Düğün benim hic düyünüm olmadı :(

mihrinaz

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
2
0
6
İstanbul
mrb kızlar birşey paylaşmak istiyorum ben 1 yıl önce severek evlendim kocamla ama annesi babası bize hic yardım etmediler bizde de yoktu o yüzden imam nikya kıldık bir ay sonrada kredi cekip düyun yapıcaktık ama malesef krediyi onaylamadılar ve yapamadık sadece kendi elbiselerimizle gidip hükümet nikya yaptık ve hepsi buydu onun aylesi brak düyun yapmayı ve altın takmayı bana bir cicek veya vir corap bile almadı hic birşey benim aylem elinden geldi kadar yardım etti fakat bir düyun icin paraları yoktu. kocamın aylesinin durumu vardı ama yapmadılar hayvanları var tarlaları var isteselerdi 2 hayvan satıp düyün yapardı. kocama niye yardım etmediler diye soruyorum durumları yok diyor ama tam bizim evlendimiz zaman abisi köyden bursaya taşınsın diye 3000 bin lira vermişler bize verselerdi o parayı keşke bende bir gelinlik giyseydim fazla birşey istedim yoktu sadece bir gelinlik giymek ve sadece 1 saat mahalede davul zurna olsaydı yeterdi. yani bi 1000-1500 liralık birşey ama bunu bile yapmadılar boynum bükük kaldım kocamın abisinin düynünü yapmışlar altın takmışlar ve her ayda yardımcı oluyorlar bize yok. neden böyle yaptılar beni istemiyorlar mı? dün kocama ine sordum onlardan yardım istemiş mi diye hayır dedi niye sordum cünkü önceden sormuştum durumumuz yok demişler. yanlız o benimle evlenmek icin sormamış beni tanımadan önce başka bir kızı seviyormuş onu istemeye gitmişler ama kız ben öyle birini tanımıyorum demiş kendisinede aşk karın doyurmuyor demiş. o kabul etseydi evlenmeyi düyün yaparlardı altında takarlardı diye düşünüyorum cünkü gidip istemişler bizde bunu bile yapmadılar. diyceksiniz ki niye evlendin istemeye gelmediyseler cünkü cok seviyordum halada seviyorum ben bir az bekleyelim ve kendimiz yapalım düyünü istiyordum ama kocam yok beni seven insan yanımda olur dedi. bu olay hep aklımda düşünmemeye uraşıyorum ama olmuyor gelinlik giymedeim icin ve düyünüm olmadı icin cok üzülüyorum zoruma gidiyor hatta su anda bile ağlayarak yazıyorum yardım edin söyleyın suc bende mi ve neden böyle oldu.
aylesi bize gelip gidiyor ve utanmadan da para istiyorlar abisinin düyünunde benim kocam 3 tane burma bilezik takmış onlara ve düyünün yarı masrafınıda karşılamış o zaman calışıyormuş bizyise askerden geldinden 6 ay sonra evlendik ve taksitli mobilya aldık hala ödüyoruz tüm ay boyunca ben evi 150-200 liraylan gecindiriyom üzerimde douru düzgün bir elbise yok sadece 1 altın alyansım var onlarıda zaten ben almıştım. kocama cok sıkıldımı söyledimde üzüldümü söyledimde bana niye mutsuz sun seni dövüyormuyum icip geziyom mu yoksa aldatıyom mu diyor
beni hic anlamıyor hani her kızın hayalerindeki şeyler bende olmadını anlamıyor yoksa beni sevmedi icin mi yapıyor bunu. cocumuz oldu o benim hayatımdaki en güzel şey ve bir az büymesini bekliyorum ki calışmaya başliyım cocuma normal bir hayat verim cunku babası annesi gine para göndermek istiyor abisine falan filan belkide benden habersiz gönderiyor ben okadar kısıyom kendimden tek bir cift ayak kabım var 1 yıldır baska alamıyorum cunku alırsam bu ay yemek paramız kalmicak. cocu görmeye geldi babası hic birşey getirmedi onu boş ver cocu kucana alıp sevmedi bile oysa istanbulda işleri varmış adamın o yüzden gelmiş üstelik yol parasınıda biz ödüyoruz ucakla gelip gidiyor. lutfen yardım edin ne yapmalıyım onlara ve kocama nasıl davranmalıyım.

Kimseye bir şey yapamazsın.
Soğuk davranırsın, para isteyenlere vermezsiniz.
Ama önce eşini yola getirmen gerek.

Kimse bana palavra atmasın.
Her insan ailesini tanır.
Ne zaman destek olacaklar ne zaman köstek bilir.
Ama bunu açıkça söylemiyorlarsa ben buna çok kızıyorum.

Madem bu aileden hayır gelmeyecek,gelmiyor.
Ne bu ana baba merakı hala daha nasıl sizden para isteyebiliyorlar.
Eşiniz nasıl bu yüzü veriyor.
Kendisini düşünüp eline geçen her kuruşu biriktirip senin hayallerini bir parça gerçekleştirebilirdi.
Gitmiş kaynına bilmem kime 3 bilezik takmış akıllı!
Bu kadar da enayi olunulmaz ama.
Haketmeyen insanları ailem diye göklere çıkarıp masum karısını boynu bükük bırakıyorlar.

Beş kuruş faydası olmayan insanlar anayım babayım diye geziyor.
Bu heriflerde bunları baş tacı ediyor. Sinir oluyorum kusura bakmayın.
Şimdi kız tarafı erkek tarafı gibi olmuş. Erkek tarafı da neyi nasıl beleşe getirsem derdinde.
Tek erkek çocuğu olanlar bile aynı yaa.
Ayıp valla.. Yatağa düşer de bakım beklerler ama.
Böyle konuşunca da adım gaddar oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…