beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

canım boşver anlamaz bunlar...
birçok insan okudugunu anlamıyor ya vallahi... böylelerine sinir oluyorm.. az önce bi tanesi yazmış o kadar moralim bozuldu ki ben muhtaçmışım da çok mu ihtiyacım varmış onların gönderdiklerine de.... insanlar ne kadar tuhaf... benim ihtiyacım yokkki.. ben bu terbiyesizce saçmaca hazırlanan bohçanın hüznünü paylaştım bunlara ne oluyo ki acaba ??
Onlar, bunlar dediğiniz insanlardan neden akıl alıyorsunuz o halde? Asıl sizin yaptığınız terbiyesizlik...
Edit; yüksek lisans yapmış öğretmen hanımımızın karşı tezi: benim derdim seni mi gerdi :KK70:

kızlar tamam önemli detaylar ama sorun yapılacak şeyler değil sonuçta nişanlısı hak verip istediklerini alıp gönlünü yapmış her erkek biraz ana kuzusu değilmidir sizce annelerinin yanında bi değişik oluyorlar havalara giriyorlar :))) sen çekip çevirirsin onu seviyorsan zaten vazgeçecek değilsinya bide mutlaka ailelere uzak olsun sürekli çıkıp çıkıp gelmesinler.

inşallah canım istegim bu zaten.. kimse karışmasın müdahale etmesin.. bir de sorun etme sebebim bana kendi iç çamaşırını gönderemez. bunu bildirmek için onlara tekrar hazırlattım yani sırf inadına.. sırf iş yerinden izin alsın da günlerce uğrassın diye.. ugrastırdım da.. arkamdan ne konuşursa konuşsun beni sevmesin ki zaten seven kv bunu yapmazdı.. haddini bilsin istedim.

Onlar, bunlar dediğiniz insanlardan neden akıl alıyorsunuz o halde? Asıl sizin yaptığınız terbiyesizlik...

sizin yaptıgınız yorum bi kere çok saçma.. konu neyken siz nereye çekmişsiniz.. Allahım ya :KK70:
hı bide onlar dediğim kişiler anlamadan yorum yapanlar cicim sen de hemen atarladnın ha yaran var çünkü :KK70: :KK70:

sizin yaptıgınız yorum bi kere çok saçma.. konu neyken siz nereye çekmişsiniz.. Allahım ya :KK70:
Biz bir yere çekmeye çalışmadık. Niye bunlarla uğraşıyorsunuz, kayınvalideniz size değer vermiyor, sallamayın dedik.

Çok komiksiniz.

Bence esiniz duygusal cunku siz aglayinca da dayanamiyor annesi aglayinca da.Annesi yani sonucta bu ana kuzulugu degil bence benimde annem aglasa icim gider ya da fazla polyanna dusundum :) Ama sonucta olmus tatliya baglanmis :) Kayinvalinizinde kendi ceyizini getirmesina yuh dedim kac yillik ceyiz

çok şükür tatlıya baglandı da canım bn böyle olmasını onlara baştan yaptırmayı falan istemezdim. ya yapmasalardı yada en ucuz şeyleri bile koysun ama kendi iç çamaşırını koymasaydı.. neyse canım kadı 49 yaşında.. 20 yaşında evlenmiş... 29 yıllık bir don yani gazeteye sarıp koydugu.. utanmadan... :KK43:

Bohçaymış adetmiş, bunları rafa kaldırmanın zamanı gelmedi mi?
Kayınvalide ne diye gelinine sütyen don alsın, Süslü gecelikler alsın ki?
Abes geliyor bu adetler artık...

almasın ? ben alsın mı dedim.. hatta keşke yapmasaydı diyorum ya.. hiçbişey almaması demek kendi iç çamaşırını koyabilme hakkını vermiyor kv canım ....

canım boşver anlamaz bunlar...
birçok insan okudugunu anlamıyor ya vallahi... böylelerine sinir oluyorm.. az önce bi tanesi yazmış o kadar moralim bozuldu ki ben muhtaçmışım da çok mu ihtiyacım varmış onların gönderdiklerine de.... insanlar ne kadar tuhaf... benim ihtiyacım yokkki.. ben bu terbiyesizce saçmaca hazırlanan bohçanın hüznünü paylaştım bunlara ne oluyo ki acaba ??

evet ya herkes ne kadar kolay yorum yapıo gelin bohçası yapılıosa bu muhtaç anlamına mı gelio kendisi kv mi bilmiorum ama bence inş.değildir yada olmaz böle düşüncesi çok kötü valla.ozaman altın falan yapılmasın nie muhtaçmıyım onların aldığına mı ihtiyacım var başlarda yapılan bişey bunlar sonradan zaten yapılmaz.boşver canım sen en iyisini yapmışsın terbiyeni bozmamışsın başka gelin olsa onları çıkarıp onları rezil ederdi.sen yeni alınan birşeye laf yapmamışsın ki ne demnek ya çeyizdeki donunu koymak ayıptır be.

Biz bir yere çekmeye çalışmadık. Niye bunlarla uğraşıyorsunuz, kayınvalideniz size değer vermiyor, sallamayın dedik.

