• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi kronik rahatsızlığı olan var mı?

merhaba
sufigo sanırım tekirdağda yaşıyorsun.bende tekirdağda yaşıyorum.
benimde bir türlü teşhisi konamayan ağrım var.mide ağrısı gibi
3 yıldır bir çok doktora gittim.kaç defa endoskopi oldum
tomografiler sayısını hatırlamadığım kadar çok kan tahlilleri
internette araştırırken kronik pankreatit hastalığını okudum bulantı ve kusma dışında belirtileri bana uyuyor.
bana biraz hastalığından bahsedermisin?
teşhisin nasıl konuldu?

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler..
Merhaba öncelikle Allah şifa versin yokmu bu hastalıktan demişsiniz Annem var cnm
Bizde daha önce hiç duymamıştık bir akşam kusma aşırı ağrı ile gittik enzimler 800 civarı çıkınca acil yatış verdiler 3 gün sadece su ve serum 4 gün diyet 1 sonra diyet 2 derken evde antibıyotık tedavı ıle yolladılar.(ama yollarken bize evde dıyet devam demediler normal beslensin dediler)Bir hafta sonra tanıdığımız profa hem bilgi hemde birde o baksın diye tahlil danışması yaparken ne normali onun perhiz yapması lazım dedi hatta getirin bır haftada ben yatırayım ıhmale gelecek bir şey değil tamamen kuruması lazım dedi. Bir haftada başka bir hastanede yattı orda cok diyet vermediler diyet 2 ve serum ıle devam etti tahlıllerı yapıldı eve çıktık 15 gün sonra kontrolde 130 civarıydı iltihabı sıfır yağ perhizle devam edin bir ay sonraki kontrollerine kadar dedi.
İnternette çok bilgi yok cnm e drlarda oturup detaylı bir açıklama yapmıyor.Halbuki bu tip hastalara liste hazırlasalar su yasak bu değil diye ne güzel olurdu :(biz Yağ yedirmiyoruz yemekler hep sıfır yağ teflon tavada kahvaltı için peyniri vs yağsız hiç bir yemeğinde yağ kullanmıyoruz et tavuk özel kasap sıfır yağlı olarak veriyor onunda yine haslayıp ilk suyunu döküyoruz. Ama ben sebze konusunda bir diyet uygulamıyorum (Yemeklerini ben yapıyorum)sebzeye meyvaya agırlık verıyorum (yası var cunku bu sefer duskunluk olur diye korkuyorum)dr vıtamın takviyeside vermedi
Ama bir gün iyi bir gün çok halsiz sizin bu halsizlikleriniz ne kadar sürdü birde yenmemesi gereken yumurta yağ ve yağlı ürünler vs dışında sebzede bakliyatta yasak neler var yazarsan çok sevinirim

Herkese merhaba lar bende size hastalıklarından bahsetmek isterim. Ben doğuştan engelliyim. Ayak kaslarimi kullanamam cocukluktan beride kollarla cikip kalktigim icin kollarimda ezilme ve kırılma var. bel kesim dik ve çok oturunca kemiklerim batıyor. Safra kesesi ameliyati oldum. Ve halen gaz ağrılarım var. Anemi hastasıyım. Colyak var. Fmf tasiyicisiyim çok şükür agrisi pek olmuyor. Ve bakmam gereken yatalak bir annem var. Bazen iş arıyorum ama engelliligimden dolayı vermiyorlar. Açıkçası bu dünya bi çeşit bitecek ama insallah erken biter. Çünkü kaldıracak bi psikolojim dahi kalmadi

Öncelikle herkese geçmiş olsun.Sufigo ben de kronik pankreatit hastasıyım sanırım sizde öyle.Teşhisim yeni konuluyor daha ve psikolojim çok kötü hastalığın seyri hakkında endişelerim var ve çevremde bu hastalıktan olan hiç yok.Sizinle konuşmak isterim bu konuda Amerikada kronik pankreatit grupları var orayada üye oldum belki biribirimize yardımcı ve destek olabiliriz.

