• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim için önemli bir dert uykum kaçıyor bu yüzden

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.588
158
Şimdi sevgili kadın arkadaşlarım benim canımdan çok sevdiğim abim var çok sevdiğim bir eşi var kendisinin, kısmetse 2 ay sonra bebekleri olacak, ne takmalıyım bu 1.soru, yengeme bir şey takmalı mıyım 2.soru, çocuğun mevlüdü yapılırken yine birşey takmalı mıyım ilk takının değerini ona göre mi belirlemem lazım. 3.soru..

maddi durumuna göre tak içinden geleni demeyin lütfen yolu yordamı nedir bu işin, büyüklere soruyorum herkes çeyrek de çeyrek tutturmuş, kendi arkadaşlarıma soruyorum birinin çok fazla dediğine diğeri çok az diyor,size de sorayım bilgilendirin beni.

çalışıyorum iyi de kazanıyorum Allah a şükür.Rahat olun yani fikir konusunda,siz ne taktıysanız da söyleyin lütfen.
şimdiden teşekkürler.

Cumhuriyet takın. İyi kazanıyorum diyorsunuz e hala olacaksınız cumhuriyet takın. Bunun örfle adetle ilgisi yok ki. Gönlünüzden ne geçiyorsa o.
Yengenize bir şey takmanız da aynı şekilde içinizden geçene bağlı.

Kaç kere takı takmayı düşünüyorsunuz :deli:
Maddi durum müsaitse yengeye bir çift küpe veya bileklik gibi bir şey olabilir. Yeğene de yine maddi duruma bağlı olarak çeyrek, yarım, tam altın. Artık size kalmış. Ben olsam doğunca takardım. Mevlütte kimse sizin ne taktığınızı görmez zaten.

Calisiyorsan maddi durumun iyiyse ceyrek olmaz
Ceyregi kuzene komsuya takiyoruz biz
Yarim yada tam takariz biz
Istersen yengene bebegin basharfi olan kolye alabilirsin yada bebege kunye
Ben gereksiz bulurum bebek kunyesini
Mevlute ayri takmaya gerek yok
Birde bebege kiyafet toka ayakkabi vs alabilirsin ek olarak

Şimdi sevgili kadın arkadaşlarım benim canımdan çok sevdiğim abim var çok sevdiğim bir eşi var kendisinin, kısmetse 2 ay sonra bebekleri olacak, ne takmalıyım bu 1.soru, yengeme bir şey takmalı mıyım 2.soru, çocuğun mevlüdü yapılırken yine birşey takmalı mıyım ilk takının değerini ona göre mi belirlemem lazım. 3.soru..

maddi durumuna göre tak içinden geleni demeyin lütfen yolu yordamı nedir bu işin, büyüklere soruyorum herkes çeyrek de çeyrek tutturmuş, kendi arkadaşlarıma soruyorum birinin çok fazla dediğine diğeri çok az diyor,size de sorayım bilgilendirin beni.

çalışıyorum iyi de kazanıyorum Allah a şükür.Rahat olun yani fikir konusunda,siz ne taktıysanız da söyleyin lütfen.
şimdiden teşekkürler.

bizde eğer kazancın müsaitse tam altındır abi kardeş arasında
ama sen evli değil bekarsan o zaman yarım altın daha mantıklı, bizde de öyle
bizde bir kere takılır, doğumda takılır
yengeye ayrıca hediye alınmaz
mevlütte de kıyafet vs gibi bir hediye alınır

Iyi kazaniyorsan çeyrektir adet. Mevlutte de kiyafet alir verirsin yeterli gayet.
Ben arkadasim dediniz sandim ne alakaysa:oops:
Yigeninize yarim altin ya da cumhuriyet altini takin kiyafetler almaniz lazim hala oluyormussunuz. Yengenize cicek yeterli bence. Mevlutte ise yine guzel bir yakim alirsiniz yegeninize.

şimdiden teşekkürler.
İçinizden ne geçiyorsa altın olarak onu takın, bir de hediye ne güzel olur. Bir Bebek arabası ya da araç içi bebek koltuğu vs gibi hatrı sayılır bir hediye ile taçlandırabilirsiniz halalığınızı.

maddi duruma göre çeyrekten tam altına kadar yolu var bebek hediyesinin.

bence yeğeninize ayrıca hediye almak da istersiniz zaten, kıyafet olur oyuncak olur, yenidoğana tabi çıngırak falan olur herhalde. bu tarz bir şey alabilirsiniz. mevlüdü beklemenize gerek yok, hemen hediyenizi verebilirsiniz evlerinde, mevlütte özel bir şey yapmanıza gerek yok.

yeğeniniz olacak ve sık sık görüşeceksiniz zaten, emin olun siz de ona alışıp sevdikçe ara ara hediye almak isteyeceksiniz, o yüzden ilk doğumunda ne alayım az mı olur çok mu olur diye hiç stres etmeyin. daha neler neler alırsınız siz yeğeninize, sağlıcakla doğsun inş.

anneye de hediye verenler varmış, ben bilmiyordum bu adeti, bence çok güzel bir şey, olabilir yengenizi de seviyorsanız küçük bir takı veya bedenini uydurabilirseniz kıyafet güzel olur.

