Babamın gözünde bir hırsız kadar değerim yok

Bizim meselelerimiz de bitti. Kaç senedir konuşmuyorum amcamla. Annem zaten hiç sevmezdi o da konuşmuyor. Tabiri caizse eğer her ailede bir farklı (enayi veya dolandırıcı) var. :)
İyi bari. Yoksa sizi de çeker o çukura amcanızda o potansiyel var belli ki. Hadi ben bastırdım biraz konuşurken iki kez düşünüyorlar artık :KK70: Ama yinede görüşmem. Bi yabancı daha faydalıdır onlardan. Siz okumuşsunuz ne güzel kendi hayatınıza geleceğinize odaklanın hiç muhattap olmayın. Sizin amcanız size kan vermiş benim dayım beni yetimhaneye vermiş asdfg ama ona rağmen övünür biz baktık diye tövbe ya insanı böyle böyle günaha sokuyorlar. Babanız konuşuyor mu hala amcanızla en önemlisi onun bağını koparması.

Hakkaten amaç ne?
Suç Gürcistan’da işlenmiş.
Ay Türkiye’de işlenen tüm suçlar takip ediliyor da, Gürcistan’dakinin peşine düşecekler.
Ben heralde başka ülkede yaşıyorum.

Vatandaslik gorevinin ilk maddesi devletin koymus oldugu kurallara uymaktir. Diger maddeler icin bunu sindirin, kalani tartisiriz.

İyi bari. Yoksa sizi de çeker o çukura amcanızda o potansiyel var belli ki. Hadi ben bastırdım biraz konuşurken iki kez düşünüyorlar artık :KK70: Ama yinede görüşmem. Bi yabancı daha faydalıdır onlardan. Siz okumuşsunuz ne güzel kendi hayatınıza geleceğinize odaklanın hiç muhattap olmayın. Sizin amcanız size kan vermiş benim dayım beni yetimhaneye vermiş asdfg ama ona rağmen övünür biz baktık diye tövbe ya insanı böyle böyle günaha sokuyorlar. Babanız konuşuyor mu hala amcanızla en önemlisi onun bağını koparması.
Babam kardeşlerin en büyüğü. Fırsat buldukça yani beyefendi telefonlarına cevap verdikçe konuşuyor. Babam evlenmeden önce dahi hem babasının hem annesinin hem de kardeşlerinin yaptıklarını tasvip etmezdi. Beni üzen de bu. Neden onlara benzedi? Bu acıma duygusu insana yapmayacağı şeyler yaptırıyor. Hatta zamanla acıdığın insana dönüşüyorsun. Ben babamdan bunu öğrendim. Babam da şunu da gördüm: Kardeşlerine eskisi kadar acımıyor. Hatta her fırsatta benim iki kızım var ben onların babasıyım, benim bir ailem var diyor. Değiştiğine inanmak istiyorum. Belki de onun gözlerini açabilmesi için bu kadar şeyi yaşaması gerekiyordu. Ama işte başkasının verdiği kararlar bizim hayatımızı etkileyince insan aciz kalıyor ve öfkeleniyor. Ben babama karşı hala öfkeliyim.

Vatandaslik gorevinin ilk maddesi devletin koymus oldugu kurallara uymaktir. Diger maddeler icin bunu sindirin, kalani tartisiriz.
Ya bırak Allah’ını seversen.
Biz dolandırıldık. Dolandırıcı adam malları karısının üstüne geçirmiş ve boşanmış. Ama beraberler. Elimizde senet olduğu halde hiç bir şey yapamıyoruz. Adalet dağıtan abine bizim meseleyi söyle bunu çözsün. madem ülkede her şey tıkır tıkır işliyor.

Vatandaşlık görevinizin bilincinde olmanız takdir edilesi. Sizin gibi bilinçli insanların olması çok güzel. Ben de sizin gibi vatandaşlık görevimin bilincindeyim. "Ağabeyiniz" emniyet prosedürünü bilebilir. Sonuçta emniyet her ihbarı dikkate almak zorunda. Kanunları korumak onların görevi. Adli merciler ise kanunlara göre yargılar ve karar verir. Zamanaşımı da kanunda yazan bir durumdur. Olağan sürenin geçmesiyle kamu davası düşer. Benim başıma geleni paylaştım sizinle. Olayı "tekrar" yaşatacağınız için teşekkür ederim.

Konunuza gelecek her bildirim size “Tekrar tekrar” yasatacaktir zaten. ☺️

İyi forumlar.

Ya bırak Allah’ını seversen.
Biz dolandırıldık. Dolandırıcı adam malları karısının üstüne geçirmiş ve boşanmış. Ama beraberler. Elimizde senet olduğu halde hiç bir şey yapamıyoruz. Adalet dağıtan abine bizim meseleyi söyle bunu çözsün. madem ülkede her şey tıkır tıkır işliyor.

