- 22 Kasım 2011
- 3.572
- 2.527
- Konu Sahibi aysesendil
kader kısmet. ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır ancak çocuk istiyorsa hemen evlenip yapması gerekir, özellikle 40 yaşından sonra sağlıksız, bunun haricinde çocukla olacak olan yaş farkını da düşünmek lazım.sizce 30 undan sonra bir bayan artık evlilik için geç mi kalmıştır ?
Hayır ancak çocuk istiyorsa hemen evlenip yapması gerekir, özellikle 40 yaşından sonra sağlıksız, bunun haricinde çocukla olacak olan yaş farkını da düşünmek lazım.
Tabi ki öyle ama sağlıklı olmaz demek istedim. Annenin 40 yaşından sonra doğurması sonucu çocuğun sağlıklı doğmamasının birden fazla örneği var.Allah her kuluna nasip etmez çocuk sahibi olmayı. Planla olmaz o işler. Allah büyük,... Birine 19 yaşında çocuk sahibi olmayı nasip eder, başkasına 39 yaşında. Çocuk özlemi çeken insana senin yaşın geçti sen çocuk sahibi olma diyemezsin. Çok fazla anne baba 39 yaşında da olsa hayatında evlat sahibi olmayı ister.
İstisnalar hariç tabi.
Merhaba,önce istersen üslubunu düzelt arkadaşım . kötü niyetli değilsindir eminim ama üslubun yanlış. yaşını bilmiyorum çok büyük değil demişsin belki de senin ablan yaşındayım . farkında değilsin belki ama öğretmenin öğrencisiyle konuşması şeklinde yazmışsın ben senin öğrencin değilim. ve yine farkında değilsin belki ama senin evli benim bekar olmam sana , benimle bu şekilde konuşma hakkını vermez .
ayrıca ben evlenip mutlu bir yuva kurmak isterken de mutsuz olma ihtimalim var , farkında değil miyim sence? bu herkes için geçerli . mutlu olmak için evlenir insanlar ve bir de çocuk sahibi olmak anne olmak için . ama bir ihtimal mutsuz da olabilirsin. mutsuz olmak istemem ama 20 lerinde evlenip mutsuz bir evlilik yapanlar var diye de ne iyi ne iyi ben 30 üstüyüm benim mutlu olma ihtimalim çok yüksek mi dicem o zaman ? çok saçma ... 20 lerinde evlenip çok mutlu olanları hangi kategoriye koyalım o zaman ? tabii ki kısmet bu işler. üstüne basa basa birçok mesajımda yazdım zaten eğer okuduysan .
ben burda içimi dökmek yaşadığım duyguları paylaşmak aynı düşüncede olanlarla birlikte olduğumu hissetmek için yazıyorum . yoksa, buraya yazarak ne kimseden medet umuyorum ne de nasibim değişir zaten .
üstüne basa basa yine diyorum ki 30 üstü ve bekar değilsen anlayamazsın . her dışarı çıktığında birilerini el ele gördüğünde ya da çocuklarıyla beraber ... birçok ortama girdiğinde tek bekar olarak neler hissettiğin... birçok evli insanın haddini aşıp sana acıyan gözlerle bakması ... sanki evlenmiş olmak onun mahareti de sen beceriksizsin... vs vs diye uzar gider bu .
ne parmağa yüzük takmanın ağzımı bir karış açık bırakacak yaştayım ne de bu kadar akılsızım !
ben HİSSETİKLERİMİ yazıyorum . bunu da yaşamayan bir daha gördüm ki bilemez.
sizce 30 undan sonra bir bayan artık evlilik için geç mi kalmıştır ?
önce istersen üslubunu düzelt arkadaşım . kötü niyetli değilsindir eminim ama üslubun yanlış. yaşını bilmiyorum çok büyük değil demişsin belki de senin ablan yaşındayım . farkında değilsin belki ama öğretmenin öğrencisiyle konuşması şeklinde yazmışsın ben senin öğrencin değilim. ve yine farkında değilsin belki ama senin evli benim bekar olmam sana , benimle bu şekilde konuşma hakkını vermez .
ayrıca ben evlenip mutlu bir yuva kurmak isterken de mutsuz olma ihtimalim var , farkında değil miyim sence? bu herkes için geçerli . mutlu olmak için evlenir insanlar ve bir de çocuk sahibi olmak anne olmak için . ama bir ihtimal mutsuz da olabilirsin. mutsuz olmak istemem ama 20 lerinde evlenip mutsuz bir evlilik yapanlar var diye de ne iyi ne iyi ben 30 üstüyüm benim mutlu olma ihtimalim çok yüksek mi dicem o zaman ? çok saçma ... 20 lerinde evlenip çok mutlu olanları hangi kategoriye koyalım o zaman ? tabii ki kısmet bu işler. üstüne basa basa birçok mesajımda yazdım zaten eğer okuduysan .
ben burda içimi dökmek yaşadığım duyguları paylaşmak aynı düşüncede olanlarla birlikte olduğumu hissetmek için yazıyorum . yoksa, buraya yazarak ne kimseden medet umuyorum ne de nasibim değişir zaten .
