boş...bu sürede bi sürü sıkıntıda yaşadım tabi hep stresten olmuyo dedim...kendimi avuttum.
sonra bu ay 2 hafta kadar günüm geçti ümitlendim tabi idrar testi yaptım negatif ama hiç umudumu kaybetmedim...blki geç döllenmedir dedim...sonra 2 haftanın sonunda kan testi yaptırdım...be sonuç kocaman bir negatif...ağladım ağladım ve ağladım...benim reglimin bu kadar geçikmesi üstüne eşim bir daha doktora git dedi..karı koca gittik doktora...muyene oldum doktor bir sürü test istedi ama bu sefer eşimden de sperm analizi aldılar...ve AGLUTİNASYON POZİTİF (+) çıktı...hareketli sperm sayısı az çıktı netten deli gibi araştırıdk ve bunun enfeksiyona bağlı bir yapısal bozukluk olduğunu okuduk...eşimin moralı sıfır tabi...sonra doktoru aradı eşim tekrar gittik...ve eşime ürolojide tedavi olası gerektiğini spermlerde kümelenme ve yapısal bozukluk olduğunu bunun tedaviyle düzebileceğini düşündüğünü ama bu konuda bize en iyi bir üroloji uzmanın yardımcı olacbileceğini söledi....
belki gerçekten tedavisi olan basit bişey bilmiyorum ama çok üzgünüm..sanki herşey bitti gibi hissediyorum sanki hiç anne olamayacakmışım gibi geliyo bütün inancımı kaybettim kızlar yardım edin bana umut olun..kimseye söleyemedik...annler sürekli ariıyo ee doktor ne dedi dio..bizde olur daha erken dedi diyoruz yalan söylüyoruz eşim durumu kabullenemedi hiç uyumuyo....ne yapacam bilemedim ben eşim çok sinirli..ne desem bağırıp çğırıyo artık yemek hazır bile diyemeiyorum
eşiniz 2 ay kadar yüksek dozda C vitamini kullansın (1000 mg tablet günde 1 adet alsın).
eşimde işe yaradı ancak C vitaminini kestiğinde tekrar spermlerde topaklanma olabilir bu yüzden çocuk sahibi olmayı düşündüğünüz sürece bu vitamini alsın.
Not: Aşırı düzeyde C vitamini böbrek taşı yapar.
benim eşimdede eglütinasyon pozitif çıktı. Doktorunuz basıl bir tedavi önerdi ?merhaba kızlar
uzun süredir aslında buranın üyesiyim ama yeni bir şekilde bu yeni ve zor yolculuğuma başka bir kimlikle başlamak istedim.
ben 1,5 yıldır evliyim ...ilk evlediğimizde borçdu şuydu buydu derken bir 5 ay bekledik sonra eşimle artık bebek sahibi olmaya karar verdik...ben hemen doktora gittim tabi çünkü planlı ve güzel bir gebelik dönemi geçirip sağlıklı bir bebek sahibi olmayı istiyordum...doktor hanım bazı tahliller yaptı usg falan derken gebe kalman için bir sorun yok gözüküyo birde 1 yıl olmaması çok normal dedi...ve o süreç başladı...artık reglimi sürekli takip ediyodum...ama hiç şaşmıyodu..ole bole derken 1 yıl geçti ama benim ellerim hala boş...bu sürede bi sürü sıkıntıda yaşadım tabi hep stresten olmuyo dedim...kendimi avuttum.
sonra bu ay 2 hafta kadar günüm geçti ümitlendim tabi idrar testi yaptım negatif ama hiç umudumu kaybetmedim...blki geç döllenmedir dedim...sonra 2 haftanın sonunda kan testi yaptırdım...be sonuç kocaman bir negatif...ağladım ağladım ve ağladım...benim reglimin bu kadar geçikmesi üstüne eşim bir daha doktora git dedi..karı koca gittik doktora...muyene oldum doktor bir sürü test istedi ama bu sefer eşimden de sperm analizi aldılar...ve AGLUTİNASYON POZİTİF (+) çıktı...hareketli sperm sayısı az çıktı netten deli gibi araştırıdk ve bunun enfeksiyona bağlı bir yapısal bozukluk olduğunu okuduk...eşimin moralı sıfır tabi...sonra doktoru aradı eşim tekrar gittik...ve eşime ürolojide tedavi olası gerektiğini spermlerde kümelenme ve yapısal bozukluk olduğunu bunun tedaviyle düzebileceğini düşündüğünü ama bu konuda bize en iyi bir üroloji uzmanın yardımcı olacbileceğini söledi....
belki gerçekten tedavisi olan basit bişey bilmiyorum ama çok üzgünüm..sanki herşey bitti gibi hissediyorum sanki hiç anne olamayacakmışım gibi geliyo bütün inancımı kaybettim kızlar yardım edin bana umut olun..kimseye söleyemedik...annler sürekli ariıyo ee doktor ne dedi dio..bizde olur daha erken dedi diyoruz yalan söylüyoruz eşim durumu kabullenemedi hiç uyumuyo....ne yapacam bilemedim ben eşim çok sinirli..ne desem bağırıp çğırıyo artık yemek hazır bile diyemeiyorum
Benim esimdede aglutinasyon pozitif cikti esime doktor 6 ay prooxed plus kullanmasini olmazsa asilama denememizi onermisti. Size ne onerdi?Merhabalar
benim eşimdede eglütinasyon pozitif çıktı. Doktorunuz basıl bir tedavi önerdi ?
