• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Benim derdim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sessizsessiz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
14
21
18
Herkese merhaba..
Fikir almak istedigim bir konu var. Kisaca anlatmak gerekirse ; yaklasik 1 yil once plansiz bir sekilde hamile kalip ,dusuk yaptim. Simdi hamilelik dusunuyorum ama hersey doktor kontrolunde olsun, hamilelikten once ne yapilmaliysa onu yapiyim, hamileligi daha sorunsuz geciriyim istiyorum. Sorularim sunlar;
Folik asit kullanmak icin doktora gitmeyi beklemelimiyim?
Doktora ilk gittigimde sadece ultrason muayenesimi gerekiyor? Yoksa testlerde yapilmalimi? (Planim testler maliyetli olucagindan devlette yapmak) devlet hastanesinde yaptirdigim testleri ozel hastanedeki bir doktora gostermek istiyorum cunku. Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Folik asit bebek düşünmeye başladığın an kullan demişti doktorum.muayenenizi de olun kan değerlerinize de baktırın.d vitamini de önemliymis ona da dikkat edin

Ne guzel dusunuyorsunuz. Tebrik ediyorum sizi. Testleri devlette yaptirip sonuclarini ozel hastanedeki doktorunuza goturebilirsiniz. Bizde oyle yapmistik ikili testi uclu testi felan. Zaten bunu ozel hastanedeki doktorum soylemisti. Guzel bir hsmilelik gecirip bebegini saglikli bir sekilde kucagina alirsin insallah:KK200:

Hamilelik dusundugumde doktora gidip muayene olmustum.Folik asite baslamami soylemisti .Ayrica kan sayimi ve vitaminlerede baktirmistim.Ona gore ilaclar verdi.Iki ay sonrada hamile kaldim.

Ne guzel dusunuyorsunuz. Tebrik ediyorum sizi. Testleri devlette yaptirip sonuclarini ozel hastanedeki doktorunuza goturebilirsiniz. Bizde oyle yapmistik ikili testi uclu testi felan. Zaten bunu ozel hastanedeki doktorum soylemisti. Guzel bir hsmilelik gecirip bebegini saglikli bir sekilde kucagina alirsin insallah:KK200:
İkili test üçlü test hamilelik sürecindeki testler. Konu sahibi henüz hamile değil. Ve öncesindeki testler hakkında bilgi almak istiyor.

Folik asite başlayabilirsin , kadın doğuma gitmeden de aile hekiminzden kan değerlerinize geçirmiş olduğunuz hastalıkşara falan da bakılıyor...
Sonrasında da kadın doğum doktorunun yönlendirmesiyle hakkınızda hayırlısı ile br bebek şenlendirir umarım evinizi.

Back