beni düşünderen durum...

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
öncelikle merhabalar aslında benim aklımdaki soru dertte sayılmaz hani gündeme gelmese aklıma gelmez...üniversite son sınıf öğrencisiym malum kızlar arasında malum konuşulmaya başlanan hayatında birinin olması,evlilik vs ... arkadaşlarımın onları hep biriyle tanıştırdıklarını (evlilik için) bu konuda ısrarlı olduklarını söylüyolar .Oysa ki benimde annemin böyle taleplerin olduğunu ama bizim kızımız küçük,okulu bitsin öyle diyolarmış .Arkadaşlarım devamlı anlatıyor şoyle biri ,öyle biri ,hususi telefon açıp anlatıyolar.Benimde olduğu halde henüz ciddi bişey olmadan böyle konuları açma gereği duymuyorum.Arkadaşlarım benden küçük olanlarda var ben 87 liyim.Zaten bende hayatımda temel şeyler oturmadan bir ilşişki istemiyorum.Ama arakadaşarımın da sanki bizmkisi hazır nispet yaparmış gibi anlatması benide düşündürüyor .onlar hemen evlenilcek için tercih ediliyor.Öyle düşündürmeye başladı benide ben görüşmelere henüz gidemiyorum acaba neden geçiktim mi gibisinden ...Bu konuda farklı fikirlerde almak istedim

Toplum olarak neler yapıyoruz anlamıyorum...
Eskiden kızları gencecik evlendirirlermiş de garip gelir bana...
Şimdi bakıyorum daha okuyan gençler düğün sevdasına düşmüş... Aileleri de tam destek maşallah!
"Kızım okulnu bitir,güzel bir iş bul,para kazan,kurtar kendini" diyen yok bir an önce kızlarını evden gönderme telaşına düşmüş herkes!
Anneniz ve siz doğrusunu yapıyorsunuz bence... Sakın diğer kızlardan gaza gelmeyin.. Hayatınızı kurun,eş zaten nasıl olsa olur..
Mutluluklar!

Toplum olarak neler yapıyoruz anlamıyorum...
Eskiden kızları gencecik evlendirirlermiş de garip gelir bana...
Şimdi bakıyorum daha okuyan gençler düğün sevdasına düşmüş... Aileleri de tam destek maşallah!
"Kızım okulnu bitir,güzel bir iş bul,para kazan,kurtar kendini" diyen yok bir an önce kızlarını evden gönderme telaşına düşmüş herkes!
Anneniz ve siz doğrusunu yapıyorsunuz bence... Sakın diğer kızlardan gaza gelmeyin.. Hayatınızı kurun,eş zaten nasıl olsa olur..
Mutluluklar!

bencede eş içn acele etmeyin, ben 2004 üni mezunuyum...27 yaşındayım..evlilik hala muamma, kolay değil bence...kimseyede güvenilmiyor....işini hallet sora koca derdine düş....ooooo neler çıkar neler karşına....

Back
X