• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni gerçekten böyle mi tanımış :(

Ben size hak verdim
Birçok genç kızımıza da kızıyorum, gözünü karartıp evleniyorlar aynı eve gelin gidiyorlar, sonra da yetişin komşular biz başbaşa kalamıyoruz eşimin ailesinden bıktım diyorlar

Boşverin nişanlınızı, ne yapacakmış aldığı 1000 lira ile mi geçinecekmişsiniz
Siz daha ders çalışıp sınavlara hazırlandığınızdan çalışamayacakken hemde

Yoksa siz aynı eve gelin gitmişken ayrı ev sorumluluğuna mı girmeyecekmiş ?
Yangından mal kaçırır gibi evlenmek mantıksız elbette, burda yeterince örneği var.. sonu ise bir avuç pişmanlık..

1 yıl beklemiş Temmuz'a kadar mı bekleyemiyo ?

Merhaba kadınlar kulübü,
Nişanlımla 3 yıldır tanışıyoruz 1 yıldırda nişanlıyız.
Aslında bu yaz atamalarımız olsaydı şimdi evli olacaktık ama olmadı.
Dolayısıyla bende bu sene hiç değilse ailemin yanında sağlıklı bir şekilde tekrar sınava hazırlanmaya karar verdim.
Sınavdan sonra atamam olmazsa da işe girip çalışacam artık.:31:

Nişanlımda hazirandaki 2. atamaları bekliyor puanı iyi muhtemelen 2.atamalarda olur.
Olmazsada en kötü eylülde 3.atamada olur. Bu arada da sözleşmeli memur alımları olunca onlara başvuruyor
.Şuan Herhangi bir yerde işe hem vakit geçiriyor hemde çalışıyor. Ayrıca internet üzerinden elektronik alım satım yapıyor.
Parasını sermaye yapıp döndürüyor yani.
Aşağı yukarı aylık 1000 lira geçiyor eline.

En azından birimizin memuriyet olsaydı evlenmiş olacaktık.
Ama nişanlım son zamanlarda bana kızmaya başladı sankı memur olmadan evlenilmiyor diyor.
Sürekli laf çarpıyor bana.
Tamam bende isterdim evli olmak ama nasıl olacaktı ki. :31:
ben adam gibi sınava hazırlanmaya karar verdim biryıl daha ve başka bir işde çalışmayacam dedim.
(85 üstü puan almam lazım atanmam için)

Evlenirdik ben atanana kadar annemlerle kalırdık sen evde yine ders çalışırdın diyor.
Ama ben istemedim bu teklifini.öyle nasıl çalışabilirim ki :31:
ayrıca Baş başa yaşayacağımız bir eve gelin olmak istiyorum ben.
Evliliğim en güzel zamanlarında eşimle yalnız olmak istiyorum bunu da anlattım nişanlıma ama beni anladığını sanmıyorum.

Şuan evlensek Düğün masrafı, ev kira,eşyalar nasıl altından kalkacaz ki. Nişanlıma temmuza kadar bekleyelim ben sınava gireyim seninde ataman yapılsın eğer olmasa bile o zaman artık ikimizde çalışırız ve evleniriz dedim.
ama senin memuriyet olursa da yapalım düğünü hemen dedim ben evimizde çalışırım dedim.
Memuriyet dememin sebebi de hiç değilse para ve sigorta güvencemiz olsun nefes alabilelim istedim.

Artık Sürekli bana söylenmeye başladı sankı memurun borcu olmayacak mı?
Memur olmazsak evlenemez miyiz diye. Ben anlatmaya çalışıyorum ama beni anlamıyor.

Bu konu yüzünden son zamanlarda iyice kavga eder olduk. :14:

Geçen benim memurluk olsa bile evlenmeyecem seninde memur olmanı bekleyecem,
açmayacam bir daha evlilik konusunu sen memur olana kadar dedi.
Çok kırıldım üzüldüm böyle davrnamasına ama anlamaya çalıştım biran önce kavuşalım istiyor ondan diye teselli ettim kendimi aldırış etmemeye çalıştım dediklerini .

