ay ya bu konu da tartışmaya dönüyor yapmayın yapmayın......
arkadaşın içinde kalmış iştee. bir gün tv ye bakarken bir gelinle damat görmüş, içinden demiş ki "ah bee keşke ben de evlenirken gelinliğimi giyip düğünümü yaparak evlenebilseydim, zamanında tatmış olurdum o mutluluğu, neden acele ettim sanki" demiş ve buraya da yazıp bizimle paylaşmış. ayrıca bir de hayali varmış "ben bunu yapamadım kısmet olmadıı ama içimde de kalmasınn geç de olsa şöyle güzel bir düğün yapıcam" sonra bunu da bizimle paylaşmış. yani kendisi diyor ki "keşke zamanında yapsaydım, acele etmeseydim çok içimde kaldı üzülüyorum o zaman yaşayamadığım için" (burası dert kısmı) "geç de olsa yapıcam bi düğün" (burası da avuntu kısmı)
kişisel görüşüme göre en makul yorum: "ah canım kıyamam sana, tabi gelinlik giymek her genç kızın hayalidir keşke sen de o kadar aceleci olmasaydın ama olsun hiç bir şey için geç değildir yine yaparsın düğününü giyersin gelinliğini ooohh fıstık gibi. içinde kalmamış olur. mutluluklar."
veya
"tüh ya keşke yapmasaydın böyle bir hata, bence geçmiş artık o zaman vereceği tadı vermez. ben olsam yapmazdım boşa masraf ama takma kafana canım şu an mutluysan önemli olan da bu, üzülme, sen de çocuklarının gelinliklerini görürsün."
ama kesinlikle şu değil:
"aaaaa daha neler ne kadar saçma şeyler bunlar evlenmeseydin o zaman kardeşim 2 yıl sonra düğün mü olurmuş hem sen kararını vermişsin illa yapıcam diyosun niye yazdın o zaman dert mi şimdi bu. ne saçma ne saçma ne saçma... cık cık cık..."
tabi bu tamamen benim kişisel fikrim başta da belirttiğim gibi. siz iğneleyici tavırlar takındıkça karşınızdaki de ister istemez gardını alıyor, o da iğneliyor ve tutarsızlıklar dengesizlikler cıkıyor ortaya. biraz daha sakin yumuşak anlayışlı falan olunamaz mı?