Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alıntı yaptığım yazı senin değil miydi?
nasıl başka tarafa çekebilirim..
ayrıca sorum sana değil sana katılanlaraydı..
ben sabahları gözlerimi huzur içinde açan bir kadın olarak, genelleminizin dışındayım ve fikrimi belirtirim..

arkadaşlar tartışma ortamı yaratmadan,
birbirimizi kırmadan devam edelim lütfen...
sevgiler...

aynı şeyleri söylüyoruz canım. ama ben eşim yönünden şanslıyım ya eşimde aklı beş karış havada olsaydı ne olacaktı. ya bu deveyi güderdim ya da o diyardan giderdim.

hem ben ilk yazdığım msjda yazdıklarımın hepsini yaşamadım. burada derdini anlatan arkadaşlara ve çevremde gördüklerime dayanarak yazdım bazı şeyleri. ama ben kendimi en başta ezik gösterseydim ne olacaktı. tepeme çıkacaklardı Allaha şükür eşimde çoğu zaman arkamda oldu zaten bu konuda evlenmeden önce anlaşmıştık..

ben mutluyum bunun için özür dilerim sizden.
mutlu olurken de haber veremedim kusuruma bakmazsınız umarım..

bu arada ben gelin değilim, eşimin ailesinin -yani ailemin- kız evladıyım..

kocaların ailesine orman kaçkınları diye genelleme yaparsanız tabiki de savunmaya geçerim.
siz kendinizinkinden bahsedin, buna kimsenin itirazı yok..
ama bilmedikleriniz hakkında konuşmanız doğru değil..

yemin ediyorum senin adına çok sevindim. bari aramızda mutlu olduğunu yazanlarda olsunda biraz içimiz rahatlasın. senin için sevindim. Allah her zaman mutlu etsin seni hiç acı çekme bu temennim tüm kadınlar için geçerli.

yazdıklarının bir kaçına katılıyorum canım
evli bayanlara sabır diliyorum

paylaşım için teşekürler canım.

Son düzenleme:
Bende katılmayacağım bu yazınıza...
Erkek kardeşiniz yada abiniz varmı bilmiyorum...Varsa şayet birde sizin annenizi gelininizin ağzından dinlemek gerekir...:1closedeyes:
Benimde iki tane yengem var... Kayınvalideme sert bir tepki göstermek istediğim zamanlar mutlaka olmuştur, göstermem...Hep iyimser davranırım....Aklımın bir köşesinde de mutlaka vardır ya yengelerimde benim anneme aynı hareketi yapsa annem ne kadar üzülür diye düşünürüm....Demek istediğim eşlerimizin anneleri de onların en kıymetlileri bizimkiler nasılsa...Adı kayınvalide diye baştan soğuk yaklaşırsak elbette onlarda bize aksi davranacak...Bu da evimizin içine yansıyacak....Olan yine bizim huzurumuza olacak...6 yıl oldu eşimi kesinlikle ailesi ve benim aramda bırakmadım bırakmamda...Az öncede dediğim gibi kızdığım zamanlarda tepki göstermem ama kendimi de ezdirmem. Çeker kapıyı çıkarım evime bir zaman sonra sinirim geçince iniyorum aşağıya...Az çok birbirimizin huyunu aldık...Kırılmıyoruz kırmıyoruz birbirimizi...Geçinmek istiyorsak fedakarlık yapacağız bizde

Son düzenleme:
arkadaşlar tartışma ortamı yaratmadan,
birbirimizi kırmadan devam edelim lütfen...
sevgiler...

sn edit ben beklerdim ki. şahsım adına söylüyorum tartışmak için açmadım bu kouyu. atrıca aramızda mutlu bayanlar olduğunu görmekte benim için mutluluk verici. inanın ben buraya baktıkça aman Allahım böyleleridemi var diyorum yani benim gördüklerimden duyduklarımdan daha kötü durumda olanlarda varmış diyorum ve üzülüyorum. ben burada önce biz kendimizi ezdirmeyelim demeye çalıştım ama bazıları ben mutlu olayımda başkaları ne yaşarsa yaşasın cı galiba. herneyse tarışma taraftarı olmadığımı belirtmek istedim.

erkek kardeşim ve abim yok. ama annem çok iyi bir görümcedir. yengelerim dayılarımla sorun yaşadığında anneme gelirler annemde gereken tepkiyi kardeşlerine gösterir. yengelerim ve annem teyzelerim iyi bir ekiptir.

tabiki herşey karşılıklıdır biz eşimizin ailesine iyi geçinmek için yaklaşırken karşı taraftan sen el kızısın damgasını yersek direk olay en yakındaki eşe gidiyor. ha eş iki tarafı idare etmesini bilecek konumda ve seviyedeyse amenna hiç sorun yaşanmaz. ( bu benim eşim yarın çocuklarımın annesi olacak benim hayat arkadaşım sizde benim canımsınız kanımsınız birbirinize saygılıolmak zorundasınız mutlu ve huzurlu olmak için )) demesini bilecek bunu birkaç kez söylediği zaman zaten gerisi kendiliğinden gelir.

