Sağol cnm benim önce konuyu açmamda sana teşekkür ederim.Çünkü senin konunu görünce topiğe bir bakayım dedim geyik sohbet yeri diye senin yazını okuyunca bende neden açmayayım dedim.Hepimizinde ortak sorunu bu içimizde birikince bazı şeyler bir müddet sonra en ufak bişeylerde patlıyoruz mutlaka.içimizde biriktirmeyelim artık benimde yazmak istediğim o kadar çok şey varki.Ben kendi kendimi aştım ve geliştirdim kişisel gelişim kitaplarını okudum hep haliyle biraz bende psikolog gibi oldum biçok şeye bakış açım değişti farklı gözlerle bakabiliyorum artık çoğu şeye.Hatta bana derler sen ne kadar rahatsın böyle en kötü olaylara bile geniş bir tutum sergileyebiliyorum artık.Çünkü o olaya farklı açıdan bakıyorum.Kendimi harap etmeye gerek yok nasılsa ben çatlasamda herşey kendilinden gelişecek diye kendimi teselli ediyorum.Onca şey atlattım kendi gücümle inancımla ayakta kaldım.Bu yüzden çoğu kişiye yardımcı olabilirsem bende mutlu olucam iyilik etmek yardımcı olabilmek destek olabilmek beni daha çok mutlu ve huzurlu yapıyo.lioncum çok güzel bir topik olmuş, hayırlı olsun :)
aynen öyle, ne oluyorsa zaten stresten kendini yemekten oluyor. bende de alerji ve diş sıkma var benzer sebepten. sinirimi boşaltamıyorum içimde patlıyor sonra hoop gece dişlerimi sıkıyorum sabah bütün çenem, boynum belim ağrıyor.
alerji desen bünyem alerjik canımı sıktığım stres yaptığım vakitlerde anında reaksiyonlar başlıyor. e insanlara da bir yere kadar yani benim sinirim de beterdir hani kimseyi de kırmak üzmek istemiyorum, içimde patlıyor.
burda birbirimize destek olur, bir şekilde stresten uzak durmaya çalışabiliriz bence. hadi bakalım :)
ben mesela bu aralar ufak tefek şeyleri bayağı kafama takar oldum ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor.
senin de şu kaynana koca olayın kötü olmuş, cevap versen ayrı dert vermesen ayrı dert, annem de evlendiğinden beri benzer şeyler yaşıyor o yüzden küçüklüğümden beri ben de şahidim böyle şeylerin zorluğuna.
Sağol tatlım inşallah cnm herkese faydalı oluruz.Bende aslan yükselenimde akrep genellikle bu burcun iyi yönleri bende toplanmış.İyi niyetli insanlara karşı şevkatli dostluğu mükemmeldir vsss gibi özellikler.Kendimi bildim bileli çoğu insanlar hep dertlerini bana anlatırlar fikir alırlar sır taşıdığım için güvenirler.Lisedeki öğretmenim bile benimle sohbet etmek için hep yanına çağırırdı sen yaşına göre çok olgunsun derdi sağolsun.Ben erken yaşta sorunlar yaşamaya hayatla mücadele etmeye başlayınca haliyle yaşımdan önce olgunlaştım tabi.Burda herkes içini döksün anlatsın kimlere sinir oluyoruz kime ne söylemek isterdik vsss neler neler herşeyi paylaşalımki böylece kendimizi de biçok şeyde aşmış oluruz.hayırlı uğurlu olsun konunun arkadaşım...eminim paylaşım çok olacak:))) ben yengeç burcuyum kırılgan fazlaca duygusal,bende içime çok atarım ama arada patlama yaşarım:)))) hep içe atsam yandım her yerimden bir hastalık çıkardı eminim. rahat insanlara hep özenmişimdir, gamsız kafaya hiç birşey takmazlar...