üstüne basa basa yine diyorum ki 30 üstü ve bekar değilsen anlayamazsın . her dışarı çıktığında birilerini el ele gördüğünde ya da çocuklarıyla beraber ... birçok ortama girdiğinde tek bekar olarak neler hissettiğin... birçok evli insanın haddini aşıp sana acıyan gözlerle bakması ... sanki evlenmiş olmak onun mahareti de sen beceriksizsin... vs vs diye uzar gider bu .
ne parmağa yüzük takmanın ağzımı bir karış açık bırakacak yaştayım ne de bu kadar akılsızım !
ben HİSSETİKLERİMİ yazıyorum . bunu da yaşamayan bir daha gördüm ki bilemez.
Merhaba arkadaşım. Aslında sen onların bakışlarını kendine göre yoruyorsun.
ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Dışardan kime nasıl görünüyorum yada başkası bana nasıl bakıyor pek de önemli değil. Ben ne kendime acırım ne de başkası bana acıyor diye düşünürüm.
Belki sen hissettiklerini yazdın. Sana yazılana karşı yazdın. Ama şu an bile ruh durumun çok kararmış. Sana cevap olarak yazan arkadaş bence doğruları yazmış.
Evlenmek ve çocuk sahibi olmak kimseye mutluluk vaad etmez. Üzerine basa basa tekrar yazıcam.
Mutlu olmak için nedenlerin arasında evlilik olmamalı. Sen önce şu halinden ( Sağlıklı, başarılı, huzurlu,.. Yaşamaktan tat aldığın için) mutlu olmalısın. Hayat bir sınav yeri Allah seni sınıyor ve sen ne zaman sınavını geçeceksin onu bilemeyiz, neyle sınandığını ancak sen bilebilirsin.
Ne yapalım hayata mı küselim
Ya evlenip boşananlar ne yapsın
Veya evleneceği gün eşini kaybedenler .
Dua et, şu an ki haline şükret. Dua ile iste ve sabret.
Hıc bır zaman gec deyıl.ben 30da evlendım ama daha da gec yapardım memnunıyyetlesizce 30 undan sonra bir bayan artık evlilik için geç mi kalmıştır ?
Kim demıs hepsı mutlumu sanıyorsun?ben 30da belkı 100 yılın mutlulugunu bur gunde yasaya bılen bırıyım bu sana ve esıne baglı20 lerinde evlenenleri düşününce kesinlikle geç düşünüyorum. ayrıca, bu saatten evlensem dahi hiçbir zaman onlar kadar uzun süre mutlu olamam . onlar yıllardır bu mutluluğu yaşıyor çünkü.
Rica ederim ::)Cok dogru, cok begendim, bu cevap bana da gelsin (umutsuzluga dustugum zamanlar icin) tesekkurler mavilim
ne güzel bir mutlu son allah mutluluğunuzu daim etsin ve en kısa zamanda darısı başımızaMerhaba yeni üyeyim bu forumu görünce bende yazmak istedim. bende 33 yaşında evlendim. benimde ümitlerim tükeniyordu ama sonra birden herşey bir anda oldu bir yil içinde tanıştık aşık olduk 6 ay sonra nişan aralık 2015 de evlendik. evliliğin yaşı yok sadece kadınların çoçuk telaşı olur. ben hiç bir zaman mantık evliliği yapmak istemedim hep aşkı bekleyeceğim dedim ve öyle oldu. eşimde bende keşke daha erken bulsaydık birbirimizi diyoruz tabiiki ama bunada şükür şimdi kavuştuk nasılda biliyoruz birbirimizin değerini onca hayal kırıklarıyla geçen yıldan sonra.
bu yüzdwn asla geç oldu deme seninde kapağın seni bi yerlerde bekliyor zamanı gelmemiş demekki daha. tek derdimiz şimdi bir an evvel anne-baba olmak. Allahım her isteyene nasip etsin mutlu huzurlu bebişli yuvayı
Neden hep 30 dur bu. Niye hiç 40 50 60 degil?sizce 30 undan sonra bir bayan artık evlilik için geç mi kalmıştır ?
Neden hep 30 dur bu. Niye hiç 40 50 60 degil?
Valla ben cocuk icin mutsuz olacagim bir evlilik istemem acikcasi. Hayırlısı hangi yas ise o olsun diyorum. Ama bu gidişle bu umudum bitti yani. Eskiden 25 26 da evlenir cocugumla arkadas gibi oluruz diyordum. Demekki nasip değilmiş.çünkü çocuk yapıcaz