Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
handeyavas okkadar guzel ifade etmissinizki herseyi
ben iste o aptallardandim sevgi saygi diye diye dibe vurdum seni tanimak hayat dersi almak isterim
ah bu yazdiklarini evlenmeden once okusaydimda bukadar aci dekmeseydim
canım benim dibe vurmak yok dimdik durup yola devam etmek var. sen dibe vurdum dersen tepene çıkan çok olur. bende senin dediğin gibi ne aptalmışım ciğeri 5 para etmez birine (( benim babam yok artık siz benim babam saylırsınız bir derdim olduğunda siz bana yardımcı olursunuz )) dediğimde arkamdan söylenen (( ne babası ya ha ha ha)) söylediğim şey arkamdan alay konusu olmuş yani bu kadar bencil insanlara saygı ve sevgi duyup saygının ve sevginin anlamını kirletemem.

eşim ve akrabaları sağolsunlar beni hep uyardılar aman dikkat et bunlar böyle insanlar önlerinde ölüyorum desen ellerini uzatmazlar.

şuan ayakta durabiliyorsam dimdik kendime saygımdandır. bir ara sersemlemedim değil ama ayağa kalkmasını bildim.

kendi kendime (( kimlerden sevgi istediğine bir bak kimler için üzüldüğüne bir bak kendine gel ayağa kalk güçlü ol ki onlara derslerini ver hatta hiç muhatap olma)) dedim. şimdi senede bir 10gün oda eşime olan saygımdan dolayı hoş gittiğimizde eşim nerden geldim bin pişman oldum diyor ama ben eşime bu dünyada tek akraban onlar değil seni dört gözle bekleyen bir anneannen teyzen kuzenlerin var boş veeeeeer diyorum.

insanlara değerinden fazla değer verirsek kendimiz değersiz kalırız o yüzden hak edene hak ettiği şekilde davranmak lazım

hande hanim bircok kisinin karsilasabilecegi seyleri dile dökmüssünüz ama her zaman gecerli de degil bunlar tabiki... saniyorum en büyük hatalardan birisi ''ben sevdigimle evlenecegim ailesiyle degil '' mantigindan yola cikmak... bu mantikla yola cikanlarin cogu sorunlarla karsilasiyor. kendisi cok iyi olan biriyle evlenilse bile aile yapisi ve mantigi uymadigi sürece sorunlar cikiyor hatta oldukca kötü sonuclara varabiliyor...

yapi ve mantik ayni oldugu zaman yakinlik kötülük degil aksine iyilik güzellik getiriyor, sevgi getiriyor... kendimden örnek verirsem esimin ailesiyle yapilarimiz %100 olmasa da cok yakin. ve hem görümcelerimle hem eltimle arkadas gibiyiz. birbirimizi bir iki hafta görmesek özleriz hemen bir görüsme plani yapariz. asla yalniz birakmazlar iyi günde kötü günde her derdime kosarlar. babasi deseniz canimdi babamdi sevgisi ve iyiligini asla unutmayacagim ( gecen ay kaybettik) ..

dedim ya bütün bunlar ailelerle alakali. yoksa yakin olmanin ilerde sorun cikaracagi gibi bir genelleme pek de dogru degil bence...

tüm bekarlar insallah kendilerine ve ailelerine uygun biriyle evlenirler de hic sorun yasamazlar ...kaydirigubbakcemile5

:lepi: simdilik muhattap olmuyoruz saygidan anlamayanlarla ama onlarin pesimizi birakacagi da yok malesef

haklısın arkadaşım valla ama konu başlığını bekarların dikkatine diye yzsan tam süper olurmuş:) ben de ay ne iyi kadııınnn annem o benim derken eşim çok güvenme dediydi.kaynıma da aynı şekilde helal olsun filan falan dediğimde eşim onun ööle durduğuna bakma dediydi.dedikleri bir bir çıktı ama allahtan eşim akıllıydı gerçi söz kesildiği anda hatta aileler tanışmaya geldiği anda anladım anlayacağımı da ezdirmedim kendimi:)

