- 16 Aralık 2020
- 3.907
- 7.839
- 108
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
bir de herkesle paylaşmayın derim. her kafadan bir ses çıkar böyle hastalıklarda malumTeşekkür ederim bı öğretmen var sanırım onun dediği yere gidecegim saolsun yardımcı olmak istedi o konuda
Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa
Benim de bir tanidigim bundan yillar once otizm teshisi aldi. O zaman a tipik falan yoktu. Şu anda tuğla gibi kitaplar okuyor, cok iyi bir üniversitede okuyor, hiçbir eksigi yok hatta fazlasi bile var diyebilirim. Sakin olun korkmayin erkenden farketmissiniz ne güzel. Kreş, rehabilitasyon merkezi, evde de destek olursaniz bence hallolur gider diye düşünüyorum. Bahsettigim çocuk da yillarca kreşe gitti, evde de cok guzel egitildi. Ustelik yillar oncesinin imkansizliklariyla oldu bunlar.Haklısınız .öyle bir bilinmez yola girdim hiçbir bilgim fikrim yok haliyle endiseleniyorum .işte bu yüzden aileme bile anlatmadım ben kimse yorum yapmasın diye kız bizim mahalle marketi sahibi ne bilim böyle bir yorum yapacağını
Dediğim gibi aileme bile paylasmadim durumu.ne benim ailem ne eşimin ailesi bilmiyorlar kimsenin yorumunu dinlemek istemedim . burda ne sizin bana ne benim size garezim var oyuzden yardımcı olacağınızı düşündum .ki saolsun varolsun çoğu üye konunun en başından beri yanimdalarbir de herkesle paylaşmayın derim. her kafadan bir ses çıkar böyle hastalıklarda malum
tabi ki, insanın paylaşamadığı şeyleri böyle bir platformda da olsa paylaşabilmesi bir nebze içini rahatlatıyor.Dediğim gibi aileme bile paylasmadim durumu.ne benim ailem ne eşimin ailesi bilmiyorlar kimsenin yorumunu dinlemek istemedim . burda ne sizin bana ne benim size garezim var oyuzden yardımcı olacağınızı düşündum .ki saolsun varolsun çoğu üye konunun en başından beri yanimdalar
Aynen.teşhis daha konulmadı testler yapıliyor .doktor supelendi atipik otizm dedi . oyuzden eğitim gorucek .hatta doktor ilk KBB işitme testi yaptır hemen raporu çıkaralil eğitime başlasin dedi.ogretmenle yoluma devam edicegimCocugunuzun Suan özel bir durumu var mi var doktor tarafından teşhis konmuş mu konmuş doktor özel eğitim gormesi gerek dedi mi dedi olay bitmiştir cocugunuzun konuşması için özel eğitimi alması gerekiyor.
Özel eğitim konusunda eğitimi olmayan bence yorum yapmasın sonuçta bu işin eğitimini almamış bile size nasihat veren kişi özel eğitime sadece zihinsel engeli olanlar gitmez.
Çocuğunuz için elbette iyi okulları araştırıp gondereceksiniz ne güzel size yardımcı olmaya çalışan bir ogretmen de var beraber güzel icinize sinen bir okul bulursunuz.
Benim de bir tanidigim bundan yillar once otizm teshisi aldi. O zaman a tipik falan yoktu. Şu anda tuğla gibi kitaplar okuyor, cok iyi bir üniversitede okuyor, hiçbir eksigi yok hatta fazlasi bile var diyebilirim. Sakin olun korkmayin erkenden farketmissiniz ne güzel. Kreş, rehabilitasyon merkezi, evde de destek olursaniz bence hallolur gider diye düşünüyorum. Bahsettigim çocuk da yillarca kreşe gitti, evde de cok guzel egitildi. Ustelik yillar oncesinin imkansizliklariyla oldu bunlar.
Ne kadar şanslısınız bakın. Uzulmeyin korkmayin.
Öylemi bekleyebilirim yani orda .benim için daha iyi olur böylesi kabul ederlerse beklerim tabikiÇocuğu tek göndermeyeceksin. Yanında gideceksin ders işlenirken bekleme alanında bekleyip oğlunla geri döneceksin. Tek gönderirsen illa suistimale açık olur. Gözün kulağın üstünde olduktan sonra sıkıntı olmaz içini ferah tut.
bu sene senin işin gücün hayatın çocuğun olacak karpuz.ilk duyduğunda panikledin doğaldır ben olsam ben de şok olurdum üzülürdüm.Ama artık çözüm zamanı başla bir merkezle gözlemle.iyi giderse orda devam edersin gitmezse de değiştirirsin.maddi destek te talep et belediyenden ve muhtarından hatta ahbap derneğinden.evi barkı arabası olan insanlar bile destek alıyorlar hiçç çekinme.Öylemi bekleyebilirim yani orda .benim için daha iyi olur böylesi kabul ederlerse beklerim tabiki
Tabii ki gelecek annesiÇok teşekkür ederim sizin gibi insanlar iyiki var sagoluninaniyorum oğlumda çok iyi yerlere gelicek
bu sene senin işin gücün hayatın çocuğun olacak karpuz.ilk duyduğunda panikledin doğaldır ben olsam ben de şok olurdum üzülürdüm.Ama artık çözüm zamanı başla bir merkezle gözlemle.iyi giderse orda devam edersin gitmezse de değiştirirsin.maddi destek te talep et belediyenden ve muhtarından hatta ahbap derneğinden.evi barkı arabası olan insanlar bile destek alıyorlar hiçç çekinme.
komik konularla fake konularla ben de eğleniyorum gülüyorum kafa buluyorum ama gerçek dertlerde empati yapmalıyız 5 kere düşünüp yazmalıyız aynı senin yaptığın gibi şu an.kendi hayatları sanki çok mükemmel herkesinnn.Tabii ki gelecek annesi
sizi anliyorum. Eski konulardan hatirladigim kadariyla, (yanlis hatirliyorsam kusura bakmayin) eşle problemliydiniz.
