- 24 Ağustos 2012
- 57
- 20
Benim doğumumum kolay oldu ama...
Doğumdan 2 hafta önce doktor kontrolüm vardı ve 2 gün öncesinde bebeğimin hareketleri azalmıştı. Kontrolde doktora söyledim ve suyunun azaldığını söyledi. ertesi hafta tekrar gittik ve normal herşey haftaya çarşamba tekrar gelin dedi. O hafta bebeğimin hareketleri yine yavaşlamıştı çarşambayı bekleyemedim 14 ağustosta hastaneye gittik doktor bebeğin suyunun iyice azaldığını kalp atışlarının ve hareketlerinin yavaşladığını söyledi. Çatı muaynesini yaptı dar ve normal doğum olamayacağını zaten suyuda azaldığı için normal doğumun imkansız olduğunu söyledi ve 15ağuston sabah 7 buçukta burada olun sezeryanla bebeği alıcaz dedi. Ogün çok heycanlandım çok korktum gece doğru düzgün uyuyamadım. doktor gece 1den sonra bişey yiyip içme dedi bende 1e kadar evde ne bulduysam yedim:) malum 1den sonra acıkırım falan hep tıkındım gece boyu. neyse ertesi sabah eşim ve annesi ile beraber aldık valizi çıktık annem ve ablamıda alıp hastaneye gittik. Herşey çok güzel başlamıştı. beni hazırladılar serumlar bi yandan tamponlar hemşireler bi yandan ben odaya girip rahat rahat yerleşicem falan sanıyodum neye uğradığımı anlamadan soyundum giyindim yattım falan. lama yaptılar ama hemşire içinde tut dedi wc gidicen daha sonra demedi ilk doğumun hiç ameliyat falan olmadım lama ne onu bile bilmiyorum. doktor geldi beni sedyeye alıcaklar wc gittinmi diye sordular hayır dedim git dediler ve beni 15dk kadar beklediler neyse doğuma girdim bebeğimin kordonlarında 4-5 düğüm olmuş doktor panikledi çünkü eşim çok sinirli doktoru korkuttu. bebeğim sağ salim dünyaya geldi ama doktor panikten bebeği bana göstermeyi unuttu. belden uyuşturmalı sezeryan oldum. ama herşey odaya geldikten sonra başladı. bebeğimi gördüm. hemşirelerin yardımıyla emzirdim. ama yorgunum uykusuzum dinlenmeye ihtiyacım var eşim tutturdu bebeği kucağında tut, uyuma, emzir yanında dursun falan gibi sözlere. kokuma ihtiyacı varmış. eee bende biliyorm ağrım var bacaklarım uyuşuk bende bebeğimi istiyorum ama toparlanayım ki bebeğimi alabileyim. bana demezmi hadi kalk ammada mızmızlandın annem ve ablamın yanında ben çok kötü oldum ilk defa başıma böyle şeyler geliyo nasıl şak diye 5 dk toparlanayım ki. annem bebeği kendine doğru çekti çünkü ben bakamıyorum içim geçiyo uyuyorum bebeğimde hep tükürüğünden tıkanıp mosmor oluyodu. hala daha tıkanıyo kendi tükürüğünden ama morarmıyo artık. annem bebeğime bakıyo ben uyuyorum alt tarafı arada 1 metre bile yok o kadar uzakta kızım. eşim annesini eve getirdi 3-4 saat yanıma gelmedi. gelmesine yakın telefon açtı bebeği kucağına al geldiğimde kucağında olmazsa bebeğide alıp gidicem dedi. kocamı asla affetmicem yaptıklarından dolayı. ona hakkımı helal etmiyorum hiçbir zaman. o gece anneme laflar söyledi beni çok ağlattı bebeği emzirmiyomuşum kötü anneymişim hep beşiğe yatırıyomuşum dünyanın lafını söyledi. o gece annem ablam ve kocm yanımda kaldı herkez birbirine tavr yaptı ben hep tek kaldım eşim geliyo annemler gidiyo annemler geliyo eşim gidiyo kmse beni umursamadı. annem hadi babası emzirmesine yardım et falan dedi çekti gitti yanımdan. annem geldi eşim gitti. annemide asla affetmicem. bütün gece böyleydi ve 5 dk uyumadım herkez fosur fosur uyudu...doğumdan sonra 21 gün annemde kaldım ve kocam bana o 21 günü zehir etti. 1gün geldi kızını gördü 2 gğn gelmedi öylece geçti o günler. ve geldiğinde hiç beni merak edipte sormadı nasılsın iyimisin die sadece kızını gördü gitti. 22. gün annemde mevlüt oldu çünkü eşimin yaşadığımız yerde hiç akrabası yok ve evimize bizim akrabaların gelmesi için otobüs tutmak gerekliydi maddi durumdan dolayı mevlüdü annemlerde yaptık ve o akşam evime geldim. ama herşey bitmiş değil. çünkü burdada bana etmediği laf kalmadı. üstüne üstlük ablasıda geldi hoşgeldin demek yerine benim evimde mevlüt yapçakmış bebek mevlüdü git malzeme al dedi kocama benim bişeyden haberim yok. bende sinirlendim o gün bu gündür ablasıyla konuşmuyoruz.mevlüdüde yapamadı.
Doğumdan 2 hafta önce doktor kontrolüm vardı ve 2 gün öncesinde bebeğimin hareketleri azalmıştı. Kontrolde doktora söyledim ve suyunun azaldığını söyledi. ertesi hafta tekrar gittik ve normal herşey haftaya çarşamba tekrar gelin dedi. O hafta bebeğimin hareketleri yine yavaşlamıştı çarşambayı bekleyemedim 14 ağustosta hastaneye gittik doktor bebeğin suyunun iyice azaldığını kalp atışlarının ve hareketlerinin yavaşladığını söyledi. Çatı muaynesini yaptı dar ve normal doğum olamayacağını zaten suyuda azaldığı için normal doğumun imkansız olduğunu söyledi ve 15ağuston sabah 7 buçukta burada olun sezeryanla bebeği alıcaz dedi. Ogün çok heycanlandım çok korktum gece doğru düzgün uyuyamadım. doktor gece 1den sonra bişey yiyip içme dedi bende 1e kadar evde ne bulduysam yedim:) malum 1den sonra acıkırım falan hep tıkındım gece boyu. neyse ertesi sabah eşim ve annesi ile beraber aldık valizi çıktık annem ve ablamıda alıp hastaneye gittik. Herşey çok güzel başlamıştı. beni hazırladılar serumlar bi yandan tamponlar hemşireler bi yandan ben odaya girip rahat rahat yerleşicem falan sanıyodum neye uğradığımı anlamadan soyundum giyindim yattım falan. lama yaptılar ama hemşire içinde tut dedi wc gidicen daha sonra demedi ilk doğumun hiç ameliyat falan olmadım lama ne onu bile bilmiyorum. doktor geldi beni sedyeye alıcaklar wc gittinmi diye sordular hayır dedim git dediler ve beni 15dk kadar beklediler