- 10 Ocak 2015
- 28
- 4
- 31
-
- Konu Sahibi hukukcupasta
tampon nasıl yok? :) hngı doktora oldun caba bırde nefes alabildin mi bu surec ıcınde burnundan?
onu ben de denedim yutkunurken boğuluyormuş gibi oluyorsunuz değil mi sizi anlıyorumtampon surecı benm en korktgm surec cnku boguluyormus hıssı verıyor bende evde deneme vs yapıorum.. sırf bundan dolayı cesret edemıyorum ıste
nefes almanız nasıldı... arastırdım genelde tampon kullanmıyormus ..arkadaslar artik cogu dr tampon kullanmiyor bende Kemal Ekberogluna yaptirdim bende korkmustum tampondan kullanmamis oda
tam korktugum nokta boguluyormus hıssı... valla tek sıkıntım o onuda asarsam kı bılemıyorm ıste ozaman olacagmmonu ben de denedim yutkunurken boğuluyormuş gibi oluyorsunuz değil mi sizi anlıyorumnerede olmayı düşündüğünüzü bilmiyorum ama tampon kullanmayan doktorlar mutlaka vardır araştırmanızı öneririm korkmayın bence :)
bence korkunuzu yenip bir an önce ameliyat olun :)tam korktugum nokta boguluyormus hıssı... valla tek sıkıntım o onuda asarsam kı bılemıyorm ıste ozaman olacagmm
yenemıyorum, telkın etmeye calısıyorum kendımı ama evde denyorum pamuk tıkıyorum selpak tıkıyorum burnuma , anına panık oluyorum.. eskıden hıc cesaretım yoktu narkozdu anatezıydı vs.. sımı hepsı gectı ama sadece tampon korkusu kaldı. boyle bır nımetten bende faydalanmak ıstıyorum kesınlıkle..bence korkunuzu yenip bir an önce ameliyat olun :)
fiyat vermem bence doğru olmaz kendiniz görüşmeniz daha sağlıklı bence :)ne kadara oldunuz ameliyatı?
bunu yenemiyorsanız tampon kullanmayan doktorları araştırın ama benim doktorum çoğu hastama kullanmıyorum ama %100 kullanmayacağım anlamına gelmez söz vermiyorum demiştiyenemıyorum, telkın etmeye calısıyorum kendımı ama evde denyorum pamuk tıkıyorum selpak tıkıyorum burnuma , anına panık oluyorum.. eskıden hıc cesaretım yoktu narkozdu anatezıydı vs.. sımı hepsı gectı ama sadece tampon korkusu kaldı. boyle bır nımetten bende faydalanmak ıstıyorum kesınlıkle..
bunu yenemiyorsanız tampon kullanmayan doktorları araştırın ama benim doktorum çoğu hastama kullanmıyorum ama %100 kullanmayacağım anlamına gelmez söz vermiyorum demişti
güven önemli...arastırıyorum da ıste hepsıne de guvenılmıyor
Ameliyattan 1 gün önce heyecanlanıp yarın ameliyat oluyorum burada ayrıntıları paylaşacağım diye konu açmıştımDüşünüyorum baya heyecanlanmışım şimdi 2 gün geçti bile ...
Ameliyat hikayeme gelirsek: ben cuma günü sabah ameliyat oldum. Burnum hafif kemerliydi, ucu biraz genişti ve içte kıkırdak eğriliği vardı. (kıkırdak eğriliği dışarıdan belli olmuyordu)
Ameliyattan bir gün önce ekg çekildi, kan alındı vs. Rutin kontroller :) ameliyat olacağım gün sabah hastaneye geldik odaya çıkmamla hemşirelerin gelmesi bir oldu ne oldu bitti anlamadan kendimi ameliyathanede buldum. Damar yolu açıldı hemşire ilaç verdi başım dönüyor dedim gerisini hatırlamıyorumgözümü açtığımda odadaydım üstümü bile giydirmişler. Ameliyathaneye inmemle odaya çıkmam 2 saat sürdü. Kısa bir ameliyat olmuş yani akşama kadar hiçbir şey yiyip içemedim. 2 şişe serum verdiler. İçinde ağrı kesici de vardı sanırım ağrım olmadı çünkü. Akşam yemeğimi yedim ilk gece hastanede kaldım zaten. Bütün gece uyumuşum yorgunluktan sabah kahvaltımı yaptım sonra eve geldik. Çok basit anlattım ameliyat sıkıntısından bahsetmedim ama bi sıkıntım olmadı. Burayı takip ediyordum 2-3 yıldır baya bi gözüm korkmuştu ama hiç korktuğum gibi değilmiş. bugün 3.gün çok çok az şiştim henüz morarmadım bile. Kemerim törpülenmiş çok az da ucu kaldırılmış çok bir işlem yapılmadı yani. tampon yok. şişlik yok. morluk yok. günde 8-9 kere okyanus spreyi sıkıyorum. 3 gündür de sadece 1 kere ağrı kesici içtim. cumartesi alçım çıkınca öncesi sonrası fotoğrafı da paylaşırım :)
Biraz uzun yazdım okuduysanız sıkmamışımdır umarım :) Ameliyat olmayı isteyip de korkan arkadaşlarıma bir faydası olur umarım yazdıklarımın :)
aaa çabucak geçer umarım :) nerede olacaksınızBende yatış yaptımyarin 14:00 de burun amlyti olcam cçok korkum ilk defa amlyt olcam.