Merhaba arkadaşlar:) Bu da benim saç uzatma günlüğüm olsun.Fotoğraflarla güncelleyeceğim.Saçlarımın uzama hızı normal,ne yavaş uzar ne de hızlı.Yalnız forumdaki bazı arkadaşlar birkaç gün içinde saçlarının uzamasını bekliyorlar biraz daha gerçekçi olursak fark 1-2 haftada değil ancak 8 haftada bir belli olur.Ben de bu yüzden 2 ayda bir fotoğraf yüklemeye karar verdim.Saçları uzatmak kadar sağlıklı uzatmak da önemli.Belime kadar uzatmak istiyorum.Umarım 1 yılda istediğim boya gelirler.
Daha önceki tecrübelerime göre de saçlara aşırı bakım yapmak=aşırı yıkamak saçları çok yoran,daha da cansızlaştıran bir yol. benim saçlarımda yıpranma da var birazcık ama bunun sebebi ne maşa ne boya.sadece aşırı yormam.Bu yüzden bakım günlüğümü de olabildiğince sade tutacağım.Aylık yaptığım bakımları buraya yazacağım,işe yarayıp yaramadığını da paylaşacağım.(çoğu uygun bütçeli olacak
)
1 Nisan 2016-1 Mayıs 2016 Bakım Rutinim
- Şampuan olarak priorin kuru/normal olanını kullanıyorum.Bir ara aşırı saç dökülmem vardı,priorin kapsül ile beraber kullandım ve cidden dökülmem kesildi hatta bebek saçlarım çıktı.Şampuanını da çok sevdim 5.kutuma geçtim.Şampuanladıktan sonra 5 dakika bekleyip öyle duruluyorsunuz. Şampuanları 1 ceviz büyüklüğünden fazla dökmeyelim,ve her gün yıkamayalım.Benim saçlarım kuruya dönük olduğu için sadece haftada 2 kere yıkıyorum.Saçlar kendi yağı ile uzuyor unutmayalım
- Saç kremi olarak elseve'in arı sütlü bakım kremini kullanıyorum.kuru ve sert saçlar için.istediğim performansı aldım kesinlikle memnunum.saçlarımız çok kuru diye bunu da abartmayalım.1 ceviz büyüklüğünden fazla sürmüyoruz ve her yıkamada kullanıyoruz
- Saçları dışarıdan olduğu kadar içeriden de beslemek çok önemli.Bu yüzden ben Solgar'ın 1000mcg'lık Biotini kullanıyorum.Günde 1 kapsül.Tekrarlayan saç dökülmemi yine durdurdu.
- Haftada 1 kere sarımsak maskesi yapıyorum.(bu maskeyi kaşlarınıza da sürebilirsiniz) hem hızlı uzamasını hem de gürleşmesini sağlıyor.
Maske Tarifi: 5 diş sarımsağı havanda iyice dövüyoruz. Sonra parmak uçlarımızla masaj yaparak bütün saç derimize iyice yediriyoruz ve duş bonesi ya da naylon poşeti saçımıza sarıyoruz.bu sürede sarımsak kafamızda iyice kuruyor ve 1 saat bekliyoruz.Sonra sarımsağı yumuşatmak için ve saç telimize de bakım yapmak için 5 yemek kaşığı zeytinyağını 30 sn kadar ocakta ılıtıp masaj yaparak önce diplere sonra da bütün saçımıza yediriyoruz.Özellikle de saç derimize bol masaj yapıyoruz unutmayalım
saç bonemizi tekrar takıyoruz ve bu sefer 3-4 saat saçımızda bekletiyoruz.Sonrasında da ılık suyla yıkıyoruz.(miktarlar saç uzunluğuna ve gürlüğüne göre değişebilir kendinize göre ayarlayın)
-Haftada 1 kere hindistan cevizi yağı maskesi yapıyorum. (soğuk sıkım %100 organik hindistan cevizi yağı olması önemli,katı halde kavanozda olacak.ben life co marka kullanıyorum.) 2 yemek kaşığı yağı önce saç diplerine(yine iyice masaj yaparak) sonra da saçın bütününe iyice yedirip boneyi takıyorum.ve o yağ 1 gece kalıyor saçımda,onunla uyuyup sabah yıkıyorum.
- Her duştan sonra 2 çay bardağı elma sirkesini son durulama suyuma katıyorum.
- Saç serumu olarak birçok serumu kullandım,şu an avon'dan aldığım smooth as silk ipeksi görünüm veren serum.Elektriklenmeyi ve kırılmayı önlüyor.Daha yeni başladım,kullandıkça yorum bırakırım
Bu serumu da her duştan sonra sadece 2 pompa sıkıp elimde ısıtıp sürüyorum.Fazlası saça zarar 2 pompadan fazla sürmeyin
Benim saç bakımı ve uzatma rutinim bu aylık böyle.Öbür ay da yorumlarımı ve yeni kullandığım ürünleri yazacağım kızlaaar
Sizler de saçınıza iyi gelen şeyleri paylaşın bu gönderide konuşalım.Beklerim