• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim güzel günlüğüm

argleton

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
çok şey var yapmak istediğim. günlük şart oldu. planlı programlı hareket edip hedeflerime doğru yola çıkmalıyım. hadi bakalım Bismillah.

öncelikle kendime bir plan yapmalı ve hayatımı düzene sokmalıyım. isteklerim neler ben neredeyim ve varmak istediğim hedefler için neler yapmalıyım.

evet ilk olarak çalışan bi bayan olarak düzenimi oturtmam lazım. ama bu nasıl olacak. sabah 8:30 akşam 19:00 çalışıyorum. evin temizliği yemek yapımı bulaşık çamaşır ütü hepsini nasıl düzene sokabilirim öncelikle bunu planlamalıyım.

çamaşır yıkama günüm perşembe olsun. cuma da katlar ütüler kaldırırım. evet bu iyi oldu. cumartesi ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum çünkü.
temizlik günüm salı olsun. ayrıntılarını ayrıca düşünmeliyim sonra.
yemek işine gelince hergün ertesi günün yemeğini yapmalıyım. yoksa saat cok geç oluyor malesef.

bu akşamın planını yapmalıyım mesela.

19:30 işten dönüş eve giriş. ilk olarak yemek yapmalıyım. bu akşam için pratik ve hızlı bi yemek olmalı.

20:00 -20:45 temizlik. hızlı bir sekilde tüm evi süpürüp silip tozunu almam lazım.

21:15 - 21:45 banyo tuvalet ve balkonlar yıkanacak. makineye banyo paspasları atılacak.

bu saatten sonrası da benim olacak. saat 12 ye kadar 2 saat 15 dakikam var.

güzel bir kahve ve ders çalışma zamanı. smmm olmak istiyorum kasım da sınava gireceğim de ondan ötürü yani. mekanım belli. balkon....

24:00 -03:00 uyku
03:00 -04:00 sahur
04:00-08:00 uyku

Son düzenleme:
spor olayım da var tabi ama ramazan bitene kadar spor yapamayacagım çünkü vaktim yok. ramazan bittikten sonra uykum düzene girecek ve o zaman sabahları bir saat spor yapabileceğim.

madem günlük plan yapıyorum yarının da planını yapayım hemen.

08:00 uyanış
08:30 : 19:00 mesai
19:30 eve varış

19:30 - 20:50 yemek yapımı (mercimek çorba, salata, ayran, çiğköfte) yemeğe misafirim var ve çiğköfte sözüm var

akşam tümden dolu zaten misafir olunca gün gene bitti gitti.

24:00 -03:00 uyku
03:00-04:00 sahur
04:00-08:00 uyku

Son düzenleme:
dün saati saatine plan yapmak çok iyi geldi işleri hep gözümde büyütüyordum ama kısacık sürede evim tertemiz oldu. ve gayet toplu bıraktım sabah cıkarken. üstelik işim bittiğinde saat 21:00 dı. akşamdan bugun gelecek misafirlerim için zeytinyağlı barbunya, mercimek çorbası ve tatlımı da yaptım. bugun gidince iftara yetiştiremezdim yoksa. ve tüm akşam bana kaldı. dinlendim ders çalıştım tv izledim.
bundan sonra hep böyle programlı hareket etmek istiyorum. bu çok iyi oldu. biraz düzene oturunca kendimi geliştirebileceğim programlar da yer vereceğim inşallah. her şey zamanla ve sabırla....

dün saati saatine plan yapmak çok iyi geldi işleri hep gözümde büyütüyordum ama kısacık sürede evim tertemiz oldu. ve gayet toplu bıraktım sabah cıkarken. üstelik işim bittiğinde saat 21:00 dı. akşamdan bugun gelecek misafirlerim için zeytinyağlı barbunya, mercimek çorbası ve tatlımı da yaptım. bugun gidince iftara yetiştiremezdim yoksa. ve tüm akşam bana kaldı. dinlendim ders çalıştım tv izledim.
bundan sonra hep böyle programlı hareket etmek istiyorum. bu çok iyi oldu. biraz düzene oturunca kendimi geliştirebileceğim programlar da yer vereceğim inşallah. her şey zamanla ve sabırla....

meraba tatlım :))
sevindim planlı bir gün geçirmene..
ben de çok severim plan yapmayı...
ama işte sen uluslararası platformda yazmayı denemişsin tek farkımız...
ben de mi öyle yapsam bilemedim..
sence nasıl, bir ajandaya yazmak mı buraya yazmak mı daha iyi?

Ben de artık planlı yaşamak istiyorum, bir defter tutup haftalık yemek planıma kadar yapmak istiyorum bakalım.

meraba tatlım :))
sevindim planlı bir gün geçirmene..
ben de çok severim plan yapmayı...
ama işte sen uluslararası platformda yazmayı denemişsin tek farkımız...
ben de mi öyle yapsam bilemedim..
sence nasıl, bir ajandaya yazmak mı buraya yazmak mı daha iyi?

meraba canım.
aslında bu kadarlık plan için evet bir ajanda yeterli olabilir ama ben daha yeni başlıyorum. yapmak istediklerim cok ve nasıl yapacagımı neler yapabileceğimi ayrıntılandırmak istiyorum. burada yazmanın artısı okundugunu bilmek... ona göre hareket etmek...