Dünde yine memur olmadan evlenilmiyo konusunu açtı.
Mesaj attı ‘ama sende haklısın zora gelemem diyorsun’ yazmış.
Lafını düşünde konuş yazdım.
Ama çok zoruma gitti. Ciddi böyle mi düşünüyor acaba benim hakkımda. :14:
Bu mesajlaşmadan sonra bir kere aradı öyle napıyon falan dedi soğuk konuştum bende bi daha da ararsam seni dedi kapattı.
Konuşmadık dünden beri de.

ama çok kırıldım. bunca zaman neler yaşadık biz.
beni gerçekten böyle mi tanımış yani :14::14::14:

merhabalar. annesinde kalma fikri başlı başlına saçmalık erkeklerin sıkışınca tek yaptıkları ßu. sen o evde iş ypmaktan ders çalışamıcağını oda çok iyi biliyor.. ßence sen kararında haklısın.. nişanlının sana bu şeklde davranması evet yanLış ama biyerde de hakLı bence... düşünsene sürekli maddiyata önem verir gibi memur ol memur ol yoksa olmaz gibisinden sözcüklerle karsı karsıya geliyor ve üzerine zaten özlem hasret var. onun pskoljisinide düşünmek Lazm..Madem çOk istiyor seninle biran önce kavuşmayı tutsun güselce ufak bir ev. orda kal ozaman annesinde kalmak yerine... düzelir bence emin ol bizde 3 yıldır tanşıyoruz nişanlımla 1 yllıkta nişanlyıs neler atlattık kaç kez yüzüğü atma noktasına geldik ama aştık bu devrede çok olur böyle şeyler. ne sen onu nede o seni ynlş tanımadı emin ol erkeklerin geneli böyle.:) pskoljk baskıyla duygu sömürüsyle herşei yptırmak isterler. o olmayınca senin istediğini oda senden ister :1: Allah yardımcın olsun ama burda haklı haksız yOk üzme kendini

zora gelememekle ne lakası var ki canım yaa.. nişanlın aman evlenelim kuru ekmek yeriz ne olacak düşüncesinde maşallah.

inşallah herşey gönlüne göre olur, Allah hayırsız olan herşeyi hayra çevirsin biran önce..

son durum nedir, merak ettim aradı mı? sen aramyı düşünüyor musun?

amin inş..
nişanlımın gözünde öyleymişim demekki çok kırıldım:2:

dün gün içerisinde napıyorsun diye msj attı. ders çalışıyorum dedim.
başkada bişi demedi.
soğuğuz yani 3 gün olacak bugünle birlikte.
ben çok alttan aldım, zaten uzağız ayrıyız diye hep alttan aldım ama şimdi içimden hiçbişi gelmiyor.

gece uyuyamadım keşke bişi dese diye beklerken ağlaya ağlaya uyumuşum.
onu çok seviyorum ama çok üzüldüm.
ve benim huyumu bilir kendime dert ederim oturur ağlarım kafamı toplayamam bunları bildiği halde hiç bişi demiyo.
ama bende demicem :31:

amin inş..
nişanlımın gözünde öyleymişim demekki çok kırıldım:2:

dün gün içerisinde napıyorsun diye msj attı. ders çalışıyorum dedim.
başkada bişi demedi.
soğuğuz yani 3 gün olacak bugünle birlikte.
ben çok alttan aldım, zaten uzağız ayrıyız diye hep alttan aldım ama şimdi içimden hiçbişi gelmiyor.

gece uyuyamadım keşke bişi dese diye beklerken ağlaya ağlaya uyumuşum.
onu çok seviyorum ama çok üzüldüm.
ve benim huyumu bilir kendime dert ederim oturur ağlarım kafamı toplayamam bunları bildiği halde hiç bişi demiyo.
ama bende demicem :31:

bi kaç gün daha sabretsen, pes eder inşallah. şimdi arasan bak bak demek ki suçlu, pişman oldu moduna girecek..

