• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni korku saldı yardım edin

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa
Tv kablosunu kopardi diye cocuk devlet himayesine mi verilsin? Nasi degisik kafalar anlamak mumkun degil, karpuz cocugu icin,maddi manevibi suru imkansizlik icinde elinden geleni yapmaya calisiyo, tabiri caizse kendini paraliyo, bi seyler duzelmezse diye de yuregi agzinda geziyo, onun caresizligini ben burdan hissediyorum da sizde ki vicdansizliga akil sir ermiyo. Pes.

Merhaba karpuz. Seni kırmak istemem ama gerçekten kendine hayatı zorlaştırıyorsun çocuğunla ilgili konularını en başından beri takip ediyorum. Çok paniksin. Olayları kafanda daha da büyütüyorsun.

Bunları aynı yollardan geçen bir anne olarak yazıyorum dr. Oğlumdan şüphelendiği gün arabada dakikalarca ağladığımı hatırlıyorum uzun süre kimseye aileme dahi hiçbir şey anlatamadım. Ancak kısa sürdü silkelendim ve kendime geldim. Neler yapabilirim onlara baktım ve hemen yola koyuldum.

TV kablosunu kopardım diyorsun ama burada bu kadar sık konu açmak onlara cevap yazmak da süreci olumsuz etkiler. Oğluna odaklanmalisin.

Market çalışanı gevezelik etmiş. Öğretmenin tavsiye ettiği yere götür için rahat etsin.

Bu arada oğlum şuan gayet iyi otizm şüphesi kalmadı. Sadece gelişim geriliği vardı. Eğitimle o da kalmadı sayılır elhamdülillah. Ama çok emek istiyor. O emeğe iki çocuk daha büyütürdum herhalde.

Otizmli de olabilir sen ne ilksin ne de son. Üzülme. Bu şekilde gayet uyumlu yaşayan nice çocuklar var. Gayrete bağlı.
Oğlunu öpüyorum. Sakin ol ve bundan sonra eğitimine odaklan💜💜

İnşallah 🙏😍 sevindim bunun olmasına veliyle katılabileceğini düşünmüyordum bı çocuğun .arkadaşlardan öğrendim bu benim için daha iyi oldu
Senin yanında şımarırsa kalamıyorsun ama mecbur çıkmak zorundasın 🤭
Ama kapılarda ufak camlar oluyor orda izlersin yoksa da kapının yanına çömel otur dinle...öğretmene güvenin artınca zaten bahçede bekliyorsun diğer velilerle
Orası da ayrı bir dünya bi gir de içine 😁

Senin yanında şımarırsa kalamıyorsun ama mecbur çıkmak zorundasın 🤭
Ama kapılarda ufak camlar oluyor orda izlersin yoksa da kapının yanına çömel otur dinle...öğretmene güvenin artınca zaten bahçede bekliyorsun diğer velilerle
Orası da ayrı bir dünya bi gir de içine 😁
Benim yanımda simarir gördugu herşeyi eline alıp yanıma koşar anne bu neeeee diye sorar 🤣 oğlum şansını kaybetti bile şimdiden sanırım eee bahçede beklicez demek

İçinizdeki korkuyu kesinlikle atin. Rehabilitasyonda çalışanlar bilgili egitimli, bu konuda diploma sahibi insanlar. Orda tv yok diye biliyorum, ayrıca genellikle kapilarinin üst kısmı camlı oluyor.Istediniz zaman izleyebiliyorsunuz. Bulunduğunuz yerde iyi bir merkez arastirip bulun ve orda baslayin.

Bunu söyleyen kişi şu anda markette çalışıyorsa özel eğitim kurumunda akademik veya idari bir görevi yoktur, bundan eminim. Hastaneden çalışan doktorluk, eczanede çalışan eczacılık, hukuk bürosunda eskaza çalışan avukatlık taslamaya bayılıyor. Sen her söyleneni boşver, doktorları ve uzmanları dinle; onların tavsiyesiyle hareket et. İnşallah fayda görürsünüz. Çok geçmiş olsun.