Evin, hayatin butun sorumlulugunun yaninda bir de evladin sağlığının ve geleceğini düşünüp tedirgin olmak ve bununsizi yormasi, bütün bunlari tek basina düşünmek çok yorucudur.
Kimse dertsiz değil. Naparsiniz iste her evde bir ates yaniyor. En zoru ateş de saglik tabii ki.
Bu yuklerin altindan ezilmeden cikacaksiniz insallah, biliyorum bunu.
Tabi ki beklersin. İçerde istemezlerse kapıda beklersin dişli ol ne kendini ne de çocuğunu ezdirme. Çocuğunun tek umudu sensin. Yapabileceğine inanıyorumÖylemi bekleyebilirim yani orda .benim için daha iyi olur böylesi kabul ederlerse beklerim tabiki
çocuk uyuyunca kendin izle ama.izole yaşarsan da sen depresyona girersin bu sefer.Aşkım iyi olsunda yemin ediyorum hiçbirsey istemiyorum.yeterki o iyi olsuntv hiç açılmadı günlerdir bizde inan bana bu 3.4 gün içerisinde bile okadar büyük gelişmeler fark ettim ki .keşke dedim en başından beri hiç o TV olmasaydı.tv gerçekten nekadar zararliymis gözümle şahit oldum
Mrb onceki konulariniza bakamadim, cocugunuz kac yasinda ve ne gibi belirtileri vardi rica etsem yazarmisiniz ? Her okul her kres nasil ayni degilse ozel egitim kurumlarida ayni degildir. Bosuna gevezelik etmis marketteki arkadas dr gitmesini uygun gorduyse tabiki gidecek. Bizim komsunun oglu konusamiyordu donen objelere odaklanip kaliyordi gece aglama krizleri oluyordu ve cok hircindi annesi basta kabullenmiyodu durumu sonra sonra farketti ve ozel egitime basladilar hemde krese gitti simdi masallah cocuk 1.5 senede cok iyi durumda normale dondu yani. Sizde uzulmeyin. Benimde 18 aylik oglum var kizima gore epey tembel zaman zaman bende endiseleniyorum gozum uzerinde. Tw tablet telefon izlemiyor ama kelimesi cok az 2 yasina kdar ilerleme olmazsa bende dr a gidecegim .Aynen.teşhis daha konulmadı testler yapıliyor .doktor supelendi atipik otizm dedi . oyuzden eğitim gorucek .hatta doktor ilk KBB işitme testi yaptır hemen raporu çıkaralil eğitime başlasin dedi.ogretmenle yoluma devam edicegim
Bu konuda empati yapamayan ya da eğlenen mi var? Kiralim kemiklerinikomik konularla fake konularla ben de eğleniyorum gülüyorum kafa buluyorum ama gerçek dertlerde empati yapmalıyız 5 kere düşünüp yazmalıyız aynı senin yaptığın gibi şu an.kendi hayatları sanki çok mükemmel herkesinnn.
Yav karpuz sen niye böyle her söylenene inanıyor ve karalar bağlıyorsun? Hayır söyleyen de market çalışanıAz önce oğlumla markete gittik kızı az çok tanıyorum aramızdaki diyalog şöyle
Kız -naptin abla goturdunmu oğlunu doktora konuşması için
Ben -goturdum atipik otizm den supelendi doktor, özel eğitim gorucek
Kız -abla ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım çocuklara kötü davraniyorlar tv izletiyorlar kendi haline bırakıyorlar birşey yaptıkları yok,ben canım sıkıldığı için çocuklara kitap okuyayım dedim bana bırak boşver okuma dediler benim psikolojim bozuldu orda çıktım.senin çocuğunun konuşmaktan başka bı sorunu yok belli. zihinsel engelli değil bence gönderme
Ben-nasil ya gerçekten bunlarmi oluyor ama doktor söyledi yapacak biseyim kalmadı ben zaten gidip gorucem yerini tanıdık bir öğretmen var o bana bir rehabilitasyon merkezi onericek hastane işi bittikten sonra az çok fikir yürüturum zaten orda .birde doktor bana zihinsel engelli çocuklarla değil onun gibi konuşma gecikmesi olan çocuklarla olacağını söyledi .hepsinin eğitimi farklı heralde dedim
Kız - ozman öğretmenin dediği yere git bir bak sen bilirsin abla inşallah iyi olur
Sonra çıktım ben marketten ama kalbim nasıl çarpıyor ihtimali bile beni korkutuyor.ben doktordan geldimden beri bikere bile o TV acilmadi kablosu kopardım zaten. Ee zaten doktor üstüne basa basa tv izlemicek dedi .ben çok korktum kızlar .varmı böyle şeyler.birde daha bugün bir öğretmenle aramızda bu konuşma geçti.iyi bir kadına da benziyor onun önerdiği yeremi baksam.kurumu seçmek benim elimdemi gerçekten hiç bir bilgim yok .... Siz ne diyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?