• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Benimde internette nasıl yapıldığını aradığım boncuk dantel buyrun bayanlar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

b_sekerleme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
139
2
96
İstanbul
1. aşama: 11 tane boncuk diziyoruz ve resimdeki gibi bir yuvarlak oluşturuyoruz.

dsc01905_1254672082.jpg

2.aşama: boncuklarımızı 1 boru 3 boncuk 1 boru şeklinde diziyoruz ve dipteki ilk boncuktan geçiriyoruz sonuç aşağıdaki gibi olacak.

dsc01906_1254672161.jpg

bu şekle getirdikten sonra diğer sıraları 1 boru 3 boncuk şeklinde devam edeceğiz. aşağıdaki gibi iğnemizi borudan yukarıdan aşağı olacak şekilde geçiriyoruz ve dipteki boncukve yanındaki boncuktan da geçirip çekiyoruz. boru boncuklarımız 11 tane olana dek aynı şeyi tekrarlıyoruz.

dsc01908_1254672399.jpg

12. boru boncuğumuzu da taktıktan sonra 1. sıradaki boru boncuktan yukarı çıkıyoruz.
ve 3 tane kum boncuğumuzla 1. sıradaki 3lü kum boncuğumuzun 2 tanesinden de iğnemizi geçirerek motifimizin göbeğini oluşturuyoruz.

dsc01912_1254672611.jpg

3. aşama: 5 tane kum boncuk diziyoruz ve 3lü boncukların ortasında kalan(2.lerden) boncuklardan geçirerek çiçek şeklinde sıramızı tamamlıyoruz.

dsc01915_1254672906.jpg

5li boncuk sıramızı resimdeki gibi tamamlıyoruz.

dsc01918g.jpg

sırasıyla 7 boncuk ve 9 boncuk dizerek motifimizin orta kısmını da tamamlıyoruz.

4. aşama: 1 boru 3 boncuk 1 boru dizereken son sıramızı tamamlıyoruz.

dsc01920sv.jpg

NOT: motifleri birleştirmek için son sıramızı dizerken 3'lü kumları diğer motifin içinden geçirerek yapıyoruz.

lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz... yardımcı olduysam eğer bunu bilmek isterim :)))

neseliisler.blogcu.com'dan alıntıdır..

umrm becerbilmişmdir.

süper ya alkisalkisalkis tesadüfe bakki bende bugün bunu yapmak için uğraşıyordum ama bi yerde takılıp kaldım ilk sırayı tamamladım 2. sırada boncukları ipe dizdim sonunda düğümmü atılıyo nasıl sıkılanıyor diye bilgim yoktu:1no2: .boncuk içinden geçiyormuş anladım a.s
anlatımın çok güzel ve açıklayıcı olmuş hemen yapmaya başlarım artık paylaşımın için teşekkürlera.s.a.s.

Son düzenleme:
nette o kadar aradım ki bunun yapımını bi türlü bolamadım eline sağlık valla:) deneyeceğim inş boş vakit bulunca:) ellerine sağlık.

benim de oda takımım var bundan hem çok şık hem fark yaratıyor hemde çok kolay :9: herkesin emeğine sağlık kolay gelsin kızlarrr:6::9:

kaç gündür internette bunu araştırıyordum arkadaşım öğreteceğini söyledi yapıp satıyormuş.ben bunu yemek masama yaptırmayı düşünüyordum ama kendim yapmaya karar verdim çokkk beğendim çooooook...

Back