Dis doktorundan korkardim ama iyi bir doktora denk geldim kalmadi korku falan. O cekecegin aciya katlanmaktansa git doktora kurtul.Arkadaşlar merhaba. Ben 21 yaşındayım. Ortaokuldan beri sabah akşam dişlerimi fırçalarım, çalkalarım. Fakat sanıyorum ki genetik dişlerim çok sağlıksız. Bu durum ortaokuldan beri var. Zamanında yaklaşık 6 ay da bu işlerle uğraştım ve o zamandan beri bende dişçi fobisi oluştu. Bir daha dişçiye gidemedim. Şimdi ise gitmek zorundayım çünkü dişimin biri kırıldı ve daha fazla dayanamayacağım sanırım. Dişçi korkunuzu nasıl yendiniz? Hem korkuyorum hem de açıkçası uzun zamandır dişçiye gitmediğim için utanıyorum. Ama sonuçta diş hekiminin görevi bu değil mi ?
Bana iyi bir diş hastanesi önerebilir misiniz ayrıca doktorların anlayışlı olduğu bir yer?
6 ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim.Çünkü çocukken bir dişhekimi dişimi tam uyuşturmadan çekmişti ve canım çok acımıştı. Bu yıl özellikle 20 lik dişlerim dayanılmaz bir şekilde acıyınca eşimin zoru ile gittim. Diş hekimine benim fobim olduğunu anlattım. Çok anlayışlı davrandı. Uyuşturucu iğne yaptıktan sonra hep canımın acıyıp acımadığını sorarak ilerledik. Hiç bir problem yaşamadan tüm diş sorunlarımı hallettim. Önemli olan tedaviye olmaya karar vermek. Bir şekilde gerisi tamamlanıyor.Arkadaşlar merhaba. Ben 21 yaşındayım. Ortaokuldan beri sabah akşam dişlerimi fırçalarım, çalkalarım. Fakat sanıyorum ki genetik dişlerim çok sağlıksız. Bu durum ortaokuldan beri var. Zamanında yaklaşık 6 ay da bu işlerle uğraştım ve o zamandan beri bende dişçi fobisi oluştu. Bir daha dişçiye gidemedim. Şimdi ise gitmek zorundayım çünkü dişimin biri kırıldı ve daha fazla dayanamayacağım sanırım. Dişçi korkunuzu nasıl yendiniz? Hem korkuyorum hem de açıkçası uzun zamandır dişçiye gitmediğim için utanıyorum. Ama sonuçta diş hekiminin görevi bu değil mi ?
Bana iyi bir diş hastanesi önerebilir misiniz ayrıca doktorların anlayışlı olduğu bir yer?
İmplantta geçici diş takılıyor mu dişsiz mi gezdiniz?Benim de aşırı fobim vardı o kadar erteledim ki... Ama bebek düşünmeye başlayınca gitmek zorunda kaldım çünkü gebelikte büyük sorunlar çıkarabiliyormuş. Ve maalesef bu kadar erteleme neticesinde 2 dişimi kaybettim çekildi kanal işe yaramadı.
Kanal, dolgu kaplama diş çekimi ve implant yaptırdım. Yani hepsini denedim ve en kötüsü diş çekimi. Lütfen o aşamaya gelmeden önce gidin doktora. İmplant çok kolay oldu hiç sorun yaşamadım çok şükür çok korkuyordum. Her dişçi koltuğuna oturduğumda ağlıyordum şaka gibi doktor dalga geçiyordu benimle. Şimdi iyi ki hepsini hallettim diyorum. Hatta bütün diş işlemlerin bittikten 2 ay sonra hamile kaldım mucize gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?