Benim üzüntüm de bu!!

elma_sekerim01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
4.951
6.684
39
Selam kızlar nasıl basliyim , benim bi dayım var ve kendini bildi bileli borcu var bu uğurda büyüklerimizin evlerini sattı borç kapanmadi annemler toplu para verdiler bi süre eli rahatladı yine borç lar , tefecilerden almış birde yaşlı ananem var içler acısı onunla vedalaştı kendini öldürcekmis gitti dün mahvoldu kadın , dayım 5 ay önce emekli oldu bu arada 52 bin çekmiş kredi verildi borçlara ama şimdi yine 10 bine ihtiyacı varmış bulunmazsa kendini öldürcekmis benim bankada bi miktar param var ama zamanı geçince ev almayi düşünüyorum diğer yandan dayimin para yüzünden kendini öldürmeyi düşündüğü için ev hayalimden vazgeçmek istemiyorum çok üzülüyorum ama o o bar bu bar gezip tefecilerden para alıp yerken ben gidim gidim para biriktirdim banada günah ya.kararsiz kaldım versem borç kapanmcsk 2 ay rahat etcek yine borç olcak siz söyleyin Allah rızası için .böyle durumda ne yapardınız .onu borçlarda ufacık payım yok çocukları ve ickisi var.

...

Edit: adamin olumune sebep olmak istemem sonra akil verdilerde dayim öldü demeyin vicdanina kalmis bisey

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun.. Kendini öldürüse üzerinizden yük kalkmış olur.. Siz verme mecburiyetinde değilsiniz ve verirseniz sonradan pişman olacaksınız. Vicdanınız da rahatlamayacak. Çünkü daha sonra dayınızın gene borçları olacak ama sizin gıdım paranız kalmayacak. Öğrendiğim bir şey varsa hayatından pürüzleri temizlemelisin. Çünkü insanlar destek olmayınca köstek oluyor.

Daha yeni annem 1 bilezigini bozdu 2 bine yakın neymiş Büyükşehir e gitcek yol parası yapcakmis sağa sola ufak borçları varmış ben kıyamiyom anneme başkaları ne yapıyo bu insana daha ne yapcaz küçükken bana bi kaç bayramlarda kılık kıyafet aldı evlenirken de arabanızı süsletti sofor luk yaptı bu kadar vicdanli olmak çok kotumus hayatta onu anladim

Duygu sömürüsü yapıyo sıkıysa öldürsün kolaydı öyleleri değil kendilerini öldürmek sinek ısırsa iki katı canları yanar

Kusura bakmayin yanlista anlamayin ama sanki kendini oldurse daha iyi. Buyuklerin evlerini satmaklar falan... Yazik degil mi insanlar ne zorluklarla yapmislardir o evleri. Nasil bir borc ki bu evler satiliyor yine odenemiyor? Sulaleye kambur resmen. Bari baskalarini malindan etmez. Sirf zarar ziyan.

Valla nasil olsa odeyen var bi sekilde para buluyorum diyip etrafindakilere guvenip yine borc yapcak. Millet calisip didiniyo para kolay mi kazaniliyo bu ickilerle yiyo. Siz verdikce bu borclarin ardi arkasi kesilmiycek. Vermeyin naparsa yapsin borc yapmadan once dusunucekti dunyayi para da degil. Ben olsam vermezdim. Zaten dayimi da sevmem

Dunyayi somurmus aldiklari az para da dehil yazmistim ama silinmis

Kendi dusen aglamaz.. Onceki borclarini da ailesinden odetti degil mi.Oyleyse adam rahat.Nasilsa odeyecek var.Aliskanlik olmus.Bir de emekli olmus.Yasindan basindan da mi utanmiyor bunlari annesine yasatirken.Yaziklar olsun.

Yazık değil mi ? O ev parası ne zorluklarla kazanılıyor..Allah bilir dayına vereceğin parayı kaç aydır biriktiriyorsun ? Emeklerine yazık değil mi ? Dayın o parayı belki de 1 günde harcıyor ki bir sürü para almış hala bitmemiş borcu.Verme kardeşim 1 kuruş para verme..Kusura bakmayın vicdansızlık diyeceksiniz ama ölürse ölsün.Adamın vicdanı,utanması olsa çocuklarına kıyamazdı..

Kuruş verme bence ne hali varsa görsün amacı sizi bu yöntemle sömürmek utanmaz adam annannenizede çok üzüldüm Allah ne verirse hayırlısını versin

blöf yapıyordur
bar bar gezeceğine
sakın ama sakın vermeyin... dolandırılır vs.anlarım da eğlenceden yapılan borca koltuk çıkılmasına karşıyım

Arkadaşlar yorumlar için sağolun. Kii ben o kadar ev alma hayaliyle yanıyorum beş kuruş gereksiz kaçırmam 4_5 yılda anca toparliyorum seneye yaza kalmaz alacaktim Evimi ama anneme gidiyorum ananem agliyannem desen annesine üzülmekten 10 yaş çökmüş dün bide annemi Teyzem falan arıyor vedalaşiyor böyle insan üzer mi herkesi ya kimsenin suçu yok o borçlarda.dedemle ananem bile kaç yaşından sonra kiracı oldu dede mi de yeni kaybettik adamcagiz hep dayimin kotulerdi Dedem de ne kötü dayım ne güzel bakıyor onlara derdim şimdi dedecigimi anlıyorum Kıyamam garibime ne acılar yasatmis evi elinden gitmiş birde kötü ev sahipleri denk geldi yaşlılar ev sahiplerine üzüntüyle geçirdiler çok içim acıyor düşündükçe , niye bize bunu yaşatıyor anlayamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…