• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim bedenim bakireymiş, peki ya ruhum?

Hatalı bir tercih yaptığını düşünüyorum, yanlış adamla birliktesi. seni aranızdaki nikah o evde tutuyor ama hiçbir imza ruhu zorlayamıyor. kendine bir şans ver, ruhunla aklınla kalbinle bağlı kalmak isteyeceğin kişiyi ara. bulamaya da bilirsin. ama bu şekilde köşeye sıkışmaktan iyidir kesinlikle.

Ben sizi anlıyorum desem.Yakın zamanda bir konu açmıştım hatta bununla ilgili.Birilerini elde edinceye kadar hoşlanıp sonrasında yavaş yavaş soğumak.Bilirim bu duyguyu.Flört etmeyi severim ama ilerisinde ben kayboluyorum nedense.Zor bir durum,beni peşinden koşturan daha doğrusu hiç yüz vermeyen erkeklerin hepsine karşı aşırı bir duygu besledim.Lanet gibi bir şey sanırım.
Sevgi eksikliği, koşulsuz sevgi eksikliği, ilgi merkezi olma isteği( çocukluktaki ilgi eksikliği),
Taciz vb travmalar( bilinçaltında erkeklerden intikam alma duygusu) vb sebepleri olabilir diyorum. İnsanın elinde olmuyor. Maymun iştahşılıkla alakası yok. İçgüdülerin bunu emrediyor çünkü.

Az once sana duzgun bir dille yorum yazmaya calistim. Ben insanlari yargilayan biri degilimdir ama ESKİ KONULARİNİZA soyle bir goz gezdirdimde..... birbirinden celiskili konusmalar birbirinin zitti konular. Ve bunlarin hepsi mayis ayindan bu yana gerceklesenler.
Ya siz bizimle kafa buluyorsunuz. Yada ciddi psikolojik problemleriniz var. Bence acilen bir destek alin.

Herkesin hayatında yaptığı yanlışlar elbette var seninki de onlardan biri düşüncelerin normal değil evet yanlış yapıyorsun.

Herşeyden önce eşine haksızlık ediyorsun, burada aldatılmış mağdur bir kadına nasıl tavsiyelerde bulunuyorsak, aynı durumda şu an eşin var. Adama yazık hak etmiyor bu durumu...

Aradığını bulamamaktan kaynaklı durum ama sen boşanıp başkasıyla evlensen de yine aynı şeyleri yaşayacaksın, ya boşanıp evlenmeyeceksin hoşlandığınla birlikte olup günlük takılacaksın yada bu durumu kontrol altına almaya bakacaksın...

Herşey senin elinde ve hayat senin hayatın kimse seni yargılayamaz, içinden geldiği gibi nasıl yakışıyorsa sana öyle yaşa...

Ailenizde var mı aldatma ? Ben aldatmanın genetik olduguyla ilgili bi yazı okumuştum.
Ebevenynleri aldatan bireylerin kendisinin de aldatma olasılığı yuksekmis.
Bilimsel araştırmalara yorum yapamam tabiki. Belki dogru bir araştırmadır ama kalıtsal bir davranış oldugunu düşünmek yinede ütopik geldi. Hani herşeyi ailemizden ögrenmiyormuyuz iyiyi, kötüyü, yanlışı, dogruyu. Yanlış şeyleri ailemizde yaşadıysak ve gördüysek bunun bilinç altımızda normalleştirilmesi gayet normal degil mi. Birçok konuda örnek verebilirim arkadaş ortamında da aynı şey yaşanır. İnsan dogru yanlış kavramlarını yitirebilir bir süreden sonra.

Insanların duyguları bitebilir bu çok normal birşey ama önemli olan insanların insanlara karşı dürüst olmaları...

Hepimiz insanız, hepimiz hatalar yapabiliyoruz ve hepimiz yanılgıya düşebiliriz...

Sizde evlenerek yanılgıya düşmüşsünüz beli ki.

Şimdi en doğrusu...

Ayağa kalkmanız gerekiyor ve eşinize karşı dürüst olmanız gerekiyor.

Boşanmanız ruh sağlığınız için en doğrusu olacaktır. Eşinize ve kendinize haksızlık etmeyin daha fazla.

Kim bilir...

Belki bir gün hayatınızın aşkı ile tanışacaksınız ve o zaman mutlu ve eşine sadık bir Kadın olursunuz.

Madem kendini biliyorsun ( nefsi güçsüz diye tanımlanmışsın kendini ) neden evlendin? Herkes evlenmek zorunda değil hele hele sizin gibi düşünen kadın/erkek fark etmez evlenmemeli birilerinin canını yakmamalı.

İlk önce siz bakirelik kavramını öğrenin sonra bakire değilim diyin .
Mutsuzsan boşancaksın kocandan demek ki yeterince sevgi yok bir de çocuk düşünüyorsun yazık olmaz mı ?

Boşanmazsaniz omur boyu bu hissettikleriniz sürecek. Bir gun pat diye esini cok seven askindan ölen biri olmayacaksiniz emin olun. Uzatip da evliligi kangren etmenin bi anlami yok. Boşan kurtul. Adam da kurtulsun. En azindan yeniden evlenip coccuk sahibi olur adam. Yoksa ömur boyu sizi mi bekleyecek bu adam.

Şu hayatta öğrendiğim en esaslı şey. Kimseyi eleştirme ve asla kınama!
Merak etme, eleştirmem. Dinlerim. Yaftalamam, yardımci olmaya gayret ederim ve en iysini dilerim karşımdakii için.
Ya sevmiyorsun , boşanırsın.
Ya da huzuru kendi icinde arar kendine yönelirsin böylelikle hata da yapmamış olursun.

Boşansaniz bile ayran gonulluyseniz kimseye tutunamayacaksiniz. Ama lutfen hissetmekten öte iliski yasamaya gotureceksiniz işi ayrilin, eşinize bu haksizligi yapmayin. Cok cirkin bir durum olur

Genetik kökenleri bir yana birakirsam yine de insana yön veren kişilik özellikleri; ahlaki yapısı ve karakteridir...

İnsanın içindeki eksiklik zaman zaman yanlışlara sevk eder. Sevgi açlığı , kardeşler arası anne babanın tutturamadigi adalet mekanizması , intikam... vb.

Yine de vicdan ve pişmanlik duyma güzel bir yüreğin delaleti...

Bu kadar açık derdini paylaşan kişiye taş atamam ben... Yüreğimi açarım doğruyu bulma yolunda düşünsel seyahate çıkarırım....
Allah razı olsun sizden ve sizin gibi düzgün yönlendirebilme meziyetine sahip olan insanlardan.. ben burada yaptığım yanlışı meşrulaştırmıyor aksine dediğiniz gibi kabul ediyorum sadece çelişkili ruh halimi nasıl çözerim bunun sınavı ve arayışı içerisindeyim ki sizin gibi gözlem ve analiz etme yeteneği yüksek olan insanlar sadece bunu algılayabiliyor ..

Addicted diye bi film vardi. O geldi aklima niyeyse :) Neyse iste filmin sonunda kadin psikiyatriste gitti ve altindan sacmasapan bisey cikti. Ama normale döndü yani sonucta. :))) Bence mutlaka bir uzmana görünün.

Back