benim hikayemde böyle doğum iyi sonrası berbat...

qirdap

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
57
20
Benim doğumumum kolay oldu ama...
Doğumdan 2 hafta önce doktor kontrolüm vardı ve 2 gün öncesinde bebeğimin hareketleri azalmıştı. Kontrolde doktora söyledim ve suyunun azaldığını söyledi. ertesi hafta tekrar gittik ve normal herşey haftaya çarşamba tekrar gelin dedi. O hafta bebeğimin hareketleri yine yavaşlamıştı çarşambayı bekleyemedim 14 ağustosta hastaneye gittik doktor bebeğin suyunun iyice azaldığını kalp atışlarının ve hareketlerinin yavaşladığını söyledi. Çatı muaynesini yaptı dar ve normal doğum olamayacağını zaten suyuda azaldığı için normal doğumun imkansız olduğunu söyledi ve 15ağuston sabah 7 buçukta burada olun sezeryanla bebeği alıcaz dedi. Ogün çok heycanlandım çok korktum gece doğru düzgün uyuyamadım. doktor gece 1den sonra bişey yiyip içme dedi bende 1e kadar evde ne bulduysam yedim:) malum 1den sonra acıkırım falan hep tıkındım gece boyu. neyse ertesi sabah eşim ve annesi ile beraber aldık valizi çıktık annem ve ablamıda alıp hastaneye gittik. Herşey çok güzel başlamıştı. beni hazırladılar serumlar bi yandan tamponlar hemşireler bi yandan ben odaya girip rahat rahat yerleşicem falan sanıyodum neye uğradığımı anlamadan soyundum giyindim yattım falan. lama yaptılar ama hemşire içinde tut dedi wc gidicen daha sonra demedi ilk doğumun hiç ameliyat falan olmadım lama ne onu bile bilmiyorum. doktor geldi beni sedyeye alıcaklar wc gittinmi diye sordular hayır dedim git dediler ve beni 15dk kadar beklediler neyse doğuma girdim bebeğimin kordonlarında 4-5 düğüm olmuş doktor panikledi çünkü eşim çok sinirli doktoru korkuttu. bebeğim sağ salim dünyaya geldi ama doktor panikten bebeği bana göstermeyi unuttu. belden uyuşturmalı sezeryan oldum. ama herşey odaya geldikten sonra başladı. bebeğimi gördüm. hemşirelerin yardımıyla emzirdim. ama yorgunum uykusuzum dinlenmeye ihtiyacım var eşim tutturdu bebeği kucağında tut, uyuma, emzir yanında dursun falan gibi sözlere. kokuma ihtiyacı varmış. eee bende biliyorm ağrım var bacaklarım uyuşuk bende bebeğimi istiyorum ama toparlanayım ki bebeğimi alabileyim. bana demezmi hadi kalk ammada mızmızlandın annem ve ablamın yanında ben çok kötü oldum ilk defa başıma böyle şeyler geliyo nasıl şak diye 5 dk toparlanayım ki. annem bebeği kendine doğru çekti çünkü ben bakamıyorum içim geçiyo uyuyorum bebeğimde hep tükürüğünden tıkanıp mosmor oluyodu. hala daha tıkanıyo kendi tükürüğünden ama morarmıyo artık. annem bebeğime bakıyo ben uyuyorum alt tarafı arada 1 metre bile yok o kadar uzakta kızım. eşim annesini eve getirdi 3-4 saat yanıma gelmedi. gelmesine yakın telefon açtı bebeği kucağına al geldiğimde kucağında olmazsa bebeğide alıp gidicem dedi. kocamı asla affetmicem yaptıklarından dolayı. ona hakkımı helal etmiyorum hiçbir zaman. o gece anneme laflar söyledi beni çok ağlattı bebeği emzirmiyomuşum kötü anneymişim hep beşiğe yatırıyomuşum dünyanın lafını söyledi. o gece annem ablam ve kocm yanımda kaldı herkez birbirine tavr yaptı ben hep tek kaldım eşim geliyo annemler gidiyo annemler geliyo eşim gidiyo kmse beni umursamadı. annem hadi babası emzirmesine yardım et falan dedi çekti gitti yanımdan. annem geldi eşim gitti. annemide asla affetmicem. bütün gece böyleydi ve 5 dk uyumadım herkez fosur fosur uyudu...doğumdan sonra 21 gün annemde kaldım ve kocam bana o 21 günü zehir etti. 1gün geldi kızını gördü 2 gğn gelmedi öylece geçti o günler. ve geldiğinde hiç beni merak edipte sormadı nasılsın iyimisin die sadece kızını gördü gitti. 22. gün annemde mevlüt oldu çünkü eşimin yaşadığımız yerde hiç akrabası yok ve evimize bizim akrabaların gelmesi için otobüs tutmak gerekliydi maddi durumdan dolayı mevlüdü annemlerde yaptık ve o akşam evime geldim. ama herşey bitmiş değil. çünkü burdada bana etmediği laf kalmadı. üstüne üstlük ablasıda geldi hoşgeldin demek yerine benim evimde mevlüt yapçakmış bebek mevlüdü git malzeme al dedi kocama benim bişeyden haberim yok. bende sinirlendim o gün bu gündür ablasıyla konuşmuyoruz.mevlüdüde yapamadı.