Sağol cnm benim önce konuyu açmamda sana teşekkür ederim.Çünkü senin konunu görünce topiğe bir bakayım dedim geyik sohbet yeri diye senin yazını okuyunca bende neden açmayayım dedim.Hepimizinde ortak sorunu bu içimizde birikince bazı şeyler bir müddet sonra en ufak bişeylerde patlıyoruz mutlaka.içimizde biriktirmeyelim artık benimde yazmak istediğim o kadar çok şey varki.Ben kendi kendimi aştım ve geliştirdim kişisel gelişim kitaplarını okudum hep haliyle biraz bende psikolog gibi oldum biçok şeye bakış açım değişti farklı gözlerle bakabiliyorum artık çoğu şeye.Hatta bana derler sen ne kadar rahatsın böyle en kötü olaylara bile geniş bir tutum sergileyebiliyorum artık.Çünkü o olaya farklı açıdan bakıyorum.Kendimi harap etmeye gerek yok nasılsa ben çatlasamda herşey kendilinden gelişecek diye kendimi teselli ediyorum.Onca şey atlattım kendi gücümle inancımla ayakta kaldım.Bu yüzden çoğu kişiye yardımcı olabilirsem bende mutlu olucam iyilik etmek yardımcı olabilmek destek olabilmek beni daha çok mutlu ve huzurlu yapıyo.
Sağol tatlım inşallah cnm herkese faydalı oluruz.Bende aslan yükselenimde akrep genellikle bu burcun iyi yönleri bende toplanmış.İyi niyetli insanlara karşı şevkatli dostluğu mükemmeldir vsss gibi özellikler.Kendimi bildim bileli çoğu insanlar hep dertlerini bana anlatırlar fikir alırlar sır taşıdığım için güvenirler.Lisedeki öğretmenim bile benimle sohbet etmek için hep yanına çağırırdı sen yaşına göre çok olgunsun derdi sağolsun.Ben erken yaşta sorunlar yaşamaya hayatla mücadele etmeye başlayınca haliyle yaşımdan önce olgunlaştım tabi.Burda herkes içini döksün anlatsın kimlere sinir oluyoruz kime ne söylemek isterdik vsss neler neler herşeyi paylaşalımki böylece kendimizi de biçok şeyde aşmış oluruz.
Bu yazında sanki beni anlatmışsın seninle çok ortak yönümüz var demekki.bende çok pozitif güleryülü neşeli sıcakkanlı yaşama sevgisiyle coşkuuyla dolu içinde kalbinde birçok fırtınalar kopan herşeyi tutkuyla yaşamak isteyen biriyim abartmıyorum kesinlikle burcumunda özelliğinde dolayı.Ama gel görki bu tür şeyler benimde içime kapanmama çoğu şeye küsmeme sebep oluyo.Biçok şeyi yapmak aşmak istiyorum ne yazıkki engeller beni rahat bırakmıyah ne de güzel söylemişsin canım benim :)
çok mutlu oldum böyle bir şeye vesile olmama da. enginn bilgilerinle rahatlığınla artık buradan da bir çok kişiye ulaşırsın ki inan sadece birilerine yardımcı olmak bile insana nasıl iyi geliyor ki öyle demişsin sen de zaten :)
aynen öyle, o patlamalar da insana zarar veriyor genelde, sen de az çok tanımışsındır öyle pek umutsuz bir insan değilimdir, hep olumlu yönden bakmaya çalışırım ama bazen öyle bir gün gelir ki yeter derim kendini mi kandırıyorsun sen diye bir umutsuzluğa düşerim oturur zır zır ağlarım sinirimi boşaltırım sonra yine hiçbir şey olmamış gibi dönerim eski halime, ama diyorum ya insanı yıpratıyor böyle şeyler, onlar da hiç olmasa diyor bazen insan. ama napalım artık hayat da böyle..ben de öyle pek yaşı olan bir insan değilim ama hayatımda gerçekten zor zamanlar yaşadım, çocukluğumdan beri hep olgun davranan kişi olmak zorunda kaldım bir çok sıkıntıyı göğüslemek zorunda kaldım ki çok şükür diyorum allahıma beni öyle güç durumlar güçlü bir kişi etti ki artık canımın kıymetini biliyorum. yine zorluklar yaşıyorum yine bir çok şeye katlanmam gerekiyor ama artık daha güçlü olduğumdan daha geniş bir çerçeveden bakabiliyorum ki çok işe yarıyor. ah bir de şu stres olmasaa..gel gör ki ufak tefek şeyleri bile kafama takmayı önleyemiyorum..o da sanırım biraz pinpirkli oluşumdan kaynaklanıyor, ben de balık olunca :)
ve evet ne de doğru demişsin, ben ne yaparsam yapayım çatlasam da patlasam da her şey olacağına varacak, insanın elinden başka ne geliyor ki..
