Merhabalar canım. Aynı durum bende de var. Bir yıllık evliyim ve geçen yıldan beri yani evlendik evleneni korunmadık direk çocuk istedik ancak iki-üç ay geçmesine rağmen bir türlü bebek gelmiyordu. Doktora gittim tahlil verdim o ay deneme yaptık yine olmayınca doktorum eşimin test yaptırması gerektiğini söyledi. Ve sonuç sıfır spermdi. Aynı şekilde bir kaç yere gitti sonuç sıfır. Hemen ailemle irtibata geçtik Ankara da oldukları için. Memorial hastanesinden randevu aldı gittik. Haziranda ilk denememi yaptık. Eşim mikroteseye girdi ve sperm bulundu ama kalite iyi derecede değildi. Bende de 8 yumurtanın 6sı iyi kalitede çıktı ve hepsini döllediler ancak sadece bir tanesi devam etti yola. beklemeden transfer edilmesini istedim. Tuttu ama erken düşükle kaybettim. Bunu bile şans olduğunu söylediler eşim vitamin desteğine devam ediyor bende adet olmayı bekliyorum muayene olmak için. Her şeyden önce çocuk nasip işi. Olacağı varsa hiç bir şey engel olamaz. Benim şuan önceliğim eşim, eşimin mutluluğu. Biz birbirimizi sevip sabrettikce bizim için hayırlısı olacaktır diye düşünüyorum.
Gönülden elbette bir an önce bebeğim olsun anne olayım diyorum ama kaderden kısmetten öte yol yok. Bizler elimizden geleni yapacağım teknoloji-tıp gelişmeleriyle imkanları deneceğiz ama çocuğunda delisi olmayacağız Allah korusun çok takınca eşiyle problem yaşayanları biliyorum.
Sana tavsiyem çocuk istemini eşine çok fazla yansıtma ister istemez için için üzülüp içinde bir dert edinecek. Ben öyle yapıyorum ve seninde dediğin gibi inanç çok önemli Allah' ın izniyle bende çocuğum olacağına inanıyor ve sabırla o günü bekliyorum.
Allah gönlüne göre hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin canım. Başta eşine ve sana sağlık sıhhat versin.
Aynı durumda olan çok insan var Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı evlatlar versin.
amin.