Merhabalar
merhabalar kızlar ben kronik pankreatit hastayım yıllardır ne çektim türkiyede sayılı bulunan bi hastalık çünkü daha çok gencim ve sebebi ne bilinemiyor.. 1 ayda 13 kilo verdirtti. Hep hastanelerde yatıyorum en son ki yatışımda 34 şişe serum yedim hastayken bırakın yemek yemeyi , su bile içmem yasak oluyor
Hep Türkiyenin en ünlü proflarına gittim çözüm gene yok..
her türlü yiyecek yasak yumurta bile.. hoş onu da pek takan yok ben aralarda yiyorum :KK1:
diyeceğim şu ki benim gibi kronik rahatsızlığı olan var mı? En iyi birbirimizin halinden böyle anlarız çünkü.. Psikolojim çok bozulmuştu bi aralar şuan toparladım..Allah düşmanıma vermesin böyle hastalıkları umarım benim gibi olan varsa şifa bulur..

Merhabalar benim arkadaşıma da kronik pankreatit dendi ama neden olduğu bilinmiyor ERCP önerdiler? 1 haffa 10 gün de bir hastaneye yatıyor siz ne yaptınız? Tedavi bulabildiniz mi? Stent işe yaradı mı tekrar neden stent takıldı? Ve tekrar atak geçirdiniz mi?

1. As hastaligi
  2. Migren
  3. Çölyak
  4. Laktoz alerjisi
  5. Polen alerjisi var. Hepimize geçmiş olsun :dua::dua:

merhabalar kızlar ben kronik pankreatit hastayım yıllardır ne çektim türkiyede sayılı bulunan bi hastalık çünkü daha çok gencim ve sebebi ne bilinemiyor.. 1 ayda 13 kilo verdirtti. Hep hastanelerde yatıyorum en son ki yatışımda 34 şişe serum yedim hastayken bırakın yemek yemeyi , su bile içmem yasak oluyor
her türlü yiyecek yasak yumurta bile.. hoş onu da pek takan yok ben aralarda yiyorum :KK1:
diyeceğim şu ki benim gibi kronik rahatsızlığı olan var mı? En iyi birbirimizin halinden böyle anlarız çünkü.. Psikolojim çok bozulmuştu bi aralar şuan toparladım..Allah düşmanıma vermesin böyle hastalıkları umarım benim gibi olan varsa şifa bulur..
Merhabalar bende bir yıldır otoimmün pankreatit hastasıyım artık kronikleştiği için hastaneye yatırmıyorlar kreon kortizon kullanıyorum hastalığın ilerlemesinden endişeliyim sizde süreç nasıl ilerliyor bir tedavi yöntemi bulabildiniz mi allah hepimize şifa versin inşallah

Merhaba aynı rahatsızlık bende yaşıyorum mide bulantısı iştahsızlık kilo kaybı dört aydır pankreatik ile ilgili sıkıntı çekiyorum safrada çamur iltihap pankreasta başında ödem dedi doktor pankreatik dedi sürekli halsizlik yatıyorum yemek yiyemiyorum bulantı iştahsızlık hat safhada sekiz kg verdim siz nasıl oldunuz bana bilgi verirmisiniz nasılsiniz nasıl tedavi uygulandı size

teşekkür ederim iyiyim çok şükür Rabbim sana da şifa versin
çocukluğu hastalıkla geçmiş biri olarak tavsiyem hiç takmadan kendini hasta olarak görmeden hayatını yaşamak, hasta psikolojisine girip ah vah etmektense sağlıklı bir birey gibi yaşayarak hayatın içinde olmak daha "normal" hissettiyor
bu konuda desteğe ihtiyacı olan varsa özelden yazabilir:KK34:
Bende dört aydır pankreatik hastasıyım kilo kaybı iştahsızlık yemek yiyemiyorum bulantı halsizlik bakıma muhtaç kaldım hep yatıyorum kolum kanadim kalkmiyor dört aydır antibiyotik kullanıyorum enerjim bitti artık psikolojim çöktü siz atlattinizmi tedavi süreciniz nasıl geçti cevaplarsanız memnun olurum geçmiş olsun

1. As hastaligi
  2. Migren
  3. Çölyak
  4. Laktoz alerjisi
  5. Polen alerjisi var. Hepimize geçmiş olsun :dua::dua:
Merhabalar..Üzerinden zaman geçmiş ama benim de laktoz intoleransım var alerji farklı bisey mi bilmiyorum.29 yaşındayım ve bu yasta ortaya çıktı.Bu geçici bi durum mu acaba.Yoksa çölyak da buna eşlik edecek mi ilerde çünkü çölyak belirtilerim de başladı.

Back