Berbat bi durum, cocuk getir dünyaya bunlari yasa, bencede aci birsey, sanki o dogum yapti hayirsiz ....
Son cümleyi anlamdim ablasinla olan mevlüt olayini???

Simdi nasilsin esinle ?

Berbat bi durum, cocuk getir dünyaya bunlari yasa, bencede aci birsey, sanki o dogum yapti hayirsiz ....
Son cümleyi anlamdim ablasinla olan mevlüt olayini???

Simdi nasilsin esinle ?

allah herkeze hayırlı eşler nasip etsin inşallah. ablası benim evimde mevlüt yapıcakmış. ben eve geleli 1 gün olmuş 2 gün sonra mevlüt yapmaya kalkıştı. ben evde yoktum haliyle ev dağılmış batmış eşim yalnız kaldı. kimse bana evini toplayabilcekmisin bebekle iş yapabilcekmisin cam kapı silebilcekmsin diye sormadı 2 gün sonra mevlüt yapıcaz hazırlan dendi. yapsınlar yapmasınlar demiyorum ama madem yapıcaksınız gelin toplayın evimi temizlik yapın dimi ama. benim zaten mevlütten haberm bile yok. bende sinirlendim benim haberim olmadan benim evimde bişey yapamazsınız dedim ne acelesi var dedim. kötü bi lafta söylemedim ha söylediklerim bunlar o gün bu gündr konuşmuyoruz ablasıyla:)

eşimlede eh işte kavga gürültü gidiyo öyle. gittiği yere kadar.

Son düzenleme:
allah sabır versin canım anlayışsız eş olunca çok zor hayat. sen düşünme görümceni falan bebeğinde ilgilen sen stres oldukça onu da etkiler

İnanamadim yazini okurken

Canim ya kiyamam

Ne cahilmis esin dogumdan yeni cikan kadin nasi alsin bebegi hemen

Zaten vucudun svas icinde toparlanmaya calisiyor inanilmaz ya

Bana bebek bahane gibi geldi yazdiklarindan

Sanki esini ailesi doldurmus akilvermis

oda zehrini boyle akitiyor sana

Sen lohusasin en kritik zamanin

Sakin alttan alma bildigini oku evin kralicesi sensin

Ustelik bol dua et lohusanin duasi kabul olurmus

Allah sabir guc versin

merhaba canım ömürlü olsun bebeğiniz.kusura bakma ama bu insanlarda 1 gram bile merhamet yok mu?doğum yapmışsın,kendine bakacak durumda bile değilsin,psikolojik olarak zaten duygusal moddasın,sana destek olmak yerine bu yaptıkları çok ayıp.neyseki geçmiş bitmiş,umarım bundan sonrası daha güzel olur.

eşin için sana allah sabır versin diyorumm..başkada bişi demiyorum canımm..allah bebeğinin bahtını güzel yaşını uzun etsinn..

Benim anlamadığım ise, sanki o çocuğu tek başına dünyaya getirdin.
Bir kadın zaten anne olmadan dahi, anaç bir yapıya sahiptir.
Her ne kadar ilk çocuğun, ilk tecrüben dahi olsa, daha bebek "mık" derken senin için hoplar.
Kimse bunu itiraz edemez, kaldı ki anne olmayan bir kadın dahi bebek ağlamasına dayanamaz içi gider.
Durum böyleyken kimin haddine ki anneye "sen iyi anne değilsin, çocuğu emzirmiyosun, bakmıyosun" gibi söylemlerde bulunsun...