İçinizdeki korkuyu kesinlikle atin. Rehabilitasyonda çalışanlar bilgili egitimli, bu konuda diploma sahibi insanlar. Orda tv yok diye biliyorum, ayrıca genellikle kapilarinin üst kısmı camlı oluyor.Istediniz zaman izleyebiliyorsunuz. Bulunduğunuz yerde iyi bir merkez arastirip bulun ve orda baslayin.
Öğretmenin önerdiği yere bakicam internette de bı göz aticam .ben kendim secicegimi de bilmiyodum doktor bı yer belirliyor sanıyodum☺️

Bunu söyleyen kişi şu anda markette çalışıyorsa özel eğitim kurumunda akademik veya idari bir görevi yoktur, bundan eminim. Hastaneden çalışan doktorluk, eczanede çalışan eczacılık, hukuk bürosunda eskaza çalışan avukatlık taslamaya bayılıyor. Sen her söyleneni boşver, doktorları ve uzmanları dinle; onların tavsiyesiyle hareket et. İnşallah fayda görürsünüz. Çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim 🙏

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa
Bu nasıl bir cevap Allah aşkına. Keşke sizin bir yakınınız devlete başvursa da sizin hakkınızda bi inceleme yapılsa.
Bu kadar nefret dolu olmak çevrenizdekilere zarar veriyor olabilir.
"Acaba o çocuk neden bu hale geldi" nasıl bir cümledir ya. Bazı insanların neden bu kadar kötü kalpli olduklarını anlayamıyorum..

Az önce oğlumla markete gittik kızı az çok tanıyorum aramızdaki diyalog şöyle

Kız -naptin abla goturdunmu oğlunu doktora konuşması için

Ben -goturdum atipik otizm den supelendi doktor, özel eğitim gorucek

Kız -abla ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım çocuklara kötü davraniyorlar tv izletiyorlar kendi haline bırakıyorlar birşey yaptıkları yok,ben canım sıkıldığı için çocuklara kitap okuyayım dedim bana bırak boşver okuma dediler benim psikolojim bozuldu orda çıktım.senin çocuğunun konuşmaktan başka bı sorunu yok belli. zihinsel engelli değil bence gönderme

Ben-nasil ya gerçekten bunlarmi oluyor ama doktor söyledi yapacak biseyim kalmadı ben zaten gidip gorucem yerini tanıdık bir öğretmen var o bana bir rehabilitasyon merkezi onericek hastane işi bittikten sonra az çok fikir yürüturum zaten orda .birde doktor bana zihinsel engelli çocuklarla değil onun gibi konuşma gecikmesi olan çocuklarla olacağını söyledi .hepsinin eğitimi farklı heralde dedim

Kız - ozman öğretmenin dediği yere git bir bak sen bilirsin abla inşallah iyi olur

Sonra çıktım ben marketten ama kalbim nasıl çarpıyor ihtimali bile beni korkutuyor.ben doktordan geldimden beri bikere bile o TV acilmadi kablosu kopardım zaten. Ee zaten doktor üstüne basa basa tv izlemicek dedi .ben çok korktum kızlar .varmı böyle şeyler.birde daha bugün bir öğretmenle aramızda bu konuşma geçti.iyi bir kadına da benziyor onun önerdiği yeremi baksam.kurumu seçmek benim elimdemi gerçekten hiç bir bilgim yok .... Siz ne diyosunuz
Yine bir otizm konusu dicektim ki baktim karpuzmus
Oncelikle gecmis olsun
Ben adana da huzurevinde staj yaptim ozel bir merkez de calistim
Baska sehirlere gore cok luks adana bence bakim rehabilite olarak
2. Olarak sana deneyimimi anlatayim
Ilk doktora gittigimizde kapida kurum temsilcileri ogrenci kapmaya calisiyordu
Bende onlar yardimci olunca secim hakkim yok zannettim sonra kendine gel guven kendine dedim
Sonra amcama sordum baska bir kurum onerdi
On gorusmeye gittim
Esim ben ve kizimiz egitime alindik ne yonde eksik yapilan aktivite ve testlerle eksiklikleri olculdu hemde 3 farkli hoca tarafindan
Sonrasinda egitime baslandi rapor icin saglik heyetinden randevuyu onlar aldi
Hatta hastaneye goturup rapor icin imzalari toplamamda bile yardimci oldular
Gecen hafta rapor isi halledildi
Haftaya da onayi gelir denildi
Bu arada onemli bilgi rapor kagidinda egitim ve maas yaziyorsa ek olarak maas aliyorsun
Maas olmasa bile elektrik su gibi faturalarda devlet yuzde bilmem kac indirim yapiyor
Esinizin calistigi kurumun vermis oldugu maasta kdv indirimi yapiliyor
Senin icin on bilgilendirme olsun

Kurumlarin ders saatleri onemli
Ayni zamanda servisleri olmali
Telefonundan haritalari ac egitim merkezi yaz cikan egitim merkezlerini arastir once fotograflarina bak okul nasil gorunuyor sonra instgram yada facebook sayfalarina bak varsa yorumlari oku
Kurumlari gez hangisi hosuna giderse ona gore karar ver
Bu arada bizim kurumda bekleme odasinda tv var orda butun siniflar izleniyor ders sirasinda
sadece ses yok cunku 10 sinif birden izlenebiliyor
Ayni zamanda giris cikis bekleme odasida izlenebiliyor

Keşke sizin gibi elininde her telefonu olan da buraya yazamasa..