Ay adam hangi birine yetissin. Bunda da zaten ihbari kendisine yapmadim, direkt EGM’ye yaptim. ☺️

Haklar yükümlülüklerden önce gelir. Vatandaşlık görevlerinden önce "vatandaşlık hakları" gelir. Bu hakların da en önemlisi -ki kendisi devlet yönetiminin sürekliliğini sağlar ve demokrasiyi oluştur- seçme ve seçilme hakkıdır. Devlet aygıtı kurulduktan sonra karşılıklı yükümlülükler gelir.

Babam kardeşlerin en büyüğü. Fırsat buldukça yani beyefendi telefonlarına cevap verdikçe konuşuyor. Babam evlenmeden önce dahi hem babasının hem annesinin hem de kardeşlerinin yaptıklarını tasvip etmezdi. Beni üzen de bu. Neden onlara benzedi? Bu acıma duygusu insana yapmayacağı şeyler yaptırıyor. Hatta zamanla acıdığın insana dönüşüyorsun. Ben babamdan bunu öğrendim. Babam da şunu da gördüm: Kardeşlerine eskisi kadar acımıyor. Hatta her fırsatta benim iki kızım var ben onların babasıyım, benim bir ailem var diyor. Değiştiğine inanmak istiyorum. Belki de onun gözlerini açabilmesi için bu kadar şeyi yaşaması gerekiyordu. Ama işte başkasının verdiği kararlar bizim hayatımızı etkileyince insan aciz kalıyor ve öfkeleniyor. Ben babama karşı hala öfkeliyim.
Üzerinde sorumluluk hissediyor olabilir. Genellikle ailede kendini anne babadan sonra koruyucu olarak gören bir abi abla bulunuyor ve vicdan yapıyorlar. Ama asıl sorumluluğu sizin için almalı tabi ki amcanız hafife alınacak ve küçük yaşta biri değilmiş. Şahsen ben kardeşimde olsa ihbar ederdim bana tek kardeşsin anlamıyorsun derler hep ama alakası yok kendimi çok iyi tanıyorum. Birini kolay kolay değiştiremezsin ki amcanızda değişmeyecektir. Annem mesela anneannem ona ölmeden önce sana emanet kardeşin dedi diye bunun yüküyle yaşadı hep. Çok yanlış işte sen küçük yaşta bile bunun farkına varıp acısını çekiyorken anne babanın bunu görmezden gelmesi ileride büyük sorunlara yol açıyor mesela sizin psikolojinizi bozması gibi.

Ay adam hangi birine yetissin. Bunda da zaten ihbari kendisine yapmadim, direkt EGM’ye yaptim. ☺️
Önceliği bizim ülke olsun lütfen.
Bir tane faili mechul olmasın. Bir tane kadın cinayeti işlenmesin. Bir tane kişi dolandırılmasın. Sonra Gürcistan’a el atar.

Nietzsche, Böyle Buyurdu Zerdüşt'te şöyle bir cümle kurar: Seni tepeden tırnağa oyuncu seni! Sahtesin sen! Ne diye dem vurursun hakikatten?

Vallahi ben Zerdust’un buyurdugunu degil “Rusvet alan da veren de birdir ve cehennemdedir” sozunu referans aliyorum. 🌸

Önceliği bizim ülke olsun lütfen.
Bir tane faili mechul olmasın. Bir tane kadın cinayeti işlenmesin. Bir tane kişi dolandırılmasın. Sonra Gürcistan’a el atar.
İyi misiniz? Ulkede rusvet yiyen Jandarma’dan bahsediyor. Bu suc Turkiye Cumhuriyeti sinirlari dahilinde olmuyor mu?

Vallahi “Okudugumuzu anladik mi?” diye bir teyit ekrani eklenmeli konulara.

Vallahi ben Zerdust’un buyurdugunu degil “Rusvet alan da veren de birdir ve cehennemdedir” sozunu referans aliyorum. 🌸
Kesinlikle ben de size katılıyorum. Rüşvetin, kayırmanın olmadığı bir toplum temennisinde bulunuyorum. Ama gerçekleri de romantik bakış açımızla görmezden gelmeyelim. Gümrüklerde dönen alicengiz oyunlarını dış ticaret okuyanlar iyi bilir. Bunların farkında olarak geleceğe dair daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bu farkındalığı en yakınım sayesinde yaşadım. Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır inancına sahibim.

Haklar yükümlülüklerden önce gelir. Vatandaşlık görevlerinden önce "vatandaşlık hakları" gelir. Bu hakların da en önemlisi -ki kendisi devlet yönetiminin sürekliliğini sağlar ve demokrasiyi oluştur- seçme ve seçilme hakkıdır. Devlet aygıtı kurulduktan sonra karşılıklı yükümlülükler gelir.
Ne diyon ay 😅

Mafya mi sizinkiler
Hiç tasvip etmedim anormal anormal işler
Tasvip edilecek bir olay kesinlikle değil. Ben içimi dökmek istedim. Psikolojik danışmana gitmiştim zamanında. Bana rolleri karıştırdığımızı söylemişti: Ebeveyn rolünü ben devralmıştım, babam çocuktu. Babam ise kendi doğduğu ailede ebeveyn rolünü üstlenmişti. Şimdi de yalnız olmadığımı görmek istedim ve gördüm. Dürüst olmak gerekirse bu beni teselli etti. Zaten burasının amacı da bu değil mi? Tek dertli biz olmadığımızı bilmek. Başkalarının da bizim dertlerimizden muzdarip olduğunu bilmek ama baş edebildiklerini görmek.