Bu yazında sanki beni anlatmışsın seninle çok ortak yönümüz var demekki.bende çok pozitif güleryülü neşeli sıcakkanlı yaşama sevgisiyle coşkuuyla dolu içinde kalbinde birçok fırtınalar kopan herşeyi tutkuyla yaşamak isteyen biriyim abartmıyorum kesinlikle burcumunda özelliğinde dolayı.Ama gel görki bu tür şeyler benimde içime kapanmama çoğu şeye küsmeme sebep oluyo.Biçok şeyi yapmak aşmak istiyorum ne yazıkki engeller beni rahat bırakmıynlarıda aşıyorum gitgide.Kimseyi takmıyorumy.yapmak istediklerimi yapmaya çalışıyorum.Kafama koyduğumu sonuna kadar yapmaya çalışıyorum.Bende sinirimden ağlarım çoğu zaman sonrada hiçbişey olmamış gibi neşeme devam ederim.Sen balıksın demekki benim eşimde balık bilirim nasıl duygusal olduğunu.Bende duygusalım ama yaşadıklarım beni soğukkanlı yaptı.Şikayet etmiyorum geçmişimden kahretsin lanet olsun bile demiyorum hayatıma kaderime asla isyan etmedim çok şükür çünkü beni daha güçlü yaptı sorunlar ne kadar büyük olursa olsun aşabileceğimi öğretti hayat o kadar sorunu aştıysan bu zorluklarıda aşarım diyorum gözümde büyütmüyorum anlamsız geliyo çoğu sıkıntılar.Yani herşeyden ders çıkararak ben kendimi aşmışım artık.Cnm senin içinde elimden geldiği kadar yardımcı olmaya destek olmaya çalışırım bunu unutma sakın.
Tatlım zaten bu kadar sorunu nasıl aşabilirdikki.Tevekkül sabır inanmak umut etmek ve ne olursa olsun asla umudunu inancını kaybetmemek bunlar mutluluğa huzura kavuşturan şeyler.Benim için sözler çok önemlidir.Çoğu zaman gücümü kaybettiğimde umudumu kaybedecek gibi olduğumda okuduğum birçok anlamlı sözler veya filmle bile tekrar canlanırım.Her zorluğun arkasında kolaylık sabrın arkasında zafer her güçlüğün sıkıntının arkasındaysa ferahlık vardır.Ben bunları bilerek yol aldım.Zaten o kadar sorunu aşmamda ki en büyük etken sabrım Allahım bana nasıl sabır vermiş hayret edersin.aynen öyle, ben de fark ettim şu yazdıklarınla gerçekten de ortak yönümüz var oldukça fazla, bayağı benzer bakıyoruz hayata, bu da ikimzin de bi ateş bir de su grubu barındırmasından olabilir :)
hayatta lanet etmem neden benim başıma geliyor demem, tevekkül çok önem verdiğim bir şeydir, başıma geleni kabullenir elimden geldiğince sabredip atlatmaya çalışırım ki zaten mutluluğum da bu sabır sonunda gelir :)
çok sevinirim, çok teşekkür ederim desteğin için lioncum benim, ben de elimden gelen ne varsa yaparım vallahi yardımcı olabilceğim bir şey olursa :)
bak mesela ben hiç daha bugüne kadar dert etmedim kariyerim okulumla ilgili hiçbir şeyi çok şükür ki hep yolunda gittikendime güvenim de bu sayede geldi zaten. gel gör ki insan ilişkilerinde yapamıyorum aynı şeyi, iyi iletişime geçerim herkesle zaten yaylıkan gelen bir sıcakkanlılığım vardır iyimser yaklaşırım herkese, önyargılı olmamaya özen gösteririm herkes farklıdır derim mesela herkese geniş yaklaşırım öyle kalıpların içine sokmam kimseyi ki hayatın da böle yaşanması gerektiğine inanırım ama sanırım bazen fazla güveniyorum insanlara, ya da fazla değer veriyorum sonra kırılan üzülen ben oluyorum.