yaaaaaa evlilik bu kadar kötümü bu insanlar bu kadar kötümü ben 10 aylık evliğim ne kayınvalidem ne kayınbabam ne görümcem nede kaynımdan en ufak kırıcı bişey duymadım ve asla kücümsenmedim bende en ufak bi yanlış yapmadı-ğımı düsünüyorum banada evlenmeden önce evli arkadaslarım neler dedi neler evlilikten korktum azdaha bırakıyordum ama sunu unutmayınki ne kadar saygı gösterirsen okadar saygı görürüsünüz sizinki aile oluyoda karsı taraf bostan korkulugumu. kendi babanıza bile saygısız davranınca babamız bizi kanatları altına almıyoki karsı taraf saygısızlığa karsılıksız kalsın....

ben gecen ay cok zor günler gecirdim kayınvalidem kayınbabam basımdan bi an olsun ayrılmadı görümcelerim aynı sehirde olmadıgı için hergün aradı

evlenmicem valla he bu gidişle yada anası babsı olmayan biri bulmalı...

yazdıkların birçok erkek ailesi için geçerli olabilir ama herkes aynı değil
genç kızlarımızın gözünü korkutmayalım.
ben her zaman saygılı ama mesafeli olmaktan yanayım.en azından karşı tarafı iyi analiz edene kadar.sana iyiylerse sende biraz daha yakınlık kurabilirsin baktın yok arkandan kuyunu kazıyolar yada seni küçümsüyolar işte o zaman mümkün olduğunca uzak durucaksın
ama en başta saygısızlık yaparsan yada çok soğuk davranırsın eşinin ailesi iyi bile olsalar onları kaybedersin.
kısaca kızlarımız başta saygılı ve mesafeli davransınlar.bu mesafeyide iyi ayarlasınlar no frost olmasınlar ama çok vıcık vıcık laubali bir ilişki de kurmasınlar.
sonra zaten onları severse daha çok samimiyet kurabilirler
ben aynısını yaptım ve şimdi görümcelerimle çok iyiyim ve seviyeli bir samimiyetimiz var.
benimkiler iyi insanlar eğer yanlışlarını görseydim asla yakınlık göstermezdim.öncekinden dahada soğuk davranırdım ama çok şükür iyiler
ha bu arada ufak tefek sorun herkes yaşayabilir kızkardeşinle bile olabilir.birazda hoşgörülü olmalıyız.hemen görümce elti kaynana nede olsa deyip hüküm vermeyelim
ben bunuda yapıyorum ve şimdi en iyisini yaptım diyorumyerimseniben

tabi canım en başta saygıyla beraber biraz da mesafe olacak. yoksa aradaki sınırı aşmaya çalışarak tepene çıkmaya çalışanlar olabilir. bana eşim anlatmıştı ailesini ama ben onları ilk tanıdığımda eşime de kızmıştım yalan söylemeyeyim şimdi. hiç te anlattığın gibi değiller demiştim. ama dakka bir gol bir anladık ne olduklarını.

tabiki her aile böyle değildir. ama artık kaynanalık iç güdüsümüdür bilinmez anneler çocukalrını evlendirdikleri zaman elindekini kaptırma korkusu yaşıyorlar galiba. ya da ne bileyim anlatamıyorum ben galiba ama. bazı aileler de oğullarını para kasası olarak görüyor bakıyorlar gelin aptal değil --eyvah bu bize para verdirmez artık ne yapsak ne etsek nereden vursak olayına giriyorlar. ya da oğullarının eşini yaşlandıklarında kendilerine bakacak biri olarak görüyorlar. valla benim bana 1 adım atan bir k. pederim ve k. validem olsaydı afedersiniz altlarından bile alırdım elden ayaktan düştüklerinde. ben hasta bakmasını gönüllü bile yaparım madur bir insana el kol ayak olmak ona yardımcı olmak insanı manevi yönden de huzura kavuşturur. Hani bu gün Allah için ne yaptın değil de --Bugün hangi Allahın kulu için ne iyilik yaptın dendiğinde içim huzurlu bir şekilde yapılan iyilik söylenmez diyebilirim.

