• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hakliyim o mu ☹️

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.484
2.703
53
Kizlar iki buçuk aylık bir bebegim var kolik bir bebek ne uyuyor ne duruyor sürekli bağırıyor 64 kilodan iki ayda 50 kiloya düştüm tuvalete bile zor gidiyorum. Esimde işten geriye kalan zamanlarda cok yardimci oluyor hakkini yiyemem annemde yakinimda bebegimin gaz problemini probiyotik damla ile çözdük ama hala huysuz bir bebek zor bi bebek eşime sprail taktirmak istedigimi söyledim kabul etmedi bebegim anne sütü aliyor bebegimi birakip gidemem bebegimle toplu tasimaya da cesaret edemiyorum esimde sprail taktirmami istemediği icin götürmez dün de bir sene sonra tekrar bebek istedigini söyledi şaka yaptığını düşündüm ama ciddiymis☹️ tamam mukemmele yakin bir adam her konuda yardimci ama ben beş sene rahat düşünmem belki sonrasinda hic düşünmem bazen esime ve bebegime haksizlik ediyor gibi düşünüyorum ama kendimi de dusunmek zorundayım hamile kalmaktan korkuyorum dogurmak mesele değil bebeğim zor bi bebek kardeşi de ayni olursa naparim ☹️zaten birincisine yetisemiyorum iki tane tamamen hayattan koparir beni sizce esim mi hakli benmi? O cocuklarimizin arasinda yas farki cok olmasin yakin olsunlar birlikte büyüyüp yetissinler istiyor ama kendimde o enerjiyi goremiyorum
Güncelleme : esimle konuştum psikolojik olarak iyi olmayacağımı dünyaya evlat getirmek dogurmak tan degil onun manevi olarak güzel bir şekilde büyümesini sağlıklı psikolojide olan anne ile büyümesinin daha doğru olacağını söyledim o da bana haklısın düşünemedim diyip özür diledi böylece sorun ortadan kalkti

Son düzenleme:
İstemediğiniz sürece çocuk yapmayın eşiniz haklı falan değil. Kendi doğuruyor emziriyor sanki de fikir beyan ediyor. Ortak alınmalı bu kararlar siz istemiyorsanız o spirali paşa paşa taktıracak. Bir dursun yani dün bir bugün iki küçücük bir bebek var ne ikinci çocuğu ? Büyük bir kavga anca aklını başına getirir yapabiliyorsa tek başına yapsın madem o kadar istiyor.

Pardon da doğuran sensin ne hakla şu halini görürken 1 yıl sonra yeniden bebek istediğini söyleyebiliyor, o mu doğuracakmış.

Emzirirken kullanılabilen doğum kontrol hapları var. Ben cerazette'yi biliyorum. Sağlık ocağındaki ebene ya da doktoruna danışabilirsin. Ne kadar yardımcı olursa olsun 9 ay sen taşıyıp 24 saat sen dinliyorsun o ağlamayı, kocan bebek kararı veremez.

Bir de gaz sorunu falan hallolduysa bebeğin susması için çok çaba harcamamaya çalış, yanında ol, elini tut ya da ana kucağında salla oyalamaya çalış. Kolay olmasa da sesi normalleştirmeye çalış zihninde, çünkü başka çaren yok, bütün gün kucağında tutsan da ağlayacak.

Son düzenleme:
Kizlar iki buçuk aylık bir bebegim var kolik bir bebek ne uyuyor ne duruyor sürekli bağırıyor 64 kilodan iki ayda 50 kiloya düştüm tuvalete bile zor gidiyorum. Esimde işten geriye kalan zamanlarda cok yardimci oluyor hakkini yiyemem annemde yakinimda bebegimin gaz problemini probiyotik damla ile çözdük ama hala huysuz bir bebek zor bi bebek eşime sprail taktirmak istedigimi söyledim kabul etmedi bebegim anne sütü aliyor bebegimi birakip gidemem bebegimle toplu tasimaya da cesaret edemiyorum esimde sprail taktirmami istemediği icin götürmez dün de bir sene sonra tekrar bebek istedigini söyledi şaka yaptığını düşündüm ama ciddiymis☹️ tamam mukemmele yakin bir adam her konuda yardimci ama ben beş sene rahat düşünmem belki sonrasinda hic düşünmem bazen esime ve bebegime haksizlik ediyor gibi düşünüyorum ama kendimi de dusunmek zorundayım hamile kalmaktan korkuyorum dogurmak mesele değil bebeğim zor bi bebek kardeşi de ayni olursa naparim ☹️zaten birincisine yetisemiyorum iki tane tamamen hayattan koparir beni sizce esim mi hakli benmi? O cocuklarimizin arasinda yas farki cok olmasin yakin olsunlar birlikte büyüyüp yetissinler istiyor ama kendimde o enerjiyi goremiyorum
Cocuk dogurma ve buyutme eylemlerini ustlenmedigi surece bu konuya eş kisisi karisamaz. Ister yarin dogurursun istersen 5 sene sonra istersen hic dogurmazsin.