Amcanızı suçlayıp duruyorsunuz ama kusura bakmayın babanız da bir o kadar ahlaksızmış. Suçluyu kurtarmak için rüşvet vermeler, çocuklarının rızkını dolandırıcıya bile isteye vermek, çocuğuna verdiği sözü tutmamak... Kim bilir başka ne pislikler var. Ya Gürcistan'da birini öldürseydi veya bir kadına çocuğa tecavüz etseydi? O zamada o babanız olacak kişi rüşvetle kapatacak mıydı suçlarını? Bunları bilip de o adama nasıl baba deniyor? Benim babam borç içinde vefat etti. Ekonomik kriz sonucu kapattı işyerini. Çalışanlarının bütün haklarını kuruş eksiksiz buldu buluşturdu ödedi ve hepsi cenazesine gelip Allah razı olsun dediler.

Jandarmalara rüşvet verildiğini emniyete bildireceğini yazan üyeye "o iş bitti ki" diyerek alay eder gibi cevap yazmak neyin nesi? Bayram mı ettiniz zaman aşımı olunca?

En küçük suç bile bildirilmeli, sonra adalet duygusunu hissedemiyor insanlar. Haksızlığa uğrayıp hakkını alamayan, adaleti sağlayamayan kişiler haklı olarak yazmışlar. Ondan birşey çıkmaz, buna birşey olmaz demeyip şahit olduğumuz küçük büyük demeden her suçu bildirmek zorundayız. İki rezil adam ailelerinde ne var ne yok satıp savıp sonuna kadar sömürmüşler. Babanız gayet gönüllü koşa koşa gitmiş suça ortak olmaya ve hırsız kardeşine yardım etmeye. Suç işleyin, çalın çalın, zaman aşımı var nasıl olsa da diyor mu Nietzsche?

Amcanızı suçlayıp duruyorsunuz ama kusura bakmayın babanız da bir o kadar ahlaksızmış. Suçluyu kurtarmak için rüşvet vermeler, çocuklarının rızkını dolandırıcıya bile isteye vermek, çocuğuna verdiği sözü tutmamak... Kim bilir başka ne pislikler var. Ya Gürcistan'da birini öldürseydi veya bir kadına çocuğa tecavüz etseydi? O zamada o babanız olacak kişi rüşvetle kapatacak mıydı suçlarını? Bunları bilip de o adama nasıl baba deniyor? Benim babam borç içinde vefat etti. Ekonomik kriz sonucu kapattı işyerini. Çalışanlarının bütün haklarını kuruş eksiksiz buldu buluşturdu ödedi ve hepsi cenazesine gelip Allah razı olsun dediler.

Jandarmalara rüşvet verildiğini emniyete bildireceğini yazan üyeye "o iş bitti ki" diyerek alay eder gibi cevap yazmak neyin nesi? Bayram mı ettiniz zaman aşımı olunca?

En küçük suç bile bildirilmeli, sonra adalet duygusunu hissedemiyor insanlar. Haksızlığa uğrayıp hakkını alamayan, adaleti sağlayamayan kişiler haklı olarak yazmışlar. Ondan birşey çıkmaz, buna birşey olmaz demeyip şahit olduğumuz küçük büyük demeden her suçu bildirmek zorundayız. İki rezil adam ailelerinde ne var ne yok satıp savıp sonuna kadar sömürmüşler. Babanız gayet gönüllü koşa koşa gitmiş suça ortak olmaya ve hırsız kardeşine yardım etmeye. Suç işleyin, çalın çalın, zaman aşımı var nasıl olsa da diyor mu Nietzsche?
Adalet mülkün temelidir diye boşuna demiyorlar. Anlattığım olay yeni yaşanmadı. Çok uzun bir süreye yayılan olaylar silsilesi. Ben sitemlere bir şey demiyorum. Sonuçta burası bir platform, burada herkes meramını anlatıyor. Geri adım atarak resme bakarsanız kişinin rüşvet meselesine karşı hassas olduğunu fakat bu durumu şahsileştirdiğini görebilirsiniz. Haktan hukuktan bahsedenler, bahsettikleri mefhumdan bir haberler. Suçun şahsiliği ilkesine ne oldu? Ya da bir sor ihbar ettin mi? Avukata danıştın mı? Ben danıştım. Bana söylediklerini söyledim. Ne demeye emniyette bilmem neyim amir diye söyleme gereği duyulur ki? Bunun mücadele edilmeye çalışılan zihniyetten bir farkı var mı? Şark kurnazı gibi hareket etmeyin. Hassasiyetinizi anlayabilirim ama rica ediyorum olayları doğru yorumlayın. Burada anlatılan şeylerin de o gün veya bir önceki gün düşünmeyin. Ya da olayların detaylı anlatıldığını. Öyle olsa herkesin kimliği, özel hayatı ayan beyan ortada olurdu.

X