sana bir örnek vereyim, kuzenimden ötürü tanıştığım bir insan vardı, ama oldukça fazla ortak arkadaşımız var ve bizim okulda(kuzenimde) ve benim liseden çok samimi bir arkadaşım bu kişinin kuzeni. beni gidip o 6 senelik arkadaşıma kötülemeye çalışmalar, mavişko çok sinsi insanları birbirine karşı dolduruyor nefret ediyorum o kızdan demeler. bu çocukla benim sadece bir tanışmışlığım ve bir kez aynı ortamda bulunup sohbet etmişliğim var. gelip benim için böyle şeyler söylemesine nasıl üzüldüm bilemezsin. ki ben çocuk hakkında çok olumlu şeyler düşünüyordum. günlerce kafama bunu taktım. beni insanlar neden böyle görüyor olabilr acaba ben öyle düşünmesine sebep ne yaptım, beni neden kuzenine kötülüyor, ona kötüleyen kimbilir başka yabancıların içinde ne dyordur, benim insanların gözünde kötü bir intiba yaratmama sebep olabilir gibi şeyleri düşündüm de durdum bildiğin yüzüm düştü bu konu yüzünden. sonra kızdım kendime eeh yeter be mavişko ne düşünrse düşünsün insanlar seni ne ilgilendirir o kendi ayıbı daha tanımadan etmeden böyle konuşabiliyorsa zaten bozukluk ondandır, gidip konuşacağı anlatacağı insanlar da ona inanıyorsa ya da böyle bir lafla tanımadan önyargıyla yaklaşabiliyorsa sana lazım değillerdir sen yanındakilerle mutlu huzurlu devam edersin kimseye ihtiyacın da yok diye düşündüm ve şuan böyle yaklaşıyorum. ama tabii o günlerdeki moralimin düşüşü bir kayıp bence. bunu en baştan engellemem çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum..dert ettiğimle kaldım çünkü..
Tatlım zaten bu kadar sorunu nasıl aşabilirdikki.Tevekkül sabır inanmak umut etmek ve ne olursa olsun asla umudunu inancını kaybetmemek bunlar mutluluğa huzura kavuşturan şeyler.Benim için sözler çok önemlidir.Çoğu zaman gücümü kaybettiğimde umudumu kaybedecek gibi olduğumda okuduğum birçok anlamlı sözler veya filmle bile tekrar canlanırım.Her zorluğun arkasında kolaylık sabrın arkasında zafer her güçlüğün sıkıntının arkasındaysa ferahlık vardır.Ben bunları bilerek yol aldım.Zaten o kadar sorunu aşmamda ki en büyük etken sabrım Allahım bana nasıl sabır vermiş hayret edersin.
Kafana takma kimseyi üzüle üzüle kafaya takmaktan yaşımızda ömrümüzde gidiyo.Benim geçmişimde 16 yaşımdan itibaren şimdi 31 yaşındayım bu zamana kadar bomboş geçmiş hiçbişey anlamadan yaşamadan ömrüm geçmiş.şimdi kaybettiğim yıllarımı doldurmaya çalışıyorum.Bundan sonrasını kazanmaya çalışıyorum.Benim arkadaşım yoktur mesela buradan görmesemde tanışmasamda tanıdığım sevdiğim arkadaşlarım oldu.oda bana yetiyo zaten.ben herkese iyimser yaklaşmaya çalışıyorum ne kadar kıskansalarda çatlasalarda bir o kadarda uzak duruyorum onlardan.yine onların dönüp dolaşacağı yer benim yanım oluyo hep.İyi niyetim temiz kalpliliğimle bi çok şeyi kazanıyorum elde ediyorum Allah yardım ediyo beni o kötü insanlara karşı koruyo.Seni seven iyi niyetli insanlar bişekilde seni bulur sen kalbini temiz tuttuktan iyiliğini kaybetmedikten sonra hemde kıymetini değerini çok iyi biliyorlar.
