- 20 Mart 2008
- 141.526
- 212.993
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Çok güzel canım ya gerçekten bizim zamanımızın çocukluğu gerçek çocukluktu yani.Bakalım bizim çocuklarımızın çocuklarını nasıl bir çocukluk bekliyor.Hatırlattığın için sağol sayende nostalji yaptım ben de.opuyorumnanaktan
çocukluğum hep sokaklarda ip atlamakla, bilyalı ile kaymakla,misket oynamakla,saklanbaç oynamakla geçti. zemuszemus
Okuldan çıkar hemen sokağa inerdik. Ne kadar muziplik varsa hepsini yapardık. :kedi:
sokağa çıktığımızda annem eve gelirseniz bidaha çıkamazsınız derdi acıkırdık. ama eve gitmezdik. fırın vardı orda defterimiz vardı ekmek yazdırır kuru ekmeği abimle birlikte yerdik :lepi:
anahtarımız hep kapının gözündeydi. :smiley-cool:Anacum hep evdeydi,
çocukuğumda yokluk vardı, parayoktu, bayramdan bayrama kuznelerimden elbise alır giyerdimsenağlama ama olsun gene çocukluğum süperdi. :kedi:
şimdi çocuklara bakıyorum evlerin içinde dört duvar arasındalar toprakla oynamak yok bişe yok yasakkelime
maalesef böyleydi diyemeyeceğim. annem ve babam çalştığı için kardeşimle evdeydik. apartmanlar arasında oturduğumuz için ve etrafımızda öyle ağaç çiçek böcek park olmadığı için evin içinde büyüdük biz. haftada bir ailecek çıkardık dışarıya gezdirirlerdi bizi ama onun dışında evdeydik. o yüzden kendi çocuklarım için bahçeli çevresi düzgün güvenli bir yerden ev almak istiyorum allah nasip ederse.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki.
Komşumu tanımıyorum ama evinin camında temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece ; bilmem kaç kuruş
hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok.
Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl
vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..
Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız, onlara dede, nene diye
hatırını soran çocuklarımız yok oldu[/
yok ablacıgım eskiden çocuklar çocuk gibiydi öyle davranılırdı........öyle görülürdü........
oyunlar oynuyacak üstü bası batıcak.....topu patlıyacap.......bilyeleri koybolacak.....
yada ip atlıyacak akşam yemekten sonra bir kenarda sızıp kalıcak......
eskiden böyleymiş.......
çocuga yakışan yapılırmış.......
ama şimdi öylemi........oyunlar yapmacık.........kahramanları bilgisayar yada tv deki cızgı kahramanlar .......robotllar.........
bızım zamanımızda parklar yoktu kaydırak salıncak yada digerleri........evimizden uzak fuaf alanı vardı orda bu tarz aletler vardı ve annem götürmezdi.uzak........diye
bızde agaclara salıncak yapardım........
yerlere cızgıler cızer sek sek oynardım......
şimdi herşey var......ama....çocuklara........1 saatlık gitip gelmeler o çocuklara yetmıyor.........onun tadını cıkarmıyorlar....
anneler çocuklarının etrafında çevredekilerine bile selam vermiyorlar........
böyleliklede sosyalleşmede olmuyor........
benim çocuklugum yine yaşadım az cok.......
ama şimdike çocuklar........
sanki dünyaya bir çocuk getirdiklerini unutan anne babalarla karşılaşıyorum..........
yazık bu çocuklara.......4 yaşında 5 yaşında.......aman okusun aman akıllı olsun diye okul hayatanı sokup........
başlıyor yarış atı gibi yok o okul yok sınavlar yok dersaneler.......bi bakıyorlar ki çocukluk geçmiş gitmiş...
bide bilgisayar var........baglanıp kalıp tamamen anti sosyal olan insan içine bile çıkmayan tek bildigi şey bilgisayar olan ....oyuncaktan arkadaşla paylaşımdan.......dişardaki parklardan bi haber olan çocuklarda var......
git gide ....
yakan toplar......
beş taşlar......
ip atlamalar.......
sek sekler........
istoplar......
7kiremitler....
saklanbaçlar........
sobeler daha aklıma gelmeyen....oyunlat unutulacak.......belkide cogu unutuldu.....mafoldumben
maalesef çocuklarımız dört duvar arasında bilgisayar karşısında vakit geçiriyorlar artık toprak kokusu nedir bilmeden büyüdüler dizleri belkide hiç kanamadı düşmediler çünkü.
anlıyorum şimdi özlem vardır mutlaka inşallah eviniz olurda o günleri yaşarsınız
Çok duygulandım çok şükür ben böyle bir çocukluk geçirdim. Ama benim çocuklarıma böyle dönemler nasip olmdı.Dışarı çıkarsam bile gölgemden ayırmaya korkar oldum. Organ mafyası almış başını gidiyor. Çok korkuyorum çok. Endişelerimiz korkularımız ve kaygılarımız yüzünden çocuklarımız dışarı çıkaramıyoruz.Evde bilğisayar başında televizyon başında vakit geçiriyorlar malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?