bende zaten bu konuyu genelde burada eşinin ailesiyle sorun yaşayanlar için yazdım.

evet başlıkta olduğu gibi benim derdim dert değil ben uzaktayım senede 1 kez görüşüyorum. herkes yaptığıyla anılır.
mesela 2 ay kadar oldu görümcem doğum yaptı eşim aramak istemiyor birkaç kez ısrar ettim --sana yaptıklarını unutmadım aramam dedi.

ne yapayım ben aradım insanlık öldümü ben onlara onların bana yaptığı gibi davransam aramazdım da ama ben onlar gibi değilim, kötü kalpli değilim, insanların mutsuzluğu bana mutluluk vermez.

görümcemin tüm yaptıklarına rağmen o nu aramamın nedenide. annesi yok babası böyle durumların farkında bile değil onun için varsa yoksa paradır. kız kardeşiyle neredeyse 20 yıldır görüşmüyor, teyzeleri aramıyor , yani teyze yok hala yok amca yok dayı yok arayan

ben çok aradım en son aradığımda ---abim aramadı ama sen aradın kaç kez çok sağol Allah senden razı olsun--dedi. ama bu söyledikleri bana yaşattırdıklarını unutturdumu hayır. kırılan kalp tamir olmuyor hele birde yerden yere vurulmuşsa.

handeyavas okkadar guzel ifade etmissinizki herseyi
ben iste o aptallardandim sevgi saygi diye diye dibe vurdum seni tanimak hayat dersi almak isterim
ah bu yazdiklarini evlenmeden once okusaydimda bukadar aci dekmeseydim

Bende böyle demek isterdim....Dibe vurduğum doğrudur hemde en dibe...Handecim bu yazdıklarını daha önce okusaydım acaba yine hata yaparmıydım diye düşündüm biran, ama maalesef yine salak kafa yapardım çünkü annem olsun arkadaşlarım olsun çok söylediler bana ama kimseyi dinlemedim.Oan hiç bir şey düşünemiyorsun...Aman ne kadar iyi annesi babası var diyorsun...evlenince değişimler oluyor.Aslında ben hem biraz şanslı hemde biraz şanssız bir insanım.
Kayınpederim dünya iyisi bir insandı.Kayınvalidemi dizginleyen heryerde doğru konuşan ve konuşmalarıyla kendini dinletebilen bir insandı.Mekanı cennet olsun sorunlar zaten onu kaybettikten sonra başladı.Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar ve ben 10 yıllık evliyim..görümce konusuna gelince elbetteki çok iyi görümcelerde var çok kötüleride var.Benimde 2 görümcem var 1 i almanyada 1 i yanbımda..Ve bende bir görümceyim gelinimiz derki'' abla sen annemden daha iyisin'' diye.Annem dediği kişi kaynanası yani benim annem oluyor.Benim görümcelerimde birtanedir.Hatta herzaman kendinede derim eşimede derim keşke görümcem erkek olsaydıda onunla evlenseydimdiye.Dünya iyisidir O olmasa inanın ne eşime nede kayınvalideme dayanacak gücüm var..
yani canım seninle kavga etmenin fikirlerine katılınmasada kırıcı kelimelerle eleştirmenin hiçbir anlamıyok..Yani bu konuda şanlı olanda var olmayanda..sen zaten %100 herkez aynı böyle kötülükleri yaşayacak diye bir şey söylemedin anlayana...
Şuan kayınpederimden sonra hem dışarıda eşşek gibi çalışan hem evdede eşşek gibi çalışan bir ameleyim..Evin beslemesiyim sanki tek farkı bende çalışıyorum..Dediği gibi kartım benim aptallığım yüzünden eşimin elinde.Aman masraf olmasın diye ne üsütüme başıma dikkat ederim nede masraf olmasın diye saç nboyatırım..Sanmayınki durumumuz kötü aksine evimize 3 maaş bir kira kiriyor.Buna rağmen böyle gerisini var kendin düşün..Çok büyük çıkmaz içindeyim acaba bunlar bendenmi kaynaklanıyor bu insanlara bu ortamı benmi yarattım diye.....ama çıkamayorum işin içinden..tek dert ortağım inanın görümcem annesininde abisininde üstesinden gelen görümcemdir.
Çok uzattım okadar çok sey varki anlatmam gereken ama olmuyor...Yaşananlar çok acı haaaa bunu üstüne spermlerinde sorun olan eşim yüzünden 10 yıldır benim adım kısıra çıkmıştı.Halda öyle bunları bile bile kaynanam hala gelin kısır der erkekde kısırmı olurmuş der...Öffff nebileyim ne anlatacağım bende bilemiyorum iyice uzattım...
:tomato:

