Kekler - Pastalar Benim Kümbet Pastam....

• Konu Sahibi Konu Sahibi dita
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dita

PeriliKöşkünPİreliKedisi
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
461
2
318
Bursa
Kolay pratik ve lezzetli bi pasta...

Keki için;
• 3yumurta
• 3kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çorba kaşığı kakao
Kreması için
1 lt. Süt
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr.margarin
1 paket vanilya
Sosu için;
• 3 çorba kaşığı kakao
• 4 çorba kaşığı su
• 4 çorba kaşığı şeker
• 2 çorba kaşığı tereyağı

1. 3yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın.
2. Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün. Pişirin.
3. Kek pişerken kremasını hazırlayın;
yag ve unu iyice kokusu çıkana lkadar kavurun sütü ilave edip topaklanmaması için iyice karıştırın şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
4. Piştikten sonra sıcakken iyice çırpın ve soğumaya bırakın (Benmikserle 5-10 dk. kadar çırpıyorum ne kadar çırpılırsa o kadar lezzetli oluyor).
5. Pişen keki iki parçaya kesin. Bir yarısını yuvarlak büyük bir kasenin içine yerleştirin.
6. Kremayı içine dökün. Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın.krema fazla gelebilir benim yaptıgımda 1 kase artıyor kesinlikle taşırmayın kremayı
7. Kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin

Sosun yapılışı:

1.Bütün malzemeyi bir sos tenceresine koyun kısık ateşte karıştırarak pişirin. istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar karıştırın.
2. Ocaktan alın. Karıştırarak soğutun. Ilıkken pastanın üzerine dökün. Acı bir sostur. Ama pastanın içindeki yoğun kremayla birleşince çok lezzetli oluyor.
3. Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosunu dökün. Dilimliyip servis yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Resimleri eklemeye çalışıyorum nette yavaşlama var..az sonra geliyor resimler...hihoyyyt

Cok guzel gorunuyor balım ellerıne saglık...Bayılırım boyle pastalara.Hemen gelıyorum caya canıım...Ac sen kapıyı.

]abooovv gec gordum hayatım ya cayım sogumustur...Neysem ben zaten meyve suyu ya da gazlı ıcecek daha cok severım farketmez Pp
Bu arada bu pastanın ustunu de cok seker suslemıssın fındık degıl mı onlar bayılırım...
Ben santıyle susluyorum bı de sosla deneyeyım..

offf süper olmuş maşallahhh
ters çevirince dökülmüyor mu içindeki krema
eşimin doğumgünü var yapmak istedim yaa

offf süper olmuş maşallahhh
ters çevirince dökülmüyor mu içindeki krema
eşimin doğumgünü var yapmak istedim yaa

Hayır canım dökülmüyor..üst parçayı yerleştirirken iyice sıkıştırıyorum kenarlarına dogru bi kaza yaşamadım henüz..

Ayıp ettin tekrar demlerim hem meyva suyuda var asitli içecekte...ama çabuk gel yarısını bitirdi benim kız..cokacimcoook
hindistan cevizide ekleyecektim üstüne evde klmamış ceviz ve fındık karıştırım süsledim...

süper gözüküooooooooooooooooooooooooooooooooooo...ellerine saglık ..bende deniycem inş böle olur:)

ellerine sağlıkkkk
süper görünüyor gerçektenn
hemen aldım tarifi a.s.

keki ortadan ikiye böldük galiba dimi aynı dışarda satılan hazır kekler gibi
birde sosu kekin üzerine dökün demişsiniz ılıkken orasını anladım döktük
ama ayrıyetten çikolata sosudamı yapıyoruz yoksa aynı sosumu kullanıyoruz en son işlemde
orasını pek anlamadım

dün akşam yaptım bu pastayı.bugün eşimin doğumgünü.akşama bakıcaz tadına artık.görüntü süper ama.üstünü çikolata rendesiyle süsledim ben.ayrıca birde kremanın içine muz dilimleri ekledim :lepi:

benim kek olmadı yaw anlamadım
bir tuhaf oldu dolayısıyla hep parçalandı
keki kaç dk pişiriyosunuz offf canım sıkıldı
sert bir kek oldu
:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…