- 4 Şubat 2015
- 11.088
- 31.421
Iyyy ne etmişim ben anneme .özür dileyim bari geç olmadan 34 yaşımdaAyy çok hoş, emsinlerde bir arkadaş demiş ya solucan gibi uzadı meme ucum diye aynen öyle oluyor :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Iyyy ne etmişim ben anneme .özür dileyim bari geç olmadan 34 yaşımdaAyy çok hoş, emsinlerde bir arkadaş demiş ya solucan gibi uzadı meme ucum diye aynen öyle oluyor :)
Yoo hayır. 2 dişi var zaten. Üsttekiler de geliyo sanırım. Diş kaşıyıcı yerine onu verdim. En azından vitamin alır.Kopartamaz havucu değil mi korktum şimdi
ay maşallah nazar değmesin:) bazı bebişler çok emiyo canım süt delisi oluyo pıtırcıklar:) daninonun meyveli yoğurtları bebekler için güzel oluyoArkadaslar selam
Normal kosullarda bebeginin ivir zivir herseyine bdvde konu acanlara sinir olurum ama simdi aynisini ben de yapacagim
Bilen bilmeyen herkes birseyler yazsin cok sevinirim
6 aylik bir oglum var
Deli gibi meme duskunu, psikopat gibi surekli emmek istiyor, boyu kilosu normal, dun doktora gittik, gecen ay yogurttan basla demisti doktorumuz lakin benim oglan yogurdu gorunce kafasini bile ceviriyor o derece nefret ediyor
Simdi yogurda meyve karistir dedi doktor
Arti bir ogun sebze corbasi ver dedi
Ama yok
Benim oglan istemiyor yemiyor, bir kasik bile yok almiyor yani
Zaten uyku sorunumuz da var iyice yiprandim
Naparsam yapayim olmuyor , iyi bakamiyorum ona gibi hissediyorum
Geceleri yanima yatirarak emziriyorum oyle zar zor uyuyor, bazen iki defa kalkiyor bazen daha fazla
Yemesi dert uyumasi dert
Uyku egitimi defalarca denedim ama yok ben inat o benden de inat kime cektiyse
Aglatarak denedim , yatir kaldir yontemini denedim bana misin demiyor
Uyku derdimize bir de yemek yememe eklendi ben artik iyice cinnet gecirecegim
Bana bir akil verin sizler nasil baktiniz bu meleklere naapmak lazim?
Uyku egitimi bende verdim. Gece hic kalkmaz. Yatir kaldir tracy hogg denedim. Ama birakmicaksin canim. Devam et uyansa da. Benimkide yogurt yemez. Icine pekmez koyuyorum oyle yiyo. Ama tabiki agzini acmiyo. Zorla oyunla sabirla veriyorum. Sebze corbasi da patates havuc kabaktan yapiyorum. Gun icinde eline havuc veririm dis kasisin diye. Meyve olarak muz ve elma simdilik.
valla korkutmak gibi olmasın babam beş yaşına kadar emmişYa benimkini ac biraksam yine yemiyor valla korkuyorum ne zamana kadar emzircem ben bunu askere kadar mi diye
Hmm ilk kez boyle bir oneri aliyorum cok mantikli
Denemeye deger
Cok tesekkur ederim
ne şanslısınYa benimkini ac biraksam yine yemiyor valla korkuyorum ne zamana kadar emzircem ben bunu askere kadar mi diye
Tabi. Aslında baya uzun kitabı da var. Google'da da bulabilirsin birşeyler. Bebeğe bir rutin oluşturman lazım öncelikle. Saatler çok önemli. Önce banyo sonra mama sonra biraz oyun ve uyku. Kesinlikle bebeğe müdahale yok uyuturken. Sadece yatağına koyup ışığı kapayıp yanında oturacaksın. Ağlarsa konuşmayacaksın. Pışpışlayabilirsin. Çok ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatağa koyacaksın. Bunlar en temel şeyler.uyku eğitimini nasıl veriyorsunuz? yardımcı olabilir misiniz?
Ahaha:) benim yavruyu gordum sankiYa benimkini ac biraksam yine yemiyor valla korkuyorum ne zamana kadar emzircem ben bunu askere kadar mi diye
Ben sebzleri haşlayıp kendi yesin diye verdim en başlarda çocuğum boğuluyordu nerdeyse o korkuyu başka hiç bir yerde yaşamadığım ve hiç bişeye benzemediği için uzun bir müddet denemedim ,gece muhallebisini bile akışkan yapıyorumda löp löp geçsin boğazında diye yoksa tıkanıyor. Kimi bebekte var sigara böreğini ısıra ısıra yiyor arkadaş onu anlayamıyorum :)biraz ac birakin emzirmeyin yemek zamanida komple onlugunu giydirin sandalyesine oturtun, altina da musambasini serin (illa dokup sacar) onune koyun yemegini elleriyle illaki dalip bir deneyecektir. Illa corba vermeniz gerekmaz sebzeleri iyici haslayarak verebilirsiniz, soyle damakta ezilecek kivamda elleriyle tutup agzina goturecek kivamda. Tabi surekli gozetim altinda olsun bunlar. Pure edilmis ezilmis gidalarla baslayinca cocuklarda cigneme sorunu oluyormus ileride diye duydum ama bilemiycem..
Bu methodun adi var ``baby led weaning`` yani bebegin kendi kendine yemeyi ogrenmesi demek, arastirma yaparsaniz daha cok bilgi edinirsiniz.
Size turkce video da buldum orneklerle anlatilan
illaki dokup sacacak basta ama buyudukce ogreniyorlar ondan sonrada rahat ediyorsunuz, ben 5 yasindaki cocuklarini bebek gibi yanina oturtup yemek yedirmeye calisan annelere ve cocuklara aciyorum resmen. Madem bu eziyet cekilecek basta cekilsin hemde bebegin fiziksel gelisimine cok katkida buluyor.Bu blw ye de can dayanmio yaa:)))
Ahahaha Allahim sana geliyoruuumBen 3,5 yaşıma kadar emmişim,5 yaşıma kadar da ara ara zorlamışım annemi.ne var emse Alla Alla
Kesinlikle katiliorum. Ben tamamen olmasa da kismen uyguluorum diebilirim blw yi. Ama kendime gore biraz degisiklikler yaptim blw deillaki dokup sacacak basta ama buyudukce ogreniyorlar ondan sonrada rahat ediyorsunuz, ben 5 yasindaki cocuklarini bebek gibi yanina oturtup yemek yedirmeye calisan annelere ve cocuklara aciyorum resmen. Madem bu eziyet cekilecek basta cekilsin hemde bebegin fiziksel gelisimine cok katkida buluyor.
Ben sebzleri haşlayıp kendi yesin diye verdim en başlarda çocuğum boğuluyordu nerdeyse o korkuyu başka hiç bir yerde yaşamadığım ve hiç bişeye benzemediği için uzun bir müddet denemedim ,gece muhallebisini bile akışkan yapıyorumda löp löp geçsin boğazında diye yoksa tıkanıyor. Kimi bebekte var sigara böreğini ısıra ısıra yiyor arkadaş onu anlayamıyorum :)
Kesinlikle katiliorum. Ben tamamen olmasa da kismen uyguluorum diebilirim blw yi. Ama kendime gore biraz degisiklikler yaptim blw de