Benim yanımda simarir gördugu herşeyi eline alıp yanıma koşar anne bu neeeee diye sorar 🤣 oğlum şansını kaybetti bile şimdiden sanırım eee bahçede beklicez demek
Benim de aynıydı o konu üzerinde de çalıştık hani bana rağmen dikkatini vermesi gereken yere verdi...bir süre sonra bunu talep edersen kırmaz öğretmeni muhtemelen...bir başlasın da hayırlısı ile ❤

Bence tv nin fisi koparilmak yerine belli saatler ile yine de izlenmeli belli sure cunku bir anda biraktirmakta faydali birsey deil
E simdi telefon isteyecek onu da kiracakmi acaba konu sahibi
Bana sacma geldi
Bu arada alkisliyorum sizi 👏👏👏👏

Bu nasıl bir cevap Allah aşkına. Keşke sizin bir yakınınız devlete başvursa da sizin hakkınızda bi inceleme yapılsa.
Bu kadar nefret dolu olmak çevrenizdekilere zarar veriyor olabilir.
"Acaba o çocuk neden bu hale geldi" nasıl bir cümledir ya. Bazı insanların neden bu kadar kötü kalpli olduklarını anlayamıyorum..
eski konularını bilen bir üye olarak kendisinin de boşanması lazım ama biz bunu demiyoruz .

Bence tv nin fisi koparilmak yerine belli saatler ile yine de izlenmeli belli sure cunku bir anda biraktirmakta faydali birsey deil
E simdi telefon isteyecek onu da kiracakmi acaba konu sahibi
Bana sacma geldi
Bu arada alkisliyorum sizi 👏👏👏👏
ironiyi anlamayanlar da var kuzum .

Merhaba karpuz. Seni kırmak istemem ama gerçekten kendine hayatı zorlaştırıyorsun çocuğunla ilgili konularını en başından beri takip ediyorum. Çok paniksin. Olayları kafanda daha da büyütüyorsun.

Bunları aynı yollardan geçen bir anne olarak yazıyorum dr. Oğlumdan şüphelendiği gün arabada dakikalarca ağladığımı hatırlıyorum uzun süre kimseye aileme dahi hiçbir şey anlatamadım. Ancak kısa sürdü silkelendim ve kendime geldim. Neler yapabilirim onlara baktım ve hemen yola koyuldum.

TV kablosunu kopardım diyorsun ama burada bu kadar sık konu açmak onlara cevap yazmak da süreci olumsuz etkiler. Oğluna odaklanmalisin.

Market çalışanı gevezelik etmiş. Öğretmenin tavsiye ettiği yere götür için rahat etsin.

Bu arada oğlum şuan gayet iyi otizm şüphesi kalmadı. Sadece gelişim geriliği vardı. Eğitimle o da kalmadı sayılır elhamdülillah. Ama çok emek istiyor. O emeğe iki çocuk daha büyütürdum herhalde.

Otizmli de olabilir sen ne ilksin ne de son. Üzülme. Bu şekilde gayet uyumlu yaşayan nice çocuklar var. Gayrete bağlı.
Oğlunu öpüyorum. Sakin ol ve bundan sonra eğitimine odaklan💜💜

Canım ben müsait olduğum zamanlar konu açıyorum şuan oğlum uyuyor mesela. Yeni kitaplarımız var okuyorum ona beraber oyun oynuyoruz .yani her dakika burda değilim bazen bi göz atıp çıkıyorum o sekil yani doktor ne derse elimden geldiğince uymaya çalışıyorum süreci hizlandirmak için ...

Panik konusuna gelince bilinmez bir yoldayım o yolu bilmemek beni çok endişelendiriyor anksiyete bozukluğum var .bende kötü etkilenmemek için ne kendi aileme nede eşinin ailesine durumu anlatmadım.kiz yakından tanımamanin rahatlığımi yada oğlumla hep şakalasirlar samimiyetimi desem o an kendimi ona söylerken buldum çok pişman oldum sonra

Çocuklarımız en kısa zamanda toparlanır inşallah bende yumurcagi öpüyorum 🥰

Daha bugun hollanda dan gelen bir kadinla
Ayni kurumdayiz
Sohbet ettik dedim oralar daha iyi deil mi diye
Hic bir ilerleme yok burasi luks resmen dedi
Sirf egitim icin ailenin yarisi orda yarisi burdalarmis
Burdaki imkanlar cok yuksek umarim guzel bir kuruma denk gelirsin unutma kamera ve izleme odasina dikkat et

Back