Bir diğer anlamadığım şey ise, anne olan "sözüm ona anneler"in böyle davranışları.
Sanki kendileri hiç yaşamadılar bu durumu, sanki kendi başından geçmedi.
İnsanlar ne kadar bencil ve taş yürekli olabiliyorlar.
Yazık... Kayınvaliden gerçekten sinir bozucu bir insanmış.
Ne demek bebeği kucağında göreceğim yoksa alır giderim, kim veriyor bu hakkı ona.
Sanki kendisi doğurdu, kendisi taşıdı 9 ay karnında. terbiyesizlikten başka birşey değil.

Eşine hiç deyinmiyorum bile.
İnşallah düzelir, senin yanında olur her daim..
Yoksa gerçekten zor... :26:

Rabbim hayırlısını versin inşallah. Ve ben inanıyorum ki yapanın yaptığı yanına kalmıyor.
Hele ki böyle durumlarda. Allah bildiği gibi yapsın ne diyeceksin.
Sana sabır evladına da sağlık sıhhat versin inşallah...

okuduklarıma inanamadım yaaa beterin beteri var yani
boşver onları şimdi önce kendine bak çünkü %100 sana muhtaç bir bebek var hayatında artık
sırf buyüzden kendine çok iyi bakmalı ve üzülmemelisin
biraz zaman geçsin uygun bir diile eşinle konuşursun
daha evvelden böyle durumlarınız varmıydı bilmiyorum ama olan olmuş artık
kafanı onlara takacağına evladına odaklan derim
icabında gerekeni yaparsın tatlım
çok geçmiş olsun ve bebeğin ömürlü olsun

doğum sonrası zaten insan hassas oluyor bide böyle şeyler insanı daha da üzüyor.amelyatlı halinle sana bunları yapması çok ayıp.bende sezaryan oldum insan o kadar kötü oluyor ki doğrulamıyor, bebeğini kucağına alamıyor bide üstüne pskolojik baskı allah yardımcın olsun.

o ne ya sezerysan amliyattır eşin bunun farkında bilemiyorum
ay sinir oldum herifine ağzını burnunu dağıtasım geldi valla

bebişin için hayırlı olsun canım..alllah analı babalı büyütsün ve ömrünü uzun ve güzel yapsın...

yazını okuyunca üzülmewmek elde değil..biraz hayırsız ve rahatmış eşin ama olsun her şeye rağmen kendin ve bebişin için güçlü olman gerek....kafanı takmamaya çalış..lohusalık dönemi hassas bir dönem ,yanına olması gerekir her konuda ama bu seferlik böyle olmuş umarım bi dahaki doğumunda aynı şeyi yapmaz.... bebeişini öpüp kokladıkca emin ol mutluluk hormonların tavan yapacak :)

Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim arkaslar. Ben simdilik ikinci bebegi dusummuyorum. Allah hepimizn yavrusuna uzun omurler versin. Benim koca hemen gaza gelir ablasida sagolsun taaa uzaklardan arayp arayip gazlardi simdi ablasinin yaptiklarini gordu kafasina dank etti bazi seyler ama gec oldu biraz. Yaptiarini unutmucm affetmicem diyorum konusu acildikca ozur diliyo ama ne fayda.

ne zor bi durum okudukca gözümde canlandı resmen Allah ıslah etsin eşini iyilikle inşallah bi daha böyle bi şey yapmaz sen eşin cocugun mutlu saglklı olursunuz bi ömür boyu çok sinirlendim eşine ama aklı başına gelmiş sonucta önemli olan bu Allah sabırve kolaylık versin

gerçekten çok sinir bozucu bir durum, eşten hiç beklenilmeyecek bir davranış... allah çocuğunu sana bağışlasın, gelinlikli günlerini görürsünüz inşallah :)

Bende böyle babaları anlamiyorum. Bir bebeği annesinden daha iyi kimse dusunemez. Eşin çok üstüne gelmiş bencede ikinci bebeği düşünme böyle bir adamdan. Benim eşimden bir aylık olduktan sonra bebek bana hayatı zehir etti. Şimdi duzeldik ama insan unutamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…