Bende seni çok sevdim cnm çok mutlu oldum seni tanıdığıma.Hayat çok güzel ve değerli.yaşadıklarım bende aynı zamanda hırs yaptı başarmak için çok uğraşıyorum.Merdivenleri basamakları hızla çıkıyorum artık eski ben değilim yepyeni bir ben oldum.Ne yapmak istediysem yaptım ama daha yolum var tabi.Ben değişime 3,5 sene önce başladım çok fazla kiloluyken zayıflamakla başladım ilk önce.Okudum kitaplar bana başarabileceğimi bunun için istediğim güç enerji herşeyin aslında içimde var olduğunu sadece ortaya çıkarmak gerektiğini gösterdi.Bu sene 3 ayda 3 ameliyat geçirdim hiç nazlanmadım acıyı düşünmedim bile sonuca odaklandım.Bu ameliyatlar yüzünden kendimi saldım iyileşme sürecini bekledim kilo aldım şimdi tekrar canlanmak ve daha ilerisi için yol almak istiyorum.İstediğim inanç azim irade motivasyon herşey var nasıl olmak istediğimi hayalimde gözümde canlandırıyorum ve ona ulaşmak için can atıyorum.Engeller beni durduruyo sadece.iş konusunda da ilerlemek istiyorum bunun için dış görünümde şart kıyafetlerinle fiziğinle duruşunla karakterinle insanların gözünde bi yer yapacaksın tabi.Yazdıkların bile bana moral oluyo cnm sağol iyiki varız ve burdayız.aynen öyle.. ne olrsa olsa ben kendi iyi niyetliliğimden vazgeçmeden devam ediyorum yola. bende valla arkadaş dağ gibi ama ben yardımcı olurum hep genelde onlara, benim derdimi sıkıntımı bilen paylaştığım insan sayısı 3ü 5i geçmez. yaydan kaynaklanıyor sanırım benim etrafımda hep birileri olur çok arkadaşım vardır ama eksilen ama çoğalnıyla. alıştım artık çok da kazık yedim zamanında. çok da affettim çok da üzüldüm hırpalandım ama artık yanıma doğru insanları almayı öğrendim..yaşaya yaşaya öğreniyoruz ne yapalım yani..daha çok pişiceem daha çok üzülüp üzülüp bir şeylerin kıymetini anlayacağım.
hani diyorsun ya hiçbir şey anlamadan hayatım geçmiş şimdi fark ediyorum diye, geç değil ki 31 yaşındasın kendini en çok bilidğin ayaklarının yere bastığı yaştasın ki hala gençsin önünde çook uzun bir yol var ne güzel ki farkına varmışsın boş geçirdiğinin hayata sıkı sıkı tutunuyorsun, harikasın vallahi :)
ben de bu tip şeyler düşünür oldum son zamanlarda kendimi geliştireceğim, daha güzel daha dolu bir hayat yaşayabilceğim şeylere yönelmeye çalışıyorum ki insan neticede bir kez geliyor bu dünyaya, her dakikasını saniyesini bile bile yaşasın diye düşünüyorum. o yüzden bir takım değişimkararları aldım ki işe kendimden başladım, brazile başlamam bile bunlardan biri yani ki daha da var :)hayata geç kalmak istemiyorum ben de, tamam bir sürü sorun yaşadım kendimi bildim bileli, ama bu boşvermenin boş yaşamanın bahanesi olamaz.
