• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim öyle kokmuyor.

Hımm oda kokusu bebeğim ve benim için sağlıklı olmayabilir iştw o yüzden kullanamıyorum

bambu olanlar aerosoller kadar zararlı değil diye düşünüyorum ben ama belki de kendimi rahatlatıyorumdur. :) annem kokusunu sevdiği yağlarla kendi bambu kokusunu yapıyor mesela bir araştırın isterseniz.

Bayanlar evi her daim çiçek bahçesi gibi böyle çok temiz gibi ohhhh diyecek gibi kokuyor mu? Eşim geçen gün bizim evimiz temiz kokmuyor dedi. Hamileyim 1 yaşında bebek derken zaten çok temizlik yapamıyorum eşim yardım eder ama hani öyle çok çok değil. Geçen karşı komşuya bir şey verecektim kadın kapıyı bir açtı bir koku geldi içeriden ama mükemmel böyle o kadar ferah ki. Bunu nasıl yapıyorlar. Yapan nasıl yapıyor. Bizim evimiz cidden hiç öyle değil. Ben havalandırıyorum tamam topla temizle hep aynı zaten ama dahası yok şuan da. Sizlerin evi hep böyle ferah mı kokar nasıl oluyor bu ben neden yapmıyorum. Nasıl yapacağım ya da yapmalı mıyım onu da bilemedim 😂🤣

Çubuklu kokulardan kullanıyordur
Bizim ev rüzgar ters esince lağım kokuyor :)

Ben kimyasallardan mümkün olduğunca uzak duruyorum. Ama evimin ve çamaşırlarımın güzel kokması önemli. O yüzden esansiyel yağlar kullanıyorum ancak tamamen doğal olanlarından.

Şimdi adını hatırlayamadığım bir zımbırtı var. Üzerindeki çukurluğa su ve esansiyel yağ koyuyorum, altında kokusuz bir mum yakıyorum ev mis gibi kokuyor o buharlaştıkça. Sağlığa ve bebeğe zararlı değil.

Kimyasal istemiyorsanız atın azıcık vanilya ile tarçını fırına, düşük derecede bir süre ısınsın. Evinizin büyüklüğüne göre büyük oranda kaplar. Taze kurabiye yapılmış gibi kokuyor çiçek gibi olmasa da. Bir de soya bazlı mumlardan bulabilirseniz çok temiz yanar, kokuları da öyle aynı şekilde. Kimyasal oda kokuları alerjimi tetiklediği için böyle yaşıyorum ben de :KK76:

Aslında bebekli evlerin kendiliğinden, kendine has hoş bir kokusu oluyor gibi geliyor bana. Bebek pudrası ve dalin karışımı birşey kokuyorlar sanki.

Çöpleri düzenli atıp evi havalandırıyorsanız sizin eviniz de güzel kokuyordur bence ekstra birşeye gerek kalmadan.

Ben de KudrAlobar KudrAlobar gibi buhurdanlık kullanıyorum.
Alerjim var yumuşatıcı kullanmam bile yasak ama evin temiz kokmasına da çok takığım.

Buhurdanlık koydum salona, girişe ve banyoya. Tepesindeki göze azıcık su ve sevdiğim doğal distile yağları ekliyorum altına mum yakıyorum yavaş yavaş yanıyor.

Aynı anda birkaç yerde birden yandığı için tüm ev kokuyor. Alerjimi de kötüleştirmiyor kokuları.

Oda parfumu,yumusatici ve fazla miktar kullanilan deterjan etkisi onlar
Ve soylememegerek var mi bilmiyorum ama asiri zararli. Hele ki evde 1 yasinda bebegi olana ekstra zararli. Esiniz bilgisiz herhalde bu konularda.

Bayanlar evi her daim çiçek bahçesi gibi böyle çok temiz gibi ohhhh diyecek gibi kokuyor mu? Eşim geçen gün bizim evimiz temiz kokmuyor dedi. Hamileyim 1 yaşında bebek derken zaten çok temizlik yapamıyorum eşim yardım eder ama hani öyle çok çok değil. Geçen karşı komşuya bir şey verecektim kadın kapıyı bir açtı bir koku geldi içeriden ama mükemmel böyle o kadar ferah ki. Bunu nasıl yapıyorlar. Yapan nasıl yapıyor. Bizim evimiz cidden hiç öyle değil. Ben havalandırıyorum tamam topla temizle hep aynı zaten ama dahası yok şuan da. Sizlerin evi hep böyle ferah mı kokar nasıl oluyor bu ben neden yapmıyorum. Nasıl yapacağım ya da yapmalı mıyım onu da bilemedim 😂🤣
Kokmuyo ki. Yerleri silerken hani laminantlar için deterjan var kokulu onla silerim sildikten sonra koku uçar. Banyoda klozette kenara takmalı kokulu temizlik ürünleri var bi o kokar güzel 🤣 onun haricinde o da kokusu bence. Onuda sıkınca midem bulanıyo 😅

Benim evim öyledir sabah bir açarım camları akşama kadar havalanır, temiz de olunca ev mis gibi kokuyor. Eşim de der başkalarının evinde tuhaf bi koku oluyo bizimki mis gibi diye. Yeterli şekilde havalandırmıyor olabilirsiniz.

Bu arada temizliği doğal sabunlar sirke ve karbonatla yapıyorum. Oda parfümü falan kullanmayın yazık o bebeğin ciğerlerine. Kimyasallardan da uzak durun.

Back
X