beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

Ya arkadaşlar yargılamayı olumsuz etkilemeyi ne çok seviyorsunuz ya.
Konu sahibesi burda bana onu almamışlar bunu almamışlar pohçada şu eksik bu eksik dememişki.
Yapılan şeylerin özentisiz olmasına üzülmüş. Her yorumunda da bunu söylemiş hala nerelerden vurmaya çalışıyosunuz. Kız ne fiyattan bahsetti ne kaliteden. Gazete kağıdına sarılarak getirilen hediye mi olur allah aşkına. Hiç yapmasalardı keşke diyor zaten. İnsanları hiç anlamıyorm bir küçümsemeler alaylar.

ben sana hak verdim geçen hafta bizde kardeşimin nişanlısına bohça götürdük en küçük kardeş diye çok özendik. bence böyle şeylere çok değer vermek gerek.

tşk ederim. çok beklentim yoktu zaten, yapmasalar daha iyi diyorum ama.. bnm durum böyle.. Allah kimseye göstermesin insan üzülüyor çünkü ister istemez...

Ya arkadaşlar yargılamayı olumsuz etkilemeyi ne çok seviyorsunuz ya.
Konu sahibesi burda bana onu almamışlar bunu almamışlar pohçada şu eksik bu eksik dememişki.
Yapılan şeylerin özentisiz olmasına üzülmüş. Her yorumunda da bunu söylemiş hala nerelerden vurmaya çalışıyosunuz. Kız ne fiyattan bahsetti ne kaliteden. Gazete kağıdına sarılarak getirilen hediye mi olur allah aşkına. Hiç yapmasalardı keşke diyor zaten. İnsanları hiç anlamıyorm bir küçümsemeler alaylar.

hay ağzına sağlık Allah razı olsun arkadaşım.. vallahi aynen öyle baştan baştan anlatıyorum her birine ki yanlış anlayıp yanlış yorumlamasınlar diye.. yine de can sıkanlar oluyor.. üzülmüyorum ama çünkü empati kuramamak ya da başına gelmeden bilmemektir bu.. inşallah kimsenin başına gelmez de..

Ben 7 yıllık evliyim bohçam bile olmadı tabiki insan değer verildiğini özenildiğini görmek istiyor banada yapılandan dolayı söylenip duruyordum ilk yıllarda baktımki yanlızca kendi kendime söylenip duruyorum adam bunları duymaktan sıkılmış o zaman tamam dedim ben hanımlığımı bozmadan bir daha bu konuları açmadım kaynanamada hiç birşey olmamış gibi güler yüzümü eksik etmedim beğensemde beğenmesemde onun annesi nasıl ben kendi anneme laf söyletmiyorsam ona söyletmiyecekti çok konuşuncada eşimle aram bozulacaktı ne gerek var dedim unuttum gitti sende öyle yap nişanlılığın tadını çıkar evleninceye kadar ayrı düşüceğiniz çok konu olucak Allah mutluluk versin tamamına erdirsin.

tşk ederim çok sağolun cümlemizin agız tadı bozulmasın inşallah... evet sürekli laf söyleyip erkeği bunaltmak olmaz. bunu yapmamaya çok özen gösteriyorum.. ama bu bohçada kendimi aştım. dayanamadım çünkü.. nişanlımın haberirnin olmadıgını bildigim için ona bu durumu bilmesi için anlattım tabiki. annesinin bana neden bunu yaptıgını bilmiyorum nişanlım da görsün annesinin yaptıklarını.. o da çok şaşırdı anlam veremedi,saolsun kırmadan baştan hazırlattı annesine ama kv neden böyle yaptı ki yani bn ona çok bozuldum. o zamana kadar hep severdim. şimdi o kadar sevmiyorum sadece saygı duyuyorum nişanlımın annesi diye...

