- 29 Eylül 2014
- 8.885
- 16.661
İyi de arkadaşım bu herhangi biri değil ki sevdiği insan, evlenmesine ramak kalmış kişi. Sen-ben kavgası yapılacak kişi mi? Aksine onu mutlu etmeyi düşünmeli. Hediyenin değeri önemli değil bu konuda, düşünmek gönlünü almak önemli olan. Kendi ablası için hatırlatıp emrivaki yapıyorsa eğer kendisi içinde böyle düşünmemesi gerekir.Dedigi gibi, surekli siz hatirlattiginiz icin inada bindirmis, sinirinden almiyor da olabilir. Baski yapar gibi bir haliniz var.
Mesela ben de sevdiklerime hediye almayi severim. Ama birisi ozellikle bir seyler isteyip durunca, ki var oyle biri, butun buyusu kaciyor isin. Benim sinirlerim bozuluyor. Almak icimden gelmiyor bu kisiye. Hediyeyi jest gibi degil de gorevimmis gibi algilatirlarsa almak icimden gelmez bir daha o kisiye. Sizinki de boyle dusunuyor olabilir. Bilemedim, garip bir durum.
Katılıyorum.Onem verdigini soylemene ragmen sana hediye almayip digerlerine aliyorsa, dogum gununu hatirlamamasina ragmen gorumcene sen ne hediye alacaksan diye soruyorsa, o adamla evlenip evlenmemen gerektigini otur ciddi ciddi ama baya ciddi sekilde düşün.
Ayrıca sen görümcene ne alacaksın dediginde, o bana ne aldı, hediyeyi gectim bir mesaj bile atmadi ne hediyesinden bahsediyorsun diyemiyorsan da evlenme çok ezilirsin. Susmak bir şey kazandırmıyor ilerde tepene bindiklerinde anlarsın.
Olabilir. Isterse mustakbel esi olsun. Bazi istekler isin tadini kacirir, is inada biner.İyi de arkadaşım bu herhangi biri değil ki sevdiği insan, evlenmesine ramak kalmış kişi. Sen-ben kavgası yapılacak kişi mi? Aksine onu mutlu etmeyi düşünmeli. Hediyenin değeri önemli değil bu konuda, düşünmek gönlünü almak önemli olan. Kendi ablası için hatırlatıp emrivaki yapıyorsa eğer kendisi içinde böyle düşünmemesi gerekir.
Benim burada söylemek istediğim inatlaşan insan olabilir mi bu konularda olabilir, falanca da yapar, filanca da yapar ama onun yapmaması çok hırslı biriyse yapmamaya çalışması gerektiği. Aslında böyle yaparak kendi bindiği dalı keser insan, huzur kaçar ilişkiye yansır, değmez...Olabilir. Isterse mustakbel esi olsun. Bazi istekler isin tadini kacirir, is inada biner.
Insanin yapacagi varsa da yapmaz. Benim fikrim bu.
Ha bu konudaki adamin baska nedeni de olabilir, bilemem.