eylülcüm canım benim kendini hiç üzme. olan olmuş giden gitmiş diyeceğim ama olmuyor. yaşananlar unutulmuyor. e güzel sana onların tarafından hemde kendi canlarından bir desteğin var.

sana kısır dedikleri zaman -- yok canım oğlunuza bir sorun isterseniz sorun bende mi onda mı valla erkeklerde kısır olabiliyor siz istesenizde istemesenizde deyiverin. bak mesela eşiyin spermlerinde bir sorun varmış ve 10 yıldır çocuk sahibi olamıyormuşsunuz. neden çünkü aradaki çatlak ses benim oğlum kısır değil diyor. ee ne var bırak gelinine destek olda oğlun tedavi görsün onlarında çocuğu olsun. ya da olmuyorsa da yetiştirme yurtlarında ki tüm çocuklar hepimizin. en azından evlat edinmesen bile koruyucu aile olursunuz öyle değil mi.

canım benim evet en başta maaş kartını kaptırınca geri almak zor oluyor senin maaş kartını kendilerinin zannediyorlar öyle sahipleniyorlar yani hatta senin beğenipte masraf olmasın dediğin şeyi bile sana hediye olarak alma nezaketinde bile bulunmuyorlar. ne yapacaksın biliyormusun maaş kartını alacaksın sabahın köründe kalkıp gidiyorsun çalışmaya mükafatı ne canım benim sadece görümcenin desteğimi. boş destek canım. bu dünya öyle bir dünya olmuşki geleceğinide bir şekilde garanti altına almak zorundasın.

sana b,rşey daha söyleyeyim eminin eşin araba ev gibi bir şey alsa onu senin üzerine yapmaz. ne olur yol yakınken maaş kartını al.

Yüzlerce doktora gittik hiçbir doktor bana bende bir sorun olmadığını söyledi ve her doktorda bu spermlerle olmaz tek çareniz tüp bebek diyorlar ama inan sanki benim yanımda doktora gelen eşim değilde başkası kabullenemiyor...Haaa şuda var erkek olarak kabulleniyorum zor birşey kabullenmek ama kabullenemiyorsanız madem neden başkasını karalıyorsunuz.Ben yıllarca sustum anneme dahi anlatamadım sorun eşimde diye hep o bile bana kızdı neden doktora gitmiyorsunuz v.s. diye.Bunları rağmen eşimin yüzünü yere vermedim..Ama onlar farklı bir yol izlediler,yok şişmanmışım,yok adetlerim ağrılıymış kesin bende iltihap varmış ondan çocuk olmazmış,,, cahilce konuşmalar...

Evet Handecim haklısın maalesef eve alınan herşey maalesef eşimin adına yada kaynananmın adına alınıyor..Benim alın terimle kredisini ödediğim araba bile kayınvalidemin üstüne ve sorun bende konuşamıyorum lanet olsun kendimi savunamıyorum eziğim....Çevremdeki insanlar arkadaşlarım eşimin akrabaları bile kızıyor benbim bu ezik davranışlarıma inan çok çaresizim gece yattığımda ettiğim duaa sadece''Allahım neolur bende konuşabileğim diye....Bilmiyorum canım dediğim gibi anlatılması gereken çok şey var ama biranda olmuyor...Bi çırpıda silmek istiyorum annemin yanına döneyim bunların kahrını çekeceğime anacığıma bakayım oda yalnı,enazından bir bardak suyunu versem allah razı olsun der diyorum...Ama canım iş icraata gelince beceremiyorum....
anlat anlat bitmez canımm teşekkür ederim sana beni anlayabilmene....