Eşiniz çok istiyorsa bir sene sonra kendi doğursun. 😏

Neye haksızlık edeceksiniz? Daha küçücük bebeğiniz var, zorlu bir süreçten geçiyorsunuz, eşiniz sizi biraz düşünse şuan ikinci çocuk muhabbeti yapmaz zaten.

Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman düşünürsünüz. Korunma kısmını eşinize bırakmayın. Sonra minnak bir sürprizle karşılaşırsınız.

Korunun ,siz istemediğiniz sürece 2. Çocuk olmasın. Bebeği 9 ay karnında taşıyan mide bulantısı yaşayan, doğum sancısı çeken,7/24 bebek bakımıyla ilgilenip uykusuz kalan, emziren sizsiniz. O ise işten geldiği kadar görüyor bebeği. Bu yüzden size ısrarla 2. Çocuk istiyorum demesi çok saçma. Tabiki siz haklısınız.

2. çocuk konusu için daha çok erken bi dursun ne oluyor yahu?
Şu an bebeğinizle zaten zorlu bir süreç yaşıyorsunuz, sen mahvolmuşsun, bebek ayrı mahvolmuş.
İnsanlar doğum kilolarını senelerce vermeye çalışırken bir anda 14 kilo kaybetmişsin.

Bu durumda olan yeni bir anneye söylenecek/baskı yapılacak en son konu 2. çocuk konusu.
En iyi koca bile bazen ne kadar düşüncesiz olabiliyor ya... Bu erkeklere acilen incelik yüklemesi yapılması lazım.

Şu an bu konu ile alakalı polemiğe girmeyin. Bunları konuşmak için erken olduğunu söyleyin. Bi fiziksel/mental olarak kendime geleyim, düzenimiz otursun sonra yeni bebek ile konuşalım dersiniz. Bu sırada siz korunmaya devam edin mutlaka. Bir üye emzirirken kullanılabilen hap olduğunu yazmış. Araştırın mutlaka.

Valla çok mükemmele yakın değil gibi duruyor beybi senin bedeninde senin vereceğin kararlar geçer spiral taktırmana izin vermemiş bak bak bakkk

Esin yardımcı annen yakında su an çok yeni ama bence de ikisini yakın dogurup birlikte büyütmek en mantıklısı çünkü sana bir haberim var bunlar zor günlerin ama yakında daha zor günlerin olacak 🥴 6 yaşında tek çocuğuma ikinciyi yapmak istiyorum ama keşke yakın yapsaydım da birlikte buyuseydiler

Eşiniz sonra nie çocuk olmuyor die sizinle daha büyük bi tartışma içine girmesin ?
Siz ikna etmeye bakın orta yolu bulun bu bebek emsin süt hakkı var falan . Bu yürüsün ondan sonra moduna alın sonrasını sonra düşünürsünüz .

izin gününde bebeğinizi ona bırakın çıkın sütünü sahip bırakın. öyle işten geldiği zaman almaya anlayacağı bir se değil ayrıca annesi filan dolduruyor olabilir. hemen ikinciyi yap beraber buyusunler mantığı eskilerden. saldım çayıra mevlam kayıra usulü buyurler

izin gününde bebeğinizi ona bırakın çıkın sütünü sahip bırakın. öyle işten geldiği zaman almaya anlayacağı bir se değil ayrıca annesi filan dolduruyor olabilir. hemen ikinciyi yap beraber buyusunler mantığı eskilerden. saldım çayıra mevlam kayıra usulü buyurler
Annesi bizimle ilgili hicbirseye karışmaz hiçbir zamanda karışmadı gecim çocuk iliski siz iyi olun yeter kafasinda evliligimizi ve esimin düşüncelerini etkileyecek kimse yok esim sadece çok çocuk seven isteyen birisi

Eşiniz sonra nie çocuk olmuyor die sizinle daha büyük bi tartışma içine girmesin ?
Siz ikna etmeye bakın orta yolu bulun bu bebek emsin süt hakkı var falan . Bu yürüsün ondan sonra moduna alın sonrasını sonra düşünürsünüz .
Hayir öyle biri değil normalde cok anlayışlı naiftir bu konuda tartışmaz ama sprail diyince korkuyor anlattım ama ya zarar verirse sonra istediğimizde çocuk olmazsa diyor

Esin yardımcı annen yakında su an çok yeni ama bence de ikisini yakın dogurup birlikte büyütmek en mantıklısı çünkü sana bir haberim var bunlar zor günlerin ama yakında daha zor günlerin olacak 🥴 6 yaşında tek çocuğuma ikinciyi yapmak istiyorum ama keşke yakın yapsaydım da birlikte buyuseydiler
Buna hic enerjim yok 🥲 yaşım 25 ama tek çocuk kafasındayım birde bebegim zor bi bebek ne kadar yardim eden cok olsada o bebegi anne büyütüyor psikolojik fiziksel zorluk annenin üzerinde

Sizin bebekle alakalı nasıl zorlandığınızı (kolik durumdan ötürü) çok iyi biliyorum.
Eşinize haksızlık ettiğinizi düşünmeyin çünkü ne kadar yardımcı olursa olsun bedensel ve ruhsal anlamda en çok etkilenen kişi sizsiniz.
O enerjiyi göremiyorum diyorsunuz işte yanıt gayet açık !

Back
X