Amin.

keşke kadınlarımız kendi değerlerinin farkına kendilerini ezdirmeden önce varsalar. benim güçlü olduğumu bilen biri bana ne kadar zarar vermeye kalkabilir ki?.

inan ben en başta eşimin ailesine ne iyi insanlar demiştim ama eşim ailesini anlattıkça (( hadi be inanmıyorum)) derdim. ama dediği gibi çıktı. beni önceden uyardığı içinde eşime duacıyım.

arkadaşım tabiki açtığımız konuları tartışacağız.
herkes aynı fikirde olacak diye bir kaide yok...
ama karşı görüşlere de açık olmak durumundayız...
yazdığınız yazı da gerçekten genelleme yapmışsınız...
yani hepsi demişsiniz,iyi olanlara da inanmayın demişsiniz...
inanın burada akşama kadar ne arkadaşlarımız dertlerini anlatıyor da,
ağzımız açık kalıyor,bunu yaşayan da var mı diye...
ama kötüler olduğu kadar,iyiler de var..
buna inanmalıyız öncelikle..
ve çok sevdiğim bir sözle de bitirmek istiyorum....
""kötüler olcak ki,iyilerin kıymeti bilinsin...""
sevgiler...

Okurken kendimi bir anda savaşa hazırlanıyormuş gibi hissetim.
Allahtan başımdan gectide biliyorum
Ama hiç böyle şeyler yaşamadım.
Yaşayanlar var biliyoruz...
Bilemiyorum çok katı ve negatif şeyler bunlar
Bir daha evlensem yine böyle bir hazırlığa girişmem....
En başından böyle düşünürsek sonunu getiremeyiz...

teşekkür ediyorum cvp yazdığınız için.
belki hata ettim genelleme yaptığım için ama bu burada okuduğum bazı olayları okuduktan sonra duygusallıkla yazılmış bir tepki olabilir.

handecım kendını çok ıyı ifade etmışsın. tebrık ederım, söyledıklerıne kısmen katılıyorum.baştan tavır konması gerçekten şart.ben bunu başaranlardanım. özelınıze fazla sokmamaya,eşinize onların bılmesıne gerek yok bız hallederız demenız şart. fazla ıçlerıne gırmeden, sınırları bılerek, saygı çercevesınden de cıkmadan orta yolu bulmak gerek. ben buradan bakınca sana hak verıyorum ama benım oğlum olsa ve ben kayınvalıde olsam ınan kı ıyı bır kayınvalıde olurdum. yanı genelı böyle olmaz heralde ben olmam mesela. benım bır hayatım ve degerlerım var.gelınımle yarış yapacagıma onu severım,oğlumu daha fazla görmem için bu şart.

saygı verirken saygı alabilmek güzel. sen oğlunu fazla görmek için değilde oğlunun mutlu olduğunu görmek bilmek için böyle düşünüyorsun değilmi. onun eşiyle mutlu huzurlu olduğunu bilmek bir annenin en büyük isteği değilmidir?. yanlış anlama belki yanlış ifade etmiş olabilirim. işte ne güzel yeni nesil bayanlar bu düşüncelere sahip olsunlar.

Aşk adamı inletir , dert adamı söyletir... Yaşanmışlıkların var belli... Tecrübelere her zaman saygı

duymuşumdur , size de duydum !

Yazdıkların aslında doğru şeyler .. Hayatın içinden misaller vermişsin , aydınlatıcı olmuş...

Ama bir anektotu da kendimce söyleyeyim ; konuya bir başlık , bekar kızlara da bir not olsun(bunu ve

daha nice yazıları okuyup da evlenmekten korkanlara özellikle); hani bir film vardır

bilirsiniz ...Adı "bıçağın iki yüzü... İşte başlık bu olur bu yazıya ...Bıçağın keskin yüzünü anlatan bir yazı

olmuş arkadaşınki... Bir de bıçağın keskin olmayan düz yüzü vardır... Ona denk gelmeniz dileğiyle a.s.

ne güzel yazmışsın. evet BIÇAĞIN İKİ YÜZÜ. bende ilk evlendiğim zamanlarda eşime KENDİMİ BIÇAĞIN KESKİN TARAFINDA OTURMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM demiştim. eşimin ara sıra aklına gelir. (( şimdi mutluyuz ama değil mi? diye de sorar. evet çoğu zaman mutluyuz. bu mutluluğumuzda aramızdaki ufak tefek tartışmaları alt ediyor fazla büyümüyor gülüyoruz sonra.

ama keşke buraya dertlerini yazan yardım isteyen arkadaşlarında bir gün hepsinin mutlu olduğunu huzurlu olduğunu duyabilsem. keşke 1 yıl sonra bu sayfaları tekrar karıştırdığım da bana yardım edin ne olur diyen arkadaşlar mutlu olduklarını burada yazsalar. ve okuyp mutlu olsam. çünkü bazen burada yazılanları okuduğumda gece uyumuakta zorluk çekiyorum. acaba orada huzur varmı şimdi ne yapıyor diye.

Ben bunu her zaman söylüyorum zaten...Bu tür sorunlarin kaynagi yüzde 99 erkeklerden kaynaklaniyor....Ailelerinin ve Eslerinin yerlerini ve konumlarini koyamiyorlar malesef...

Yapabilenler var cok sükür...lakin bircogu yapamiyor...Ya aileden geciyorlar ya eslerinden...tabiki biz kadinlarada büyük görev düsüyor..

Ortada hicbirsey yokken sifati kaynana görümce veya elti oldugu icin dirket tavirli davranirsan onlarin sana iyi olmasini beklemek kadar sacma birsey olamaz...

Aslinda en büyük hatayi bir kiz evlenecegim ve sadece sevdigim adamla bir ömür gecirecem zihniyetinle yapiyor...evlenecegi adamin ailesi ilede bir aile olacagini ve o insanlarinda onun hayatinda bir yeri olacagini unutmamasi lazim...kadin olsun erkek olsun kim ister ailesi ile esinin arasinda tercih yapmayi...biraz hosgörü olacak...

Ne fazla laubali ve yüz göz olacaksin nede fazla tavirli ve buzdolabi gibi...ortadan gitmek en iyi yol bence...a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…