Beni korku saldı yardım edin

İnşallah çok şükür eşimle problem yok şuan.insallah beraber ustesinden geleceğiz önemli olan böyle zamanlarda birlik olmak başaracağız biliyorum .ve ben bu mutluluğuda paylaşacağım sizlere tekrardan teşekkür edeceğim gecicek ya benim çocuğum o onun nasıl güçlü bir çocuk olduğunu bilirim herşeyi öğrenmeye de meyilli bir çocuk meraklı hiperaktif her gördüğünu soran eğitim aldığında dahada iyi olacak

O gunleri hep birlikte göreceğiz inanıyorum

Yav karpuz sen niye böyle her söylenene inanıyor ve karalar bağlıyorsun? Hayır söyleyen de market çalışanı

KudrAlobar sanada ayriyetten teşekkür ederim tam vazgeçmiştim ki oğlumun iyi olduğunu dusunmustum .sende beni kararımdan döndürdün hastanede bunu duyduğumda direk seninle olan diyalog geçti gözümün önünden .ya hastaneye gelmeseydim ya bundan haberim olmasaydı diye düşündüm. .inanmak değilde bilmediğim bir yoldayım endişeleniyorum bazen

Özel eğitim de çocuk, öğretmeniyle bire bir ders görür, ders saati ortalama 30 dakika , 10 dakika da Veli görüşmesi olur. Bu merkezlerin çoğunda kamera sistemi olur, dersi görerek takip edebilirsiniz.
Bu deneyimleme, araştırma işi ve iyi bir hocaya denk gelmekle alakalı.
İçine girdiğiniz de birşeylerin doğru ya da yanlış gittiğini hem annelik hislerinize güvenerek hem de kameradan takip ederek karar verirsiniz.
Özellikle netten çevrenizde ki kurumları araştırın, bir kaçını da ziyaret edin, içinize hangi siniyorsa ona gidebilirsiniz. Zaten çocuk tek başına gidip gelmiyor, extra ders almayacaksanız devletin verdiği raporla alacağınız ders sayısı ay da 8 , hafta da 2 şer, sizinle birlikte gidip gelecek.
Özel eğitim evet özellikle takip etmiyorsanız , sıkıntılı süreçler yaşanabilir , çocuğa 30 dakika boş boş vakit geçiren vicdansızlarda var, farklı tam gün okullarda özellikle kendini ifade edemeyen özel çocukların birçok şeye maruz kalabileceği gerçek, ama siz devamlı çocuğunuzun yanında olacağınız için bu tarz şeylerden öte eğitimin kalitesi önemli sizin için. Öncesinde araştırıp , ziyaret edip, tecrübe etmeden doğruyu bulamazsınız.
Sene de 2 kere kurum değiştirme hakkınız da mevcut.
Hayırlı kişilere denk gelirsiniz inş.

Kizdan şikayetçi olabilirsiniz böyle biseye sahitlik edip gidip sikayette bulunmadığı için yazik aileleri de mutlu oluyo cocugum icin iyi biyer diye insanlik resmen ölüyo.!

Karpuzcum önüne gelene anlatma, paylaşma bak milletin ağzının ayarı olmaz durduk yere mimletirsin kuzunu, millet çocuğunu kaçırır eder sonra, daha çok üzülürsünüz. Anlatma önüne gelene öyle derin derin. Özel eğitim alacaksa aldır, içine sinene kadar gerekirse kapıda bekle ama denk gele insanların lafıyla iş yapma, işin içinde olanlara sor.

Kizdan şikayetçi olabilirsiniz böyle biseye sahitlik edip gidip sikayette bulunmadığı için yazik aileleri de mutlu oluyo cocugum icin iyi biyer diye insanlik resmen ölüyo.!