Çok büyütüyorsunuz diye düşünüyorum bende nişan alışverişimi kendim yapıp nişanlım aldı demiştim damat geline aklınıza gelebilecek ihtiyacı olabilecek her şeyi alırmış adetmiş gelen bakarmış nişan alışverişine eşimin o zaman hiç parası yoktu da ama şimdi olsa hiç takmazdım hiç te yapmazdım olmasa nolur zihniyetler güzel olsun yeter ki

ben alınan yada alınmayanları dert etmiyorum burda ki derdim bohça da degil. içine konulan iç çamaşırı.. kv kendi çeyizindeki iç çamaşırı.. emin olun ihtiyacım yok bohçalarına. yapmasalardı zaten sorun degildi ortada bohca yapın diyen olmadıki... kendi başlarına kv yapmış böyle de rezil yapmış işte.. derdim onun gazete kagıdına kendi donunu sarıp koyması.

merhaba arkadaşlar. ben başımdan geçen bir olay ı anlatmak istedim. olaylar birbirine zincirli şekilde tuhaf ilerliyor ilerde evlenirsem nasıl bi skntı yaşayabilirim bunları merak ettiğim için yazıyorum. eminim başından geçen olmuştur..

sevgilimle ünv normal arkadaştık. son sene sevgili olduk. 1 yıl sonra söz nişan yaptık. nişan evde oldu. nişan bohçası falan getirmedi bunlar. biz gönderdik. içinde o kadar kaliteli A'dan Z'ye nerdeyse her ince detayı atlamadan hazırladığım o güzelim bohcanın içine birde kaliteli ,güzel bir saat aldık hediye olarak. ailesinin fertleri içinde hediyeler vardı.. herneyse.. nişan günü bana getirdikleri eski püskü küçük bi bohçanın içine koydukları şeyler beni resmen rezil etti... bi çevrem bi aile yapım var.. takıları zaten hiç söylemiyorum bile. neyse bohçayı herkesin içinde açmak adetmiş(kadınlar arasında) acmamla kapamam biroldu.sonra bakarım dedim..herkes gittikten sonra annem ve kızkardeşimle baktık bohçanın içindekilere.. gazeteye sarılmış bir alt iç maşaırı, eski zamandan kalma nenemin bile kullanmadığı bir bezsütyen, hamile kazagı gibi bir badi, rengi gitmiş topukları eskimeye yüz tutmuş bir gelin terliği.. 2 banyo lifi, 1 yazma, (oyasını sonra öğrendim basit bir modelmiş o da ) anneme modeli çok eski ve bedeni küçük bir kazak, kızkardeşime de bir tişört... hepsi bu...

derdim az bişey koymuş olmaları degil, benim derdim bu kadar demode şeyleri nasıl biraraya getirmişler ? bizim yaptıgımz hazırladıgımz o bohçanın içinde damat için herşey özenle itinayla paketlenip konulmuşken, ki ben nişanlım için en iyilerini aldırdım anneme.. bana gelene bakar mısınız ?? seim çıkmadı zaten. anneme o bohçayı kaldır yada at dedim. sonra nişanlımla konuştum. keşke getirmeseydiniz dedim. ben buna mı layıgım flan gibisine bayagı bi dertli oldugum için dayanamadım agladım.. o da annesiyle konuşmuş nasıl seyler hazırladın diye, önce allayıp pullamış sonra nişanlım benim anlattıklarımı söyleyince eveleyip gevelemiş, kendi çeyizindeki iç çamaşırlarını gazeteye sarıp koymuş bohçaya,aceleye geldi ben de onu koydum ne var bunda demiş, diğerlerine de bi kılıf bulmuş.. neyse nişanlım bana hak vermiş anlayacagınız. baştan yapacaz bu defa benim kontrolümde olacak herşey dedi bana, ve herseyin resmini çekip yolladı bu mu olsun şu mu diye, içime sinen en begendiğim ne varsa onları istedim, çalıştıgım için uzak şehirdeyim, neyseherşey çok güzel oldu ama benden dolayı yoksa bana layık gördükleri ötekiydi... şuanda da kv hoşlanmadığım şeylerini görüyorum. tek oğlu ama hiçbişey için elini taşın altına koymuyor. herşeyi nişanlım yapmaya çalışacak. düğün eşya altın masraflarında zere yardımları olmayacakmış. durumumuz yok demiş oğluna.(olmasına ragmen) üstüne bir de herşeye karışıyor. bi yere gezmeye gidecek olsak (2 ayda bir gidiyorsam mesela memleketime,yakın zaten onunla şehirlerimiz) onda bile yalnız bırakmayıp gelmek istiyor ama nişanlım engel oluyor Allahtan.. annesinin ve ablasının bana dayatma yapmalarına müsade etmiyorum. hakkımda eminim kötü gelin diye konuşuyolardır ama ben bildigimden şaşmıyorum.sırf nişanlım için. ailesi sizce evliliğimde bu kadar etkili olmaya calışır mı ? nişanlım bazen annesinin sözünden hiç çıkmıyor, en nefret ettigim şey bu..annesi ağlayınca her dediğine tmm diyor.. ne yapmalıyım :KK43:
Sende ağla. Eşine deki annen ağlayınca her yeri yıkıyosun bana gelince bişey yapmıyosun. Bacım kaynanana aşırı saygısız davran yoksa tepene çıkarlar. Çok saygısız davran. Tüm eşyaları eşinin aldığını yüzüne vur. Kadın kendine eşya aldığında aaaa bu çok pahalı hani durumun yoktu nasıl aldın de. Eşin sana kızdığı zaman direk ağla. Canım yoksa ömür boyu ana kuzusu bir sümsüğün ve insanlıktan nasibini almamış bir kadının kölesi olursun

O bohçayı görümce yapmıştır gıcıklığınada alt kalite ne varsa koymuştur , kaynana herşeyi kızına bırakmış gibi , birde eli sıkı pinti yani
canım merhaba seni gördüğüme sevindim.. :)

önceki konumda da kv az çok biliyosun. orda konuyu dagıtmamak adına çok detaylı yazmamıştım. bana yaptıgına bakar mısın? gazeteye sarılı kendi çeyizindeki donu :KK70: Allah aşkına nasıl bi düşünceyle bunu yaptı ya aklım almıyor. gerçekten inadıma mı yapıyor acaba.. nişanlımdan habersiz hazırlamışlar bide.. iyikide nişanlıma söyledim yoksa hiç bilmeyecekti yada zamanında söyleseydin diyip beni suçlardı ilerde... kv kızına çok düşkün bu arada.. oğlu sanki hiç yok gibi

Sende ağla. Eşine deki annen ağlayınca her yeri yıkıyosun bana gelince bişey yapmıyosun. Bacım kaynanana aşırı saygısız davran yoksa tepene çıkarlar. Çok saygısız davran. Tüm eşyaları eşinin aldığını yüzüne vur. Kadın kendine eşya aldığında aaaa bu çok pahalı hani durumun yoktu nasıl aldın de. Eşin sana kızdığı zaman direk ağla. Canım yoksa ömür boyu ana kuzusu bir sümsüğün ve insanlıktan nasibini almamış bir kadının kölesi olursun

canım yaa nasıl güldüm öyle agla agla demene :KK70: :KK70: tşk ederim yorumun için.. o kadının bişeyine ihtiyacım yok sadece dalga gecer gibi hem beni hem kendisini rezil edecek şeyler yapmasın .. soguk ciddi ve agırım hep onların yanında.. yani o günden sonra öyle oldum.. kırıldım çünkü.. ben zayıf biriyim. bana konuda yazdıgım gibi hamile kazagı gibi çok büyük bol bir kazak konulmuş. açıklama yaparken de anca olur diye aldık dedi.. hani insan bunu demek bari...çünkü zayıflıgımdan şikayet edenler kendileri halbuki..

valla çok haklısın. insanın kendi iç çamaşırlarını gazeteye sarıp hediye diye vermesi çok ayıp bir de eski tip şeyler. illa pahalı olmasına gerek yok uygun fiyata da güzel şeyler var mağazalarda. bir de sen onun elini olacaksın. ben mesela birisine hediye alırken düşünürüm aldığım şey ona uygun mu acaba beğenir mi diye. herkesin içinde açsaydın acaba insanlar onları gördüğünde utanmayacak mıydı.

Bebegim senin başına gelenin aynısı benim başıma geldi biz bişey demedık senin nişanlın hiç değilse sonradan düzeltmiş benimki hiç bişi yapmadılar ama sakın taviz verme sakın yoksa hep böle olur
merhaba arkadaşlar. ben başımdan geçen bir olay ı anlatmak istedim. olaylar birbirine zincirli şekilde tuhaf ilerliyor ilerde evlenirsem nasıl bi skntı yaşayabilirim bunları merak ettiğim için yazıyorum. eminim başından geçen olmuştur..

sevgilimle ünv normal arkadaştık. son sene sevgili olduk. 1 yıl sonra söz nişan yaptık. nişan evde oldu. nişan bohçası falan getirmedi bunlar. biz gönderdik. içinde o kadar kaliteli A'dan Z'ye nerdeyse her ince detayı atlamadan hazırladığım o güzelim bohcanın içine birde kaliteli ,güzel bir saat aldık hediye olarak. ailesinin fertleri içinde hediyeler vardı.. herneyse.. nişan günü bana getirdikleri eski püskü küçük bi bohçanın içine koydukları şeyler beni resmen rezil etti... bi çevrem bi aile yapım var.. takıları zaten hiç söylemiyorum bile. neyse bohçayı herkesin içinde açmak adetmiş(kadınlar arasında) acmamla kapamam biroldu.sonra bakarım dedim..herkes gittikten sonra annem ve kızkardeşimle baktık bohçanın içindekilere.. gazeteye sarılmış bir alt iç maşaırı, eski zamandan kalma nenemin bile kullanmadığı bir bezsütyen, hamile kazagı gibi bir badi, rengi gitmiş topukları eskimeye yüz tutmuş bir gelin terliği.. 2 banyo lifi, 1 yazma, (oyasını sonra öğrendim basit bir modelmiş o da ) anneme modeli çok eski ve bedeni küçük bir kazak, kızkardeşime de bir tişört... hepsi bu...

derdim az bişey koymuş olmaları degil, benim derdim bu kadar demode şeyleri nasıl biraraya getirmişler ? bizim yaptıgımz hazırladıgımz o bohçanın içinde damat için herşey özenle itinayla paketlenip konulmuşken, ki ben nişanlım için en iyilerini aldırdım anneme.. bana gelene bakar mısınız ?? seim çıkmadı zaten. anneme o bohçayı kaldır yada at dedim. sonra nişanlımla konuştum. keşke getirmeseydiniz dedim. ben buna mı layıgım flan gibisine bayagı bi dertli oldugum için dayanamadım agladım.. o da annesiyle konuşmuş nasıl seyler hazırladın diye, önce allayıp pullamış sonra nişanlım benim anlattıklarımı söyleyince eveleyip gevelemiş, kendi çeyizindeki iç çamaşırlarını gazeteye sarıp koymuş bohçaya,aceleye geldi ben de onu koydum ne var bunda demiş, diğerlerine de bi kılıf bulmuş.. neyse nişanlım bana hak vermiş anlayacagınız. baştan yapacaz bu defa benim kontrolümde olacak herşey dedi bana, ve herseyin resmini çekip yolladı bu mu olsun şu mu diye, içime sinen en begendiğim ne varsa onları istedim, çalıştıgım için uzak şehirdeyim, neyseherşey çok güzel oldu ama benden dolayı yoksa bana layık gördükleri ötekiydi... şuanda da kv hoşlanmadığım şeylerini görüyorum. tek oğlu ama hiçbişey için elini taşın altına koymuyor. herşeyi nişanlım yapmaya çalışacak. düğün eşya altın masraflarında zere yardımları olmayacakmış. durumumuz yok demiş oğluna.(olmasına ragmen) üstüne bir de herşeye karışıyor. bi yere gezmeye gidecek olsak (2 ayda bir gidiyorsam mesela memleketime,yakın zaten onunla şehirlerimiz) onda bile yalnız bırakmayıp gelmek istiyor ama nişanlım engel oluyor Allahtan.. annesinin ve ablasının bana dayatma yapmalarına müsade etmiyorum. hakkımda eminim kötü gelin diye konuşuyolardır ama ben bildigimden şaşmıyorum.sırf nişanlım için. ailesi sizce evliliğimde bu kadar etkili olmaya calışır mı ? nişanlım bazen annesinin sözünden hiç çıkmıyor, en nefret ettigim şey bu..annesi ağlayınca her dediğine tmm diyor.. ne yapmalıyım :KK43:

Boyle gelin dusman basina ya. Acikcasi ben bohcamda be oldugunu bile hatirlamiyorum. Sirf adet oldugu icin buyuklerin gonlu olsun diye yapilan seyler olarak goruyorum bunlari. Son derece gereksiz. Iyi niyetli bir gelin olsa'amaan demek ki kadinin tarzi bu ya da boyle biliyor ' vs der gecistirir. Ama kusura bakma da bence asil gorgusuzluk sana getirilen bir hediyeye ' ben bu hediyeyi begenmedim.git bana yenisini getir ' demektir. Kaynana olsam boyle bir gelin istemem acikcasi. Cok garip..

vay be.. yorumunuzu okudum da ne geniş yüreklisiniz..tebrik ederim. siz devam edin öyle ..
ben öyle bir karakterde degilim.. bahsettiğiniz gibi kötü bir gelin de degilim. bunu nerden çıkardınız onu da anlamadım ya neyse :KK70: hırsızın hiç mi suçu yok diyorum sadece ??? :KK70: :KK70:

Bebegim senin başına gelenin aynısı benim başıma geldi biz bişey demedık senin nişanlın hiç değilse sonradan düzeltmiş benimki hiç bişi yapmadılar ama sakın taviz verme sakın yoksa hep böle olur

tşk ederim :) evet çok şükür nişanlım; annesinin bu yaptıgını öğrenince sinirlendi hani o da konduramadı bana annesinin yaptıgını.. taviz vermeyecegim tatlım yoksa biliyorum tahmin ediyorum..sagolasın :KK30::KK68:

Yani yoksa benim çektiklerimi cekmek haa sakın birlik oturma benimki de tek erkek ah bu Kayna
tşk ederim :) evet çok şükür nişanlım; annesinin bu yaptıgını öğrenince sinirlendi hani o da konduramadı bana annesinin yaptıgını.. taviz vermeyecegim tatlım yoksa biliyorum tahmin ediyorum..sagolasın :KK30::KK68:
na lar ahhhh:KK62:

valla çok haklısın. insanın kendi iç çamaşırlarını gazeteye sarıp hediye diye vermesi çok ayıp bir de eski tip şeyler. illa pahalı olmasına gerek yok uygun fiyata da güzel şeyler var mağazalarda. bir de sen onun elini olacaksın. ben mesela birisine hediye alırken düşünürüm aldığım şey ona uygun mu acaba beğenir mi diye. herkesin içinde açsaydın acaba insanlar onları gördüğünde utanmayacak mıydı.

öyle yapsaydım rezil olurlardı.. tşk ederim bu arada konuyu gerçekten anladıgınız için.. anlamayıp saçma yorumlayanlar varda ondan bunu dedim :) evet kendi eskisini koymuş bohcaya. ne geregi vardı neden yaptın be kadın.. niye bnm üzülmeme sebep oldun.. iç çamaşırı koymayıverseydin yada ucuz olanlardan alıp koyaydın sorun degildi.. bn zaten napim ki onun bohcasını. bnm herşeyim hazır... :KK43:

X