Bu konuya kimse cvp vermemiş biz dr gösterdik hiç bir ilaç vermedi sadece böbreklerinde taş varmışBenim esimdede aglutinasyon pozitif cikti esime doktor 6 ay prooxed plus kullanmasini olmazsa asilama denememizi onermisti. Size ne onerdi?
Sadece böbreklerin de tas varmış derken ne demek istediniz anlayamadım. Tas mi sebep oluyormusBu konuya kimse cvp vermemiş biz dr gösterdik hiç bir ilaç vermedi sadece böbreklerinde taş varmış
Evet taş sevep oluyormuşSadece böbreklerin de tas varmış derken ne demek istediniz anlayamadım. Tas mi sebep oluyormus
Agglutinasyon durumunda ilk once enfeksiyondan supheleniyorlar. Antibiyotik kullanimini oneriyor doktor. Antibiyotik bittikten sonra tekrar bi spermiyogram testi yapiliyor sorun devam ederse vitamin ilaci veriyor 6 ay kullandiktan sonra olmazsa asilamaya yonlendiriyor doktor. Ben 6 ay vitamin kullanimini beklemeyip asilama yaptirdim ama olmadi. 2 ay sonra hic bi sey yapmadan hamile kaldim ama o da 7. Haftasinda dusukle sonuclandi.Aglütinasyon la ilgili bitkisel destek kullanan var mi arkadaşlar bizde de aynı durumvar. Biz korunma yi bırakalım çok olmadı ama tek çözüm tüp bebekse ona gore yolumuza bakmak istiyoruz. Normal yolla hamile kalma ihtimalimiz hic yok mu
Esimde de daha önceden böbrek tasi düşürmüştü. Belki de ondan olabilir. Siz su anda ne şekilde tedavi görüyorsunuz hangi asamadasinizEvet taş sevep oluyormuş
Çok üzüldüm allah bir daha yaşatmasın. Peki vitamine devam ediyor musunuz ya da bundan sonra ne şekilde bir yol cizeceksinizAgglutinasyon durumunda ilk once enfeksiyondan supheleniyorlar. Antibiyotik kullanimini oneriyor doktor. Antibiyotik bittikten sonra tekrar bi spermiyogram testi yapiliyor sorun devam ederse vitamin ilaci veriyor 6 ay kullandiktan sonra olmazsa asilamaya yonlendiriyor doktor. Ben 6 ay vitamin kullanimini beklemeyip asilama yaptirdim ama olmadi. 2 ay sonra hic bi sey yapmadan hamile kaldim ama o da 7. Haftasinda dusukle sonuclandi.
Amin allah kimseye yasatmasin. Biz vitamine hic baslamadik cunku kutusu 135 lira ve 15 gunluk 6 ay kullanmak oldukca maliyetli ve tedavide kesin degil. Biz o yuzden beklemeden aşılama denedik ama olmadi sonradan tedavisiz olunca zamana biraktik.Çok üzüldüm allah bir daha yaşatmasın. Peki vitamine devam ediyor musunuz ya da bundan sonra ne şekilde bir yol cizeceksiniz
Sizinde tek sorununuz aglutinasyon mu? Size ne tedavi onerdi doktorunuz?Çok üzüldüm allah bir daha yaşatmasın. Peki vitamine devam ediyor musunuz ya da bundan sonra ne şekilde bir yol cizeceksiniz
varikosel de var esimde ama biz bebek düşündüğümüz evrede doktora gittik. Hicbir denememiz yoktu.Henüz bir aydır korunmuyoruz. Doktor olumsuz bir şey demedi. Zaten denememissiniz dedi. Tek pek açıklama da yapmadı açıkçası. Biz araştırarak öğrendik aglütinasyon u. Su anda bizi netlestirecek bir doktor ariyoruz. Bu şekilde denemek eşimin içine sinmiyorSizinde tek sorununuz aglutinasyon mu? Size ne tedavi onerdi doktorunuz?
Bu konuda bi bilgim yok aglutinasyon kumelesme spermlerin bir araya gelip hareketlerinin azalmasi diye biliyorum bana doktorum hamile kalmana engel degil ama spermlerin hareketi kisitli oldugu icin biraz zor demisti. Daha cok yeni baslamissiniz yumurtlama gunlerini takip et olur insallahBu arada böbrek taşının sebep olduğu ile ilgili bir şey biliyor musunuz siz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?