Ben de artık planlı yaşamak istiyorum, bir defter tutup haftalık yemek planıma kadar yapmak istiyorum bakalım.

malesef plansız olmuyor en azından benim için. günümün hiç bereketi kalmıyor yoksa. tüm gün iş. kalan zamanı çok ama çok iyi değerlendirmem gerekiyor.

bu ay sonuna kadar kendime iki kitap okuma hedefi koyuyorum. kitapların ne olacagına karar veremedim. klasikleri okumak istiyorum zaten. iytice bir araştırayım. ve kitapları bitirecek şekilde planıma ekleyeyim :68::68::68:

malesef plansız olmuyor en azından benim için. günümün hiç bereketi kalmıyor yoksa. tüm gün iş. kalan zamanı çok ama çok iyi değerlendirmem gerekiyor.

Aynen öyle, bir şeylere dalınca bir bakıyorsun her şey kalmış, ya da neye nereden başlayacağını bilmiyorsun. Saatli olmasa bile bir yapılacaklar listesi harika olacaktır.

Aynen öyle, bir şeylere dalınca bir bakıyorsun her şey kalmış, ya da neye nereden başlayacağını bilmiyorsun. Saatli olmasa bile bir yapılacaklar listesi harika olacaktır.

dün dakikası dakikasına bir plan yaptım işin ilginci hedefimden de hızlı oldum ve kendime çok fazla zaman kaldı. bugun de öyle yapacağım.

işte bu ay okuyacağım kitaplar.

1) dostoyevski -- yer altından notlar

2) victor hugo -- bir idam mahkumunun son günü

kitaplarımı sipariş verdim bile. iş bankası yayınları olmasına özen gösteriyorum. malesef 3 liraya bile klasıklerı satan yayınlar var içerikleri çok çok kötü oluyor. büyük bir heyecanla elime ulaşmalarını bekleyeceğim. :16::16::16:

bugün çok mutlu uyandım. tüm gün böyle gider umarım. radyoda leonard cohen-" dance me to the end of love " çalıyor. bayılıyorum bu şarkıya. biraz işlerim var sonrasında günün kalanını planlayacağım elbette.

Son düzenleme:
ne kadar da yogun bi gün oldu bugun. basımı kaşımaya vaktim yoktu misali.

gelelim planımıza:

19:30-19:35 makineye çamaşır atılacak. malum bugun camaşır günü

19:35-20:00 pilav ve cacık yapılacak. cok rahat yetiştiririm. azıcık da kocacım yardım etsin artık.

20:00-20:05 bulaşık makinesi boşalacak

20:05-20:45 dinlenme

20:45-21:10 akşam yemeği

21-10:21:15 bulaşıkları makineye diz.

21:20-21:30 çamaşırları as. birdaha çamasır at

21:30 ders çalışma zamanı. ticaret hukuku çalışılacak bu akşam.

23:55 çamaşırları as. ve yatış...

bir kitap daha sipariş verdim bugun. suc ve ceza :) kitaplarımı dört gözle bekliyorum :52::52::52:

zaman herseyin ilacı hersey düzelecek hayallerimi bir bir gerçekleştireceğim

günaydın güzel günlüğüm.

bu gün kendimi çok iyi hissediyorum yine. işe başlamış olmak ne güzel. sabahları kalkıp gidebilecek bir işimin olmasına şükrediyorum. 3 yıl süren işsizlikten sonra bomba gibi geldi bu iş bana. şükürler olsun :16::16::16:

yarın kayınvalidem geliyor. o yüzden bugün evi pırıl pırıl yapmalıyım. ayrıca yarının yemeklerini yine bu akşamdan yapmalıyım. üstelik bugun eve gidince ikindi akşam ve yatsı namazlarımı da kılmak istiyorum. bu yüzden planıma namazlarımı da ekleyeceğim inşallah. planımı yapınca ders calışmaya vaktim kalır mı pek bilmiyorum :44::44::44:

çok yoğun bir gündü. neyseki şu an biraz olsun rahatlamış durumdayım. sıra geldi günlük planıma. bugun bana akşam kısa gelecek.

19:30-19:45 ikindi namazı
19:45-20:00 evi süpürme
20:00-20:10 büyük balkonu yıkama
20:10-20:15 küçük balkonu yıkama
20:15-20:30 wc banyo yıkama
20:30-20:35 toz alma
20:35-20:45 yerleri silme
20:45-21:15 akşam yemeği
21:15-21:25 akşam namazı
21:25-21:40 çamaşırları katlama
21:40-22:15 ütü yapma
22:15--- yarın için iftar menüsü hazırlama
artık yemek pişirme olayı ne zaman biterse o zaman da yatsı namazı ve uyku.. kitabıma başlayamayacağım galiba bu akşam :43::43:

Back
X