Bence gönlünüzden ne geçiyor onu yapın yengenizi çok seviyorsanız minik küp e kolye yüzük seti alabilirsiniz bebeğe de isterseniz cumhuriyet altını takın yada hediyeler alın yanina da çeyrek takin....

Hediyelerden kastım bebek masası sandalyesi karyolasi ufak ufak güzel tatlı elbiseler ayıcıklar oyuncaklar :)

Ben yeğenim doğduğunda bebek kargoları almıştım o zamanlar da da 20 yaşındaydım :) insan mutlu oluyo

Yeğeninize altın künye tarzı birşey takabilirsiniz, sizden hatıra kalır (halamın bana taktığı takıyı hala saklıyorum) Mevlüt e giderken kıyafet yada oyun halısı türünde bir oyuncak olabilir

şimdiden teşekkürler.
Resmen hayalimde ki görümce :halay:soruna da gelince maddi durumun iyiyse Doğumda bir cumhuriyet takabilirsin ya da yarım. Mevlüt’te de dağıtılan hediyelikleri alabilirsiniz.

Bizde anneye biseye takilmaz diye biliyorum. En yakinlar buyuk anne babalar, hala, dayi, teyze amca gibiler bilezik veya bileklik takiyolar bebege.
Butceye bakmiyolar sanki gorumcemin durumu okadar kotu olmasina ragmen bilezik takti.
Ceyregin bi buyugu oluyo ondan taksan ilk dogdugunda. Diger konulara sadece hediye gotursen daha iyi gibi geldi ama siz bilirsiniz tabi.

şimdiden teşekkürler.
Benim görumcemin biri kızımın isminin yazdığı künye taktı diğeri küçük bebek bileziği taktı. Hani dersin olmasa da olurdu düşünmeleri bile kafiydi benim için. Sizin de imkanınız varsa şık bir künye takabilirsiniz mevludu yapılırken birşey takmasanız da olur. Ya da çok isterseniz Mevlüt kıyafetini siz hediye edebilirsiniz :)

şimdiden teşekkürler.

Benim canımdan çok sevdiğim abim var demişsiniz. Sevdiğiniz sizden büyük bir erkek arkadaşınız mı, gerçek abiniz mi? Ona göre cevap vereyim.

maddi duruma göre çeyrekten tam altına kadar yolu var bebek hediyesinin.

bence yeğeninize ayrıca hediye almak da istersiniz zaten, kıyafet olur oyuncak olur, yenidoğana tabi çıngırak falan olur herhalde. bu tarz bir şey alabilirsiniz. mevlüdü beklemenize gerek yok, hemen hediyenizi verebilirsiniz evlerinde, mevlütte özel bir şey yapmanıza gerek yok.

yeğeniniz olacak ve sık sık görüşeceksiniz zaten, emin olun siz de ona alışıp sevdikçe ara ara hediye almak isteyeceksiniz, o yüzden ilk doğumunda ne alayım az mı olur çok mu olur diye hiç stres etmeyin. daha neler neler alırsınız siz yeğeninize, sağlıcakla doğsun inş.

anneye de hediye verenler varmış, ben bilmiyordum bu adeti, bence çok güzel bir şey, olabilir yengenizi de seviyorsanız küçük bir takı veya bedenini uydurabilirseniz kıyafet güzel olur.
Bir arkadaşım da herkes bebeğe hediye getiriyordur zaten diyerek bana küçük şık bir kolye almıştı nasıl hoşuma gitmişti. Zarif bir düşünce tabi maddi güce bağlı olarak.

Bence altındansa bebek arabası mama sandalyesi beşik yada maddi durumunuz iyiymiş cumhuriyet yerine odasını alabilirsiniz. Altın bozulup gidicek bişey bana göre.. Yada beğendiğiniz başka bişeyler olabilir halası düşünüp almış sonuçta fikir sizin

Su takilmali yada bu olmali diyemeyiz,maddi durumunuz iyi ise cumhuriyet takarsin,imkanin yoksa kendin ordugun patigi yelegi bile kafi gelebilir.Imkanin varsa ben bebekten cok anneye hediye alinmasi taraftariyim,illa taki olmasi gerekmez ki,mesela emzirme donemine uygun bir pijama takimi,losyon krem seti,emzirme doneminde kullanabilicegi kisisel ihtiyaclarin oldugu bir sepet hazirlayabilirsiniz,hatta bebek ve cocuk bakimiyla ilgili kitaplar bile alip hediye edebilirsiniz.Hediyenin maksadi karai tarafin ihtiyaclarini bir nebze olsa azaltmak,yada onemsedigini gostermek budur yani.

Back
X