Evet ilk etap o yönde. Bir de en son gittiğim yerde olumlu konuştular ancak olmadı. O zaman bile ya alınırsam, işe nasıl başlıcam, bana ne dicekler, yok iş arkadaşlarım beni sevmezse, herkes birbirinin kuyusunu kazarsa... Kendi kendime olumsuz düşünüyorum. Aşırı korkum var. Denemeye, yapmaya. Başarısız olma korkum var.Sorun nedir tam olarak? "Mülakatları nasıl aşacağım" mı?
Yorumunuz için teşekkür ederim. :) Anladığım kadarıyla İK cısınız. Hemen ben heyanlıyım denilir mi? Bir de o kişiden kişiye değişiyor. Karşımdaki kişi güler yüzlü olursa ve bol bol örnek verip sorular sorunca rahatlıyorum. Ama baskı oldu mu bir kere rahat hissedemiyorum.Mülakatta heyecanlı olmak gayet doğal bir durum, heyecanlı olduğunuzu da söyleyebilirsiniz, ben bizimle mülakat sırasında heyecanlı görünen aday varsa biraz konuyu dağıtıyorum o arada da aday sakinleşmiş oluyor. Önemli olan hakim olduğunuz konuları samive bu mi olarak karşınızdakine aktarabilmek. Olumlu ya da olumsuz geri dönüşle ilgili maalesek küçük şirketlerde bu konuyla ilgilenen ayrı bir İK bölümü yoksa o iş yükünün altında maalesef atlayabiliyoruz.
İK'cı değilim ama kendi yönettiğim bölüm için çok mülakat yaptım. Teknikleri işin uzmanı arkadaşlarımız daha iyi bilir ama bazıları mülakat sırasında baskı altında stresi ölçmek istiyor, açıkçası benim çok sıcak baktığım bir yöntem olmadı. Bir de şöyle bir durum var, iş görüşmesi de sonuçta tarafların birbirinden aldığı elektiriğe göre ilerliyor. Sonuçta tabii ki iş ararken her görüşmeyi değerlendireceksiniz ama ilk görüşmede siz de sıkıntı hissediyorsanız eğer o iş yerinde mutsuz olma ihtimaliniz yüksek. Heyecanlıyım demeseniz de karşınızdaki insan sizin heyecanınızı anlıyor zaten, hatta ilk iş görüşmesini yapanların heyecanlı ve ürkek olması tamamen normal, ben aksini pek görmedim :)Yorumunuz için teşekkür ederim. :) Anladığım kadarıyla İK cısınız. Hemen ben heyanlıyım denilir mi? Bir de o kişiden kişiye değişiyor. Karşımdaki kişi güler yüzlü olursa ve bol bol örnek verip sorular sorunca rahatlıyorum. Ama baskı oldu mu bir kere rahat hissedemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?