aramasan senin için rahat değil. bi kaç gün daha sabretsen iyi olur bence..

canım merhaba. ben de hemen hemen senin yaşadıkları yaşayan biri olarak söylemek istiyorum ki çok çok mantıklı düşünüyorsun. keşke samanlık seyran olsa ama olmuyor maalesef.Okul,askerlik, şimdi de iş bulma aşaması derken 4 buçuk yıldır bekliyorum. neden mi? aynen senin düşündüğün nedenlerden dolayı. bir yuva kurmak ve o yuvanın devamlılığını sağlamak kolay değil. sorun nişanlının seni tanımaması değil, tıpkı senin söylediğin gibi artık canına tak etmesi ve biran önce sana kavuşmak istemesi. sakince onunla konuş onunla birlikte olmayı bir yuva kurmayı her şeyden çok istediğini ama geçiminizi sağlayacak ve evliliğin ilk dönemlerinde yaşayacağınız maddi sıkıntıları(düğün, ev masrafları vs...) kolaylıkla atlatabilmemiz için düzenli işlere ihtiyacınız olduğunu belirt. umarım seni anlar ve üzmez seni. ve umarım her şey gönlünüzce olur ve bir an önce atanırsınız ve evlenirsiniz...

merhabalar. annesinde kalma fikri başlı başlına saçmalık erkeklerin sıkışınca tek yaptıkları ßu. sen o evde iş ypmaktan ders çalışamıcağını oda çok iyi biliyor.. ßence sen kararında haklısın.. nişanlının sana bu şeklde davranması evet yanLış ama biyerde de hakLı bence... düşünsene sürekli maddiyata önem verir gibi memur ol memur ol yoksa olmaz gibisinden sözcüklerle karsı karsıya geliyor ve üzerine zaten özlem hasret var. onun pskoljisinide düşünmek Lazm..Madem çOk istiyor seninle biran önce kavuşmayı tutsun güselce ufak bir ev. orda kal ozaman annesinde kalmak yerine... düzelir bence emin ol bizde 3 yıldır tanşıyoruz nişanlımla 1 yllıkta nişanlyıs neler atlattık kaç kez yüzüğü atma noktasına geldik ama aştık bu devrede çok olur böyle şeyler. ne sen onu nede o seni ynlş tanımadı emin ol erkeklerin geneli böyle.:) pskoljk baskıyla duygu sömürüsyle herşei yptırmak isterler. o olmayınca senin istediğini oda senden ister :1: Allah yardımcın olsun ama burda haklı haksız yOk üzme kendini

yorumun için teşekkürler. illaki annemlerle kalalım gibi bişi demiyor ama düşününce tüm kapılar ona çıkıyor
1- ben sınava kadar çalışmayacağım için bin lira ile kira düğün eşya borçları nasıl olacak?
2- nasılsa oda atanacak ev tutup eşyaları taşıyacağımıza atanana kadar annemlerle kalalım sonra yerimiz kesinleşince oraya alırız yeni eşyalarımızı....

onuda anlıyorum bu zmana kadar bu konu ile tartışmalarımız olmuştu ama alttan aldım hep, güzellikle konuşmaya çalıştım
şimdi bana zora gelemiyorsun deyince çok kırıldım. çok üzüldüm. :14:

ve daha da kötüsü 3 gün olacak nerdeyse konuşmuyoruz arayıp hatasını anlayıp gönlümü bile almıyor :14::14:

yorumun için teşekkürler. illaki annemlerle kalalım gibi bişi demiyor ama düşününce tüm kapılar ona çıkıyor
1- ben sınava kadar çalışmayacağım için bin lira ile kira düğün eşya borçları nasıl olacak?
2- nasılsa oda atanacak ev tutup eşyaları taşıyacağımıza atanana kadar annemlerle kalalım sonra yerimiz kesinleşince oraya alırız yeni eşyalarımızı....

onuda anlıyorum bu zmana kadar bu konu ile tartışmalarımız olmuştu ama alttan aldım hep, güzellikle konuşmaya çalıştım
şimdi bana zora gelemiyorsun deyince çok kırıldım. çok üzüldüm. :14:

ve daha da kötüsü 3 gün olacak nerdeyse konuşmuyoruz arayıp hatasını anlayıp gönlümü bile almıyor :14::14:

benm nişanlımda 1000 tl alıyor ve bi çok ödemesi var :) inan herşey yoluna giriyor kendini boŞa üzme . ya artık herşein taksdi var bugün alıosun 5 ay sonra ödüosun yada nebilimm bugün alıosn ufak miktarda ödemeler yapıyorsun. maddi açıdan bukadar korkulcak bişi yokki :) arkdşmın eşinin ailesi yok 850 tl maaş alıyordu. eşyasınıda aldı kriasınıda ödedi , şimdide tayinleri çıktı karsa gittiler. Allah yardım ediyor. AmA tabi bu bizlerin düşüncesi. ben sanada hakszsın demiyorum senin dediklerin düşüncelerinde mantıklı ... Fakat erkeğide anlamak lazım yaa.. herşeyde onları suçlamak sürekli bayanların kırılması. ya erkekte kalp taşıyor oda kırılıyor. ßilmiyorum canm ne diyim. umarım biran önce herşey yoluna girer. bi sferlikte sen ara ne olucak. Neden aramadın ßeni ? ßunun içinmi bukadar senemizi harcadık de nebiliyim sewdiğini söle.. daha sonrada kırıdlğını üzüldüğünü anlat. çOk zor olmasa gerek :16:

nişanlımı da anlıyorum.
benzer tartışmalar yaşadık ama ben alttan aldım zaten uzaktayız birbirimizi üzmeleyelim üzülmeyelim dedim hep.
anlayış göstermeye çalıştım.
ama bir kere de o bişi desin istedim.

sinirlenince hep kırıcı konuşuyor.
dilin kemiği yok herşey söyler insan ama önce bi düşünmeli ne dediğini
ben onun için nelere göğüs gerdim
3 yılda birlikte neler atlattık
onu herşeyden çok sevdim herşeyimle
kendisi bunu çok iyi bilir

zora gelemiyorsun ne demek yaa,ömrümü paylaşacam ben bu insanla

sadece bir kere o anlasın alttan alsın istedim
gece uyuyamadım bişi dese diye bekledim.
resmine bakarken ağlaya ağlaya uyuyup kalmışım
bunu hak edecek ne yaptım
sinirlerim iyice bozuldu artık :14::14:

Son düzenleme:
nişanlımı da anlıyorum.
benzer tartışmalar yaşadık ama ben alttan aldım zaten uzaktayız birbirimizi üzmeleyelim üzülmeyelim dedim hep.
anlayış göstermeye çalıştım.
ama bir kere de o bişi desin istedim.

sinirlenince hep kırıcı konuşuyor.
dilin kemiği yok herşey söyler insan ama önce bi düşünmeli ne dediğini
ben onun için nelere göğüs gerdim
3 yılda birlikte neler atlattık
onu herşeyden çok sevdim herşeyimle
kendisi bunu çok iyi bilir

zora gelemiyorsun ne demek yaa,ömrümü paylaşacam ben bu insanla

sadece bir kere o anlasın alttan alsın istedim
gece uyuyamadım bişi dese diye bekledim.
resmine bakarken ağlaya ağlaya uyuyup kalmışım
bunu hak edecek ne yaptım
sinirlerim iyice bozuldu artık :14::14:

:5: üzme kendini ya inan düzelir kendini yıprattığnla kalırsın. eğer evlilik düşünüyorsan karşılık beklememyide biliceksin. en bastan böle gitmiş çünkü alttan alan hep sen olmussun. bizde de alttan alan hep nişanlmdır mesela bende hatalı olsam yinede arar ve tatlıya bağlanır. o aradığı içinde bnde özrümü diliyorum mesela:) sende bukadar üzülcene ara belki gurur yapıyor hep arardı yine arar seviyorsa diyordur:) pozitif düşün biraz .. sil gözyaslarınıda ara yada bi msj at bence:) Allah korusun olaki bişiler biterse ben yinee elimden geleni yaptım diyebilesin. pişmanlık duymaazsın.

:5: üzme kendini ya inan düzelir kendini yıprattığnla kalırsın. eğer evlilik düşünüyorsan karşılık beklememyide biliceksin. en bastan böle gitmiş çünkü alttan alan hep sen olmussun. bizde de alttan alan hep nişanlmdır mesela bende hatalı olsam yinede arar ve tatlıya bağlanır. o aradığı içinde bnde özrümü diliyorum mesela:) sende bukadar üzülcene ara belki gurur yapıyor hep arardı yine arar seviyorsa diyordur:) pozitif düşün biraz .. sil gözyaslarınıda ara yada bi msj at bence:) Allah korusun olaki bişiler biterse ben yinee elimden geleni yaptım diyebilesin. pişmanlık duymaazsın.

yorumun için teşekkürler.
ama çok kırgınım.
hiçbişi hissedemiyorum şuan sinirlerim baya bozuldu artık zaten.

biraz düşünce anlayacaktır beni kırdığını.
ben elimden geleni inan çok sefer yaptım.
şimdi suskunum ve kabuğuma çekildim
bilmiyorum daha ne kadar sürer :50:

1000lira alacak ve yeni evli olup ev geçindirecek??? Çok ütopik bu ya da biz kazandığımız
parayı har vurup harman savuruyoruz.

Eğer aile yanında yaşayacaklarsa kira dertleri olmayacak ama evin bazı ihtiyaçlarına mecbur
yardım edecekler. E malum evlilik masrafları da olacak. Hadi diyelim kazandığı paranın yarısı
gitsin, diğer yarısının bir kısmı da birikim olsun bir kısmını da harcasınlar. Bu birlikte yaşamanın
maddi tablosu. Ama bir de manevi tablosu var. Yeni evli bir çift olarak aile ile olmak zordur.
Düşünün yeni evlilerde tanışma ve birlikte yaşamaya alışma süreci vardır ki bu süreç oldukça
zorludur. Sadece 2 kişi arasındaki diyalog bu kadar zorken, 3., 4. varsa 5. kişileri tanımak ve
onlarla yaşamaya alışmak ne kadar zordur kim bilir... Ayrıca aileye katılan 'yeni' birey olmanın
verdiği sorumluluk da amacı ders çalışmak olan insana inanılmaz bir yük olacaktır. Kendisinden
iş beklenmese bile, insan iyi bir izlenim edinmek ve belki de evlerini açan o insanlara minnet
duymak gibi nedenlerle çeşitli uğraşlarla vakit kaybedecek.

Bir diğer olasılık olan ayrı bir ev tutmak ise maddi anlamda inanılmaz zorlayacaktır yeni evli
çifti. Hele ki İstanbul'da yaşıyorsa çok çok zorlanacaklardır. Maddi kısmının yanında manevi
olarak da evin düzenini oturtmaya çalışırken, ders çalışmaya ayıracağı vakit pek sağlıklı
olmayacaktır.

Ancak her ikisi de çalışırsa durum değişir ama o zaman da amaçlarından sapmış olurlar.
Hedefleri doğrultusunda en mantıklı olan, konu sahibinin dediği gibi beklemek. Aslında konu
sahibi karşısındakini düşündüğünü belli ediyor bence bu kararıyla.

Back
X