konu da yazmış olduğunuz yazıya katılmıyorum.allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.etrafımda çok fazla kayınvalide var ve bu sitede yazılanları bu konuda yazmış olduğunuzu ne duydum ne gördüm.burada okudukça hayret ediyorum.bence olay kayınvalide kayınpeder olmakla ilgisi yok insan olmakla alakası var.sanırım sizlere hep insanlıktan nasibini almamış insanlar rastlmış ve gelinlerin dişlerini gösterme saf kız olmadığını gösterme terimleri hiç hoş değiil..her nedense benim etrafımda o kötü kayınvalidelerden çok kötü gelinler mevcut...kadir kıymet bilmeyen gelinler mevcut..allah herkesi gelini kayınvalideyi ıslah eylesin...allah hiçbirimizi kötü insanlarla karşılaştırmasın...

höh be, bu kadar kötü insanın içinden nasıl olmuşta eşiniz iyi birisi olmuş aklım almadı...
bunca zamanlık evliyim dediklerinizin hiçbirini yapmadım, Allah binkere razı olsun eşimin ailesi çok iyidir.
Bırakın zararı iylikten , faydadan başka birşey görmedim.
Unutmayın birgün o kötü yönlerini saydığınız sıfatlardan birine sizde nail olacaksınız

çok yanlış bişe ama maalesef doğru şeyler.. arada mutlaka istisnalar vardır ama istisnalar kaideleri bozmazlar.. sende ii yapmışsın özellkile görumcen takıları ver dediğinde verdiğin cevap çok hoş olmuş.. bencede kesinlikle herzaman dağlar kadar mesafe olmalı arada...

böyle kötü insanlarla aile olmak zorunda olmanıza üzüldüm tabi bu bi zorunluluksa yasakkelime

ben benim başıma gelmez demedim dikkatli okursan..allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın dedim.demek bizim yöremizde pek bu tür gelin kaynana çatışması yok

arkadaşım sen bizi evde bırakmaya mı niyetlendin çok karamsar konuşmuşsun.insanız sonuçta hepimizin hatası kusuru yanlışı vra. ee her yanlış yapanı asalım mı?
tamam dikkatli olalım ama herkese potansiyel düşman gözüyle bakarsak düşmanın alasını buluruz karşımızda
çok sıkıntı çekmişsin anlıyorum ama herkes kendine göre sıkıntı çekiyor bunu bil
ümitsiz olmak kötü zan taşımak müslümana yakışmaz

yazdıkların beni biraz korkuttu ama haklısın hayatın gerçekleri bunlar hayat masallar gibi değil maalesef ...güzel yazmışsın tşk

vallahi arkadaşlar ister yanlış deyin ister doğru deyin bu hayatın gerçekleridir. istisnalar vardır elbette ama istisnalarda kaideleri bozmuyor. burada genelde herkes erkek tarafından sorunlarını yazmış hiç gelinini kötüleyen ya da kötü anlatan görmedim. ve bunlara dayanarak yazdım.

keşke herkes iyi anlaşsa, ama bu gelin kaynana sorunu filmlere kitaplara konu olmuş ben mi uyduruyorumda tepki gösteriyorsunuz. ya da siz hayatınızdan memnunsanız sorun yok Allah mutluluğunuzu daim ettirsin. ben burada yalan şeyler yazmadım. hayatın gerçekleri bunlar. ve insanların özelliklede kadınların hayatın bu gerçeklerini bilmesi lazım. ben sadece yazdım almak isteyen alır almak istemeyen almaz.

ben en başta biraz alttan alsaydım şimdi akıl hastanesinde olurdum.(( bunu eşim 5 dk önce söyledi) çok sağlam karakterin var yoksa bizimkiler seni bakırköylük yaparlardı dedi))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…