ne kadar güzel diyorsun filmlerden kitaplardan güzel sözlerden bir şeyler kapıyorum diye, aynısı bende de var :)
çok sevdim seni vallahi :) lioncum bu konuşmalarımız bile içimde güzel şeylerin yeşermesine yetti, daha da mutlu huzurlu güvende hissettirdi, kendime getirdi iyi geldi :) şimdiden topiğinin faydalarını görüyoruz :)
Bende seni çok sevdim cnm çok mutlu oldum seni tanıdığıma.Hayat çok güzel ve değerli.yaşadıklarım bende aynı zamanda hırs yaptı başarmak için çok uğraşıyorum.Merdivenleri basamakları hızla çıkıyorum artık eski ben değilim yepyeni bir ben oldum.Ne yapmak istediysem yaptım ama daha yolum var tabi.Ben değişime 3,5 sene önce başladım çok fazla kiloluyken zayıflamakla başladım ilk önce.Okudum kitaplar bana başarabileceğimi bunun için istediğim güç enerji herşeyin aslında içimde var olduğunu sadece ortaya çıkarmak gerektiğini gösterdi.Bu sene 3 ayda 3 ameliyat geçirdim hiç nazlanmadım acıyı düşünmedim bile sonuca odaklandım.Bu ameliyatlar yüzünden kendimi saldım iyileşme sürecini bekledim kilo aldım şimdi tekrar canlanmak ve daha ilerisi için yol almak istiyorum.İstediğim inanç azim irade motivasyon herşey var nasıl olmak istediğimi hayalimde gözümde canlandırıyorum ve ona ulaşmak için can atıyorum.Engeller beni durduruyo sadece.iş konusunda da ilerlemek istiyorum bunun için dış görünümde şart kıyafetlerinle fiziğinle duruşunla karakterinle insanların gözünde bi yer yapacaksın tabi.Yazdıkların bile bana moral oluyo cnm sağol iyiki varız ve burdayız.
Cnm inan kimseyi kafaya takmaya değmiyo ama gel görki olmuyo işte.Bende cevap veremiyorum annem de tam tersi dobra çatır çatır herşeyi söylüyo bana kızıyo hatta hiç bana çekmemişsin diye.karaktarerimiz böyle ben sakin yapılıyım kolay kolay sinirlenemiyorum sinirlensemde yine sesim çıkmıyo.herkesin gönlünü yapmaya çalışıyorum kimseyi kırmamak için hep susuyorum gece yastığa başımı koyduğum vakit neden öyle demedim niye böyle yapmadım ki bana nasıl bunu söyler nasıl böyle davranır hata bende mi... sorular sorular sorular. Uyuyamıyorum kendimi yeyip bitiriyorum
hele ki şimdi nişanlandım iki tarafı idare etmeye çalışmaktan canım çıkıyor offfffff
Cnm inan kimseyi kafaya takmaya değmiyo ama gel görki olmuyo işte.Bende cevap veremiyorum annem de tam tersi dobra çatır çatır herşeyi söylüyo bana kızıyo hatta hiç bana çekmemişsin diye.karaktarerimiz böyle ben sakin yapılıyım kolay kolay sinirlenemiyorum sinirlensemde yine sesim çıkmıyo.
Nişanlanmışsın tebrik ederim mutluluklar dilerim cnm.Benden sana tavsiye şimdi ağzını açtın açtın yoksa evlendikten sonrada kocan ve ailesi tarafından ezilirsin.Bende hem kocamı ailesini kendi ailemi idare etmekten tükendim artık.Şimdi takmıyorum umrumda değil hiçbişey.Nişanlıyken de evlendikten sonrada çok çok sorunlar yaşadım fazlasıyla evlendikten sonrada eşim ailesine ezdirdi.Onların ağzına baktı hep sende ona göre davran tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Diğer iki eltimler rahatlar arkalarında kocaları var kendileride laflarını çekmiyolar onlardan kıymetliside yok anlamadım gitti bu işi.Sessiz kalan hep eziliyo iyilerin kıymeti bilinmiyo bu devirde.Sende sonradan üzülme benim gibi çekme diye sana tavsiyde bulunuyorum.Benim 2 sene nişanlılık 14 yılda evlilik boyunca hayatım bomboş mutsuz ve huzursuz geçti başkası yaşamasın bari.