Uzatmayıp hemen yaptıklarımı anlatacağım, uyumadan önce sırtıstü uzanıp tüm vucudumu gevşetiyorum.Gevşemek için; önce bütün kas gruplarımı sıkıp bırakıyorum -aynı gerinmek gibi- tüm uzuvlarım sanki bana ait değilmiş gibi rahatlıyor, daha sonra gözlerimi tavana dikip bakabileceğim en geri noktaya bakmaya çalışıyorum ve yanmaya başladığında bırakıyorum.
Sonrasında vucudum iyice gevşediğinde, uykuyla uyanıklık arasındaki dilimde, bilinçaltıma mesajlar yolluyorum, içimden "elma yemeyi çok seviyorum elma beni doyuruyor" "zayıf olmayı çok seviyorum"vb. cümleler kuruyorum, çünkü bilinçaltımız olumsuz cümlelere tamamen kapalı,ve olumsuz mesaj verdiğimizde tersini yapıyor, ondan olumlu cümlelerle kendimi sağlıklı besinlere yönlendiriyorum.
Daha sonra, asla diyet psikolojisine girmeden et ve sebze ağırlıklı besleniyorum ve dilediğim kadar yiyorum, bu formulun püf noktası bolca et yemek ben etin yağsız yerlerini tost makinesinde pişirerek yiyorum (doğadaki zayıf hayvanlara dikkat edin etoburlardır)
yumurtanın beyazından dilediğim kadar sebze ve meyvelerden de dilediğim kadar yiyorum.
Daha öncesinde deli gibi sevdiğim kızarmalar ekmek ve hamur işlerini canım asla yemek istemiyor ve yiyenleri gördüğümde onlar için üzülüyorum :) Bu bilinçli olmuyor kendilinden gelişiyor, sizede tavsiye ederim bende çok işe yaradı:)