Haklısınız. Ben yarın kızla tekrar konuşmak istiyorum bu konu hakkında madem vardı neden şikayetci olmadığınida sormak istiyorum .. bakalım ne diyicek

Haklısınız. Ben yarın kızla tekrar konuşmak istiyorum bu konu hakkında madem vardı neden şikayetci olmadığınida sormak istiyorum .. bakalım ne diyicek
annen vs dışında arkadaşlarına akrabalarına anlatma çocuğu.atipik otizmi otizm olarak anlatırlar çocuğu mimlerler.aradaki farktan haberleri bile yoktur çoğunun.boşuna sinir olur üzülürsün

İnan ailelerimiz dahi bilmiyor bu konuyu kız sürekli sorardı bende biran cevap verdim durum böyle diye keşke soylemeseydim çok pişmanım.kiza tanının konmadigini doktorun supelendiginide söyledim.birde büyük konuşmayımda ben çocuğumu bir saniye yanlız bırakmıyorum hele dışarda elini bile bırakmam yapışirim ona .kimse çocuğumu kaciramaz Allah'ın izniyle

Esimin kuzeninin cocugunda konusma geriligi vardi ozel egitim istedi doktorlari 2 sene gitti inanilmaz gelisim gosterdi cocuk. Yine esimin diger kuzeninin oglununda otizim tanisi koyuldu ayni merkeze goturduler onlarda cok memnun kaldilar. Bence her yer ayni degildir. Ikinci cocugu gormedim ama ilk cocukta gozle gorulur degisim vardi ilgisiz olsalar gelisme olmazdi.

annen vs dışında arkadaşlarına akrabalarına anlatma çocuğu.atipik otizmi otizm olarak anlatırlar çocuğu mimlerler.aradaki farktan haberleri bile yoktur çoğunun.boşuna sinir olur üzülürsün

Yok kuzum ya annem de eşimin aileside bilmesin büyükleri biliyosun ağzında birşey tutamiyorlar .ben nasıl kıza söyledim onuda anlamadım .kimseyle komşuluk ilişkim yoktur meraba meraba bu şekil yani kimse hayatımızı bilmez. Kız sürekli oğlumla şakalasirdi samimiyetine birde kızı tanımıyorum yakından onun rahatlığı vardı sanırım.buda ders oldu bana

Öncelikle sakin olun, istediğiniz özel rehabilitasyon merkezine gidebilir, istediğiniz zaman da başkasına geçebilirsiniz. Mümkün olursa istediğiniz devlete ait ana okulu ya da ana sınıfına da kaynaştırma öğrencisi olarak yönlendirmesini yaparlar, okul kabul etmeme hakkına sahip değildir. Özel eğitim ana okulu varsa ona da yönlendirebilirler sizi.
Rehabilitasyon merkezleri o kadar başıboş davranamaz kolay kolay, çocuğunuz gelişmezse hesap sorarsınız. İyi araştırın

E iyi ki biraz hırpalamışız seni o zaman. Bak teşhisi kondu tedavisi başlayacak ufaklığın.

Özel eğitim merkezleri hakkında endişe etme. Devlet tarafından çok sıkı denetlenen kurumlar onlar. Öyle tv açıp çocukları salma imkanları yok merak etme.

Cocugun yaninda mi dedi bublari bir de ?
İçinizi ferah tutun her yer öyle olsa özel eğitimle gelişen çocuklar olur mu ?
Bahsettiği gibi yerler de vardır tabii ama bakarsınız ona göre gönderirsiniz

İnşallah sevindim bunun olmasına veliyle katılabileceğini düşünmüyordum bı çocuğun .arkadaşlardan öğrendim bu benim için daha iyi oldu

Teşhis konmadi ama doktor atipik otizm den supelendi oyuzden ayın 28 de KBB işitme testi yapicagiz onunla tekrar psikiyatriye gidip raporu çıkaracağız . Birde nöroloji genetik metebolizma bunlarda var daha yol uzun yani ama değecek inanıyorum

Çocuğundan, kendi çocuklarını kaçırırlar, dışlarlar cahillik edebilirler mimleyip onu diyorum; bu yüzden anlatma sağda solda diyorum. Çocuğun için gerekli eğitime başlayıp gelişimi gördükçe rahatlayacaksın, şimdi bilinmez geliyor o yüzden panik oluyorsun anlıyorum. Ama teşhisi belli artık; belli olmayıp hala aramak, hala aralarda bir yerlerde hırpalanıyor olmak da vardı, buradan geçtiniz, artık gerisi akar, gittikçe daha iyi olur.

Anladım şimdi haklısın canım kendi ailelerimize bile anlatmadigimi nasıl kıza anlattım bende anlamadım .ders oldu ya birdaha asla .mesajlastigim öğretmenle yoluma devam edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…