Çok komiksiniz.

ben ce siz de komiksiniz.. dünden beri aralara girip alakasız alakasız yorum yapıp yapıp çıkıyosunuz.. yorumların hepsini okuyanlar da görüyordur zaten.. ay neyse canım konum sen degilsin ..konumuza dönelim ; biliyorum deger vermediğini ben de ona göre davranıyorum diyorum :) iyi mi yani tecrübelilerden fikir alıyorum :) müsaadenle:KK54:

ben ce siz de komiksiniz.. dünden beri aralara girip alakasız alakasız yorum yapıp yapıp çıkıyosunuz.. yorumların hepsini okuyanlar da görüyordur zaten.. ay neyse canım konum sen degilsin ..konumuza dönelim ; biliyorum deger vermediğini ben de ona göre davranıyorum diyorum :) iyi mi yani tecrübelilerden fikir alıyorum :) müsaadenle:KK54:
Köşeden gözetleyip aralara yorum fırlatıyorum :KK70:

evet ya herkes ne kadar kolay yorum yapıo gelin bohçası yapılıosa bu muhtaç anlamına mı gelio kendisi kv mi bilmiorum ama bence inş.değildir yada olmaz böle düşüncesi çok kötü valla.ozaman altın falan yapılmasın nie muhtaçmıyım onların aldığına mı ihtiyacım var başlarda yapılan bişey bunlar sonradan zaten yapılmaz.boşver canım sen en iyisini yapmışsın terbiyeni bozmamışsın başka gelin olsa onları çıkarıp onları rezil ederdi.sen yeni alınan birşeye laf yapmamışsın ki ne demnek ya çeyizdeki donunu koymak ayıptır be.

kesinilikle bir başkası olsa dediğin gibi hatta beterini yapar.. hele aileler de birbirine girer.. benim annem hiç karışmadı.herkes kendi degerini kendi belirler dedi sadece.. kızıma ne kadar deger verirseniz o kadar görürsünüz dedi... başka da zerre bişey demedi.. konu hiç açılmıyor zaten. ama zamanında olan bu durum çok can sıkıcı.. başına gelmeyen bilmez yada empati kuramayan anlamaz.

bu bohça olaylarında önce iki taraf anlaşmalı yapılacakmı yapılmayacakmı, eğer yapılıyorsa kızla erkek çıkmalı ne gerekiyorsa almalı.Ama kusura bakmayında nişanlınızda birkere bile merak etmemişmi hiç anne ne bohça hazırlıyorsunuz diyedemi bakmaz insan..Hiç anlamasa bile heves eder,bir göreyim der en azından size yapılan bohçayı..

ben hiçbir şeyin fiyatına şuna buna önem vermem ama bana bu yapılsa bende oturur inirden ağlardım ya bu ne ben o kdar özeneceğim karşılığa bak durumu yoksa da bari az olsun özenli olun bu ne dalga geçer gibi gazete kağıdı falan bir de eşim annesini çok dinler demişsin bu beni korkuttu açıkcası

he bu arada bu gördükleriniz göreceklerinizin teminatı.. Daha mürvetinin başında böyle özentisiz davranan insanlar, ne düğününüzde ne doğumunuzdadaha iyisini göstermez.

Ben 7 yıllık evliyim bohçam bile olmadı tabiki insan değer verildiğini özenildiğini görmek istiyor banada yapılandan dolayı söylenip duruyordum ilk yıllarda baktımki yanlızca kendi kendime söylenip duruyorum adam bunları duymaktan sıkılmış o zaman tamam dedim ben hanımlığımı bozmadan bir daha bu konuları açmadım kaynanamada hiç birşey olmamış gibi güler yüzümü eksik etmedim beğensemde beğenmesemde onun annesi nasıl ben kendi anneme laf söyletmiyorsam ona söyletmiyecekti çok konuşuncada eşimle aram bozulacaktı ne gerek var dedim unuttum gitti sende öyle yap nişanlılığın tadını çıkar evleninceye kadar ayrı düşüceğiniz çok konu olucak Allah mutluluk versin tamamına erdirsin.

bu bohça olaylarında önce iki taraf anlaşmalı yapılacakmı yapılmayacakmı, eğer yapılıyorsa kızla erkek çıkmalı ne gerekiyorsa almalı.Ama kusura bakmayında nişanlınızda birkere bile merak etmemişmi hiç anne ne bohça hazırlıyorsunuz diyedemi bakmaz insan..Hiç anlamasa bile heves eder,bir göreyim der en azından size yapılan bohçayı..

nişanlımın haberi var mıydı ? yoktu ki .. o da bnmle beraber gördü.. bizim evde nişan olurken birden çıkarıp masaya önüme koydular. kv ve görümce hazırlamış.. evdekileri koymuşlar işte bohcaya.. keşke hiç yapmasalardı :KK43:

ben sana hak verdim geçen hafta bizde kardeşimin nişanlısına bohça götürdük en küçük kardeş diye çok özendik. bence böyle